Naar inhoud

Reisverzekering met wereld­dekking

Met de reisverzekering van FBTO ben je standaard verzekerd in Europa. Ga je buiten Europa op reis? Kies dan voor ‘Wereld’ als reisbestemming.

  • Jij kiest: Europa- of werelddekking
  • Aanzetten wanneer je wilt
  • Schade? Snel geregeld via MijnFBTO

Wat valt onder Europa?

Kies je voor reisbestemming Europa? Dan ben je verzekerd in alle Europese landen. Daarbij horen ook de Azoren, Canarische Eilanden en Madeira. Ook vallen onder Europa de landen: Algerije, Cyprus, Egypte, IJsland, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Rusland tot de Oeral en de Kaukasus, Syrië, Tunesië en Turkije. Je bent niet verzekerd op de Nederlandse Antillen.

landkaart met de Europese landen in het groen

Kies voor werelddekking wanneer je wilt

Heb je al een doorlopende reisverzekering en ben je van plan om buiten Europa te reizen? Pas dan voor je vertrek je dekkingsgebied aan in MijnFBTO. Je aanpassing gaat direct in.

Meer verzekeren?

Kies bij je reisverzekering meer aanvullende modules. Bijvoorbeeld:

Tips voor je wereldreis

Op wereldreis? Ga in ieder geval goed verzekerd op reis en kies voor werelddekking. Deze én andere tips hebben we voor je op een rij gezet.
Bekijk alle tips
wereldreis maken

Reis je naar een land met een negatief reisadvies?

Veelgestelde vragen

Nee, voor Egypte heb je de module Wereld niet nodig.

Je hoeft geen aanvullende modules af te sluiten. Met de basisverzekering ben je standaard ook verzekerd voor vrijwilligers­werk of een stage in het buitenland.

Is je reis geen vakantie? Bijvoorbeeld omdat je weggaat voor je werk of zaken? Dan heb je de module Werken op reis nodig. Goed om te weten: ga je langer dan 60 dagen achter elkaar (aaneengesloten) op reis? Dan heb je ook de aanvullende module Lang op reis nodig.

Moet je in het buitenland met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? De FBTO Zorgverzekering (basis) vergoedt de tarieven die in Nederland gelden. De tarieven in het buitenland kunnen nogal verschillen van die in Nederland! Met een aanvullende module ben je ook verzekerd voor hogere zorgtarieven. Je kunt kiezen uit 2 modules.

Zorg in het buitenland bij je FBTO Zorgverzekering

Met deze module ben je 12 maanden verzekerd. Je kunt Zorg in het buitenland het hele jaar aanzetten via MijnFBTO.

Zorg op reis bij je FBTO Reisverzekering

Met deze module ben je maximaal 60 dagen achter elkaar verzekerd op reis. Ga je langer weg? Zet dan ook de module Lang op reis aan.

Soms krijg je geen vergoeding

Bijvoorbeeld als je voor je reis al wist dat je misschien een medische behandeling nodig had. Of als je behandeling had kunnen wachten tot je weer in Nederland was. Check Zorg verzekeren op reis voor een uitgebreid overzicht van de vergoedingen uit de reis- en zorgverzekering.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.