Naar inhoud

Ongevallen reisverzekering afsluiten

Krijg je een ongeluk op reis? En raak je daardoor blijvend invalide of kom je te overlijden? Dan krijg je een uitkering.

Deze module Ongevallen hoort bij de doorlopende reisverzekering van FBTO. Het is de ongevallen reisverzekering van FBTO.

Dit vergoedt de module Ongevallen

Met de module Ongevallen ben je verzekerd voor ongevallen tijdens je vakantie. We betalen deze vaste bedragen:

  • bij blijvende invaliditeit maximaal € 75.000,-
  • bij overlijden € 15.000,-

Ben je 70 jaar of ouder? Dan betalen we 50% van de bedragen.

Bekijk ook de polisvoorwaarden van de doorlopende reisverzekering. Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Meer verzekeren?

Kies bij je reisverzekering meer aanvullende modules. Bijvoorbeeld:

Letselschade in het buitenland

In het buitenland is het vergoed krijgen van letselschade vaak anders of minder goed geregeld dan in Nederland. Veroorzaakt iemand anders letselschade aan jou of een gezinslid? Dan krijg je vaak minder geld terug. Of zelfs helemaal niks. Met de aanvullende module Ongevallen krijg je een vast bedrag als je blijvend invalide raakt of overlijdt.

Af en toe op reis?

Veelgestelde vragen

Nee, voor de module Ongevallen heb je geen eigen risico.

Met je aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die jij veroorzaakt bij een ander. Niet voor schade die een ander veroorzaakt aan jou. Daarvoor heb je een ongevallenverzekering nodig.

Wil je deze alleen voor je reis afsluiten? Kies dan de aanvullende module Ongevallen bij de FBTO Reisverzekering.

Heb je de ongevallenverzekering van FBTO? Dan heb je deze module niet nodig bij je reisverzekering. Ben je ergens anders verzekerd? Check dan je polisvoorwaarden of je ook op reis verzekerd bent.

Ben je betrokken bij een ongeval? Of iemand die met je meereist? Neem dan altijd contact op met de FBTO Alarmcentrale. Zij zijn 24/7 bereikbaar.

Ben je in het buitenland en krijg je een ongeluk? En is het ongeluk jouw schuld? Ook dan krijg je een vergoeding uit de module Ongevallen. 

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.