Naar inhoud

Voertuigenhulp met de module Vervoer

Met de auto of motor op vakantie? Je bent verzekerd van hulp bij diefstal of een ongeluk tijdens de reis. En natuurlijk helpen we je ook bij pech onderweg.

De module Vervoer hoort bij de reisverzekeringen van FBTO.

 • Bij pech onderweg op vakantie
 • Vervangend vervoer
 • Ook voor een vervangende caravan

Dit vergoedt de module Vervoer

Met de reisverzekering met de module Vervoer krijg je vervangend vervoer en pechhulp bij pech met je (lease) auto of motor op vakantie.

Bekijk ook de polisvoorwaarden  van de reisverzekering. Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is. 

Meer verzekeren?

Kies bij je reisverzekering meer aanvullende modules. Bijvoorbeeld:

Kan je auto of motor snel worden gemaakt?

Kun je binnen 2 dagen verder rijden? Dan betalen we bijvoorbeeld de kosten van:

 • Het slepen van je auto naar de garage. Zat op het moment van het ongeluk, brand of diefstal een caravan of aanhangwagen aan de auto vast? Dan betalen we ook voor vervoer van je caravan of aanhangwagen.
 • Een vergoeding voor de verblijfkosten van € 75,- per dag per persoon omdat je moet wachten op de reparatie van de auto.

Duurt een reparatie lang of is het niet meer mogelijk?

Kan je auto niet binnen 2 dagen worden gemaakt? Onze Alarmcentrale regelt een hulpverlener voor je. En we betalen bijvoorbeeld de kosten van:

 • Slepen, bergen en stallen van je auto.
 • Vervoer van de auto door een hulpverlener naar Nederland. Je kiest zelf het adres. Zat op het moment van het ongeluk, brand of diefstal een caravan of aanhangwagen aan de auto vast? Dan betalen we ook voor vervoer van je caravan of aanhangwagen.
 • Vervoer van de bestuurder en andere personen in de auto naar een adres in Nederland.
 • Vervangend vervoer voor een periode van 5 dagen. Goed om te weten, we doen ons best een vervangende auto te regelen die lijkt op je eigen auto. Wel zo fijn! Soms lukt dit helaas niet. Je krijgt dan meestal een andere auto.

Tip: neem een creditcard mee

Krijg je een vervangende auto? Dan vraagt het verhuurbedrijf om een creditcard als borg. Neem dus altijd een creditcard mee. En vergeet ook de pincode niet.

Op avontuur door Europa

Marion en Anne beleefden een vakantie om nooit te vergeten: een roadtrip door Europa. Wil je meer weten? Lees hun avontuur in onze blog.
Roadtrip door Europa Lees de blog
roadtrip europa

Veelgestelde vragen

Dat hangt af van je verzekering. Ben je al verzekerd voor hulp bij pech onderweg? Bijvoorbeeld met je FBTO Autoverzekering óf ergens anders? Kijk dan in de polisvoorwaarden welke vergoeding je krijgt

Ja, dat kan bij FBTO. Sluit dan een reisverzekering af en zet de module Vervoer aan. Je bent dan verzekerd als je op vakantie pech krijgt met je auto of motor. En bij brand, diefstal of een ongeval.

Goed om te weten: je bent verzekerd in de landen die op je groene kaart van je auto of motor staan. 

Als je auto niet snel gemaakt kan worden, krijg je een vervangende auto. Vaak heb je een creditcard voor nodig voor de borg. De borg is voor de autoverhuurder een garantie, als je bijvoorbeeld schade krijgt aan de huurauto. Zonder creditcard kun je vaak geen vervangende auto meekrijgen.

We doen ons best een vervangende auto te regelen die lijkt op je eigen auto. Soms lukt dit helaas niet. Veel autoverhuurders hebben tijdens corona auto’s weggedaan. Daardoor is er een tekort aan huurauto’s. Maar we helpen je altijd weer op weg! Bijvoorbeeld zo:

 • Je krijgt een auto die niet helemaal hetzelfde is als je eigen auto. Bijvoorbeeld een benzineauto als je zelf een elektrische auto hebt. Of een gewone auto als je een camper hebt. Extra brandstof- of verblijfkosten die je hierdoor hebt, vergoeden we niet.
 • We helpen je met tickets voor het openbaar vervoer, zodat je naar je vakantiebestemming kunt.
 • We regelen vervoer terug naar huis.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.