Naar inhoud

Werken in het buitenland? Dit wil je weten

Je kijkt uit naar het avontuur. Werken in het buitenland. Hoe zit het dan met je verzekeringen? En heb je alles geregeld?
16 november 2018

Voor veel mensen is het een droom. Een paar maanden werken op Bonaire, of bananen plukken tijdens het backpacken in Australië. Voordat je mag werken in het buitenland, zijn er een aantal dingen die je moet regelen. Zoals je verzekering en eventuele vaccinaties. Wij helpen je graag een eindje op weg. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken.

Voor je gaat werken in het buitenland: regel je verzekering

Ook in het buitenland wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. Ga je op zakenreis of ben je van plan om als werkende backpacker door een land te trekken? Vul dan je reisverzekering aan met de module module Zakenreizen. Je reis is dan namelijk meer dan alleen een vakantie. En dus heb je een aanvullende verzekering nodig.

Vraag documenten op tijd aan

Als je gaat werken in het buitenland, heb je in sommige landen een visum of werkvergunning nodig. Zeker als je voor langere tijd in het buitenland bent. Weet je niet zeker of je een visum of vergunning nodig hebt? Neem dan contact op met de ambassade van het land van bestemming. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. En vergeet niet te checken of je identiteitskaart of paspoort geldig is.

Vaccinaties op reis

Ga je naar Azië, Afrika, Midden- of Zuid-Amerika? Dan is de kans groot dat je vaccinaties nodig hebt. Bijvoorbeeld voor Hepatitis A of DTP. Blijf je in Europa? Dan hoef je waarschijnlijk geen inentingen. Toch is het goed om dit te checken. Ook in Europese landen worden namelijk bepaalde inentingen aangeraden, vooral rond de Middellandse Zee.

Voorkom dubbele belastingen

Zodra je gaat werken in het buitenland, moet je belasting betalen. Hoeveel je betaalt, verschilt per land. In landen waar je niet zoveel verdient, is de belasting waarschijnlijk ook niet zo hoog. Soms moet je ook in Nederland nog belasting betalen. Zoek daarom goed uit waar je belasting moet betalen. Zo voorkom je dubbele belastingen. En houd je meer geld over voor leuke dingen.

Leer de lokale taal

Waarschijnlijk kun je jezelf goed verstaanbaar maken in Engels. Maar niet in elk land spreken en verstaan ze de Engelse taal. Daarom is het soms verstandig om de lokale taal te leren. Het helpt je niet alleen bij het vinden van een baan, maar ook bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Dus doe die online taalcursus of leer het woordenboek uit je hoofd. Zo sleep je die baan in Mexico in een handomdraai binnen. Nachos con jalapeños, por favor!

Verhuur je huis

Ga je voor langere tijd werken in het buitenland? Verhuur je huis! Net als Yoshi en Jan. Zij houden enorm van reizen en willen de hele wereld zien. En als ze op reis zijn? Dan verhuren ze hun woning aan toeristen die Nederland willen ontdekken. Zo staat het huis niet leeg en verdienen ze er ook nog wat aan. Lees meer in onze blog over het verhuren van je huis.

Heb jij alles al geregeld? Ga dan het avontuur aan. En geniet!

Misschien vind je dit ook interessant...