Naar inhoud

Voertuigenhulp op vakantie

Met de auto of motor op vakantie? Met de module Voertuigenhulp ben je verzekerd van hulp bij brand, diefstal of een ongeluk tijdens de reis. In het buitenland helpen we ook bij pech onderweg.

De module Voertuigenhulp hoort bij de reisverzekering van FBTO.

Daarom kies je deze module

  • Vanaf € 4,03 per maand
  • Bij pech onderweg op vakantie
  • Geen eigen risico

De premie is afhankelijk van het aantal verzekerden en is inclusief assurantiebelasting.

voertuigenhulp

Dit vergoedt de module Voertuigenhulp

Met de module Voertuigenhulp ben je verzekerd bij pech met je auto of motor op vakantie.
Bekijk ook de polisvoorwaarden van de kortlopende reisverzekering (pdf) of doorlopende reisverzekering (pdf). Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Meer verzekeren?

Kies bij je reisverzekering meer aanvullende modules. Bijvoorbeeld:

Kan je auto of motor snel worden gemaakt?

Kun je binnen 2 dagen verder rijden? Dan betalen we bijvoorbeeld de kosten van:

  • Het slepen van je auto naar de garage. Zat op het moment van het ongeluk, brand of diefstal een caravan of aanhangwagen aan de auto vast? Dan betalen we ook voor vervoer van je caravan of aanhangwagen.
  • Het bestellen en opsturen van onderdelen die nodig zijn voor de reparatie van de auto. Let op! De kosten van de reparatie en de onderdelen betaal je zelf. Dit doe je direct aan de garage. Wij schieten de kosten niet voor.
  • Een vergoeding voor de verblijfkosten van € 75,- per dag per persoon omdat je moet wachten op de reparatie van de auto.

Tip! Vaak kun je grote bedragen niet pinnen in het buitenland. Een creditcard kan dan handig zijn.

Duurt een reparatie lang of is het niet meer mogelijk?

Kan je auto niet snel worden gemaakt? Onze Alarmcentrale regelt een hulpverlener voor je. En we betalen bijvoorbeeld de kosten van:

  • Slepen, bergen en stallen van je auto. Je krijgt hiervoor maximaal € 250,-.
  • Vervoer van de auto door een hulpverlener naar Nederland. Je kiest zelf het adres. Zat op het moment van het ongeluk, brand of diefstal een caravan of aanhangwagen aan de auto vast? Dan betalen we ook voor vervoer van je caravan of aanhangwagen.
  • Vervoer van de bestuurder en andere personen in de auto naar een adres in Nederland of Europa.
  • Vervangend vervoer voor een periode van 20 dagen met een maximum van € 150,- per dag.

Op avontuur door Europa

Marion en Anne beleefden een vakantie om nooit te vergeten: een roadtrip door Europa. Wil je meer weten? Lees hun avontuur in onze blog.
Roadtrip door Europa Lees de blog
roadtrip europa

Veelgestelde vragen

Nee, voor de module Voertuigenhulp heb je geen eigen risico. Let op! In het basispakket Reis heb je wel eigen risico voor je bagage.

Dat hangt af van je verzekering. Ben je al verzekerd voor hulp bij pech onderweg? Bijvoorbeeld met je FBTO Autoverzekering óf ergens anders? Kijk dan in de polisvoorwaarden welke vergoeding je krijgt

Je groene kaart vind je in MijnFBTO. Lees meer over de groene kaart.

Met de module Voertuigenhulp krijg je hulp bij pech onderweg in het buitenland. En bij brand, diefstal en een ongeval. Met een caravanverzekering ben je verzekerd voor schade die je veroorzaakt met je caravan bij anderen. Of voor schade aan je spullen in je caravan. Lees meer over de caravanverzekering van FBTO.

Als je auto niet snel gemaakt kan worden, krijg je een vervangende auto. Vaak heb je een creditcard voor nodig voor de borg. De borg is voor de autoverhuurder een garantie, als je bijvoorbeeld schade krijgt aan de huurauto. Zonder creditcard kun je vaak geen vervangende auto meekrijgen.

Documenten

Lees alles over de reisverzekering in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.