Naar inhoud
zakenreis

Zakenreis: je verzekering & meer fijne tips

Op reis en er nog voor betaald krijgen ook? Doe jou maar zo'n zakenreisje! Maar hoe geniet je daar nou het meest van?
16 mei 2022
Voor je werk moet je regelmatig op reis. En dat is fijn, want tussen het werken door kun je genieten van een andere omgeving. En soms zelfs van een andere cultuur. Maar hoe haal je nu écht het beste uit je zakenreis? Hoe zit het met je reisverzekering? We hebben alle informatie én wat slimme tips voor je.

Plak dagen aan je zakenreis vast

Reis je doordeweeks voor je werk naar een buitenlandse bestemming? Plak er dan lekker een weekend aan vast! Dit is overigens ook een goede tip als je een zakenreis hebt die behoorlijk ver weg gaat. Vlieg je bijvoorbeeld naar een Aziatisch land of misschien naar Amerika? Als je er dan toch bent, kun je er maar beter wat langer van genieten. Pik je gelijk wat mee van een andere cultuur, de mensen en de lokale markt. En dat laatste is dan weer handig voor de zaken.

Neem niet alleen zakelijke kleding mee

Voor zakelijke besprekingen wil je er graag netjes uitzien. Je mooie pantalon of jurkje leg je vast als eerste klaar! Maar vergeet niet die lekkere joggingbroek en fijne trui uit de kast te trekken voor de heen- en terugreis. Als je je nette pak in het vliegtuig draagt, is ‘ie meteen gekreukt. En als je tussendoor nog wat van de omgeving wilt zien, is het vaak ook fijner om dat te doen op sneakers en in een spijkerbroek. Of een luchtige jurk, als je werk je naar een zonnig oord gebracht heeft.

Neem de tijd

Is je business trip dichtbij? Bijvoorbeeld in België, Engeland of Duitsland? Dan denk je misschien dat het beter is om je heen- en terugreis plus afspraken in 1 dag te plannen. Dat scheelt tijd en tijd is geld. Maar dat is niet de manier om optimaal te genieten van je zakenreis. Dat doe je door de dag ervoor alvast naar je bestemming te reizen. Zo kun je vast even bijkomen van de reis, een diner meepakken in een ander land en genieten van een fijn bed op je hotelkamer. De dag van afspraken begin je vervolgens helemaal uitgerust, zonder dat je die 6 dubbele espresso’s nodig hebt om bij te komen van de reis.

Blijf ontspannen

Ben je wat langer weg voor je zakenreis? Probeer dan toch een beetje routine op te bouwen. Pak gewoon je beweging net zoals je thuis al deed. Begin met een sportief uurtje voor je werkdag begint bijvoorbeeld. Of sluit je dag af met een lange avondwandeling. Kun je gelijk je hoofd even leegmaken en de omgeving verkennen. Dus vergeet die sportoutfit niet in te pakken!

Of gun jezelf dan kleine genietmomentjes. Lees een boek op het balkon van het hotel of blader lekker door een tijdschrift. Ga naar de lokale kapper, manicure of pedicure. Zie je er gelijk weer tiptop uit voor je volgende vergadering.

Check je zakenreisverzekering

Je denkt er misschien niet direct aan, maar voor je zakenreis heb je wel een verzekering nodig. En dat is niet hetzelfde als je reisverzekering. Je namelijk vaak meer kostbare dingen bij je dan wanneer je op vakantie gaat. Zo ben je met de module Werken op reis bijvoorbeeld verzekerd als die koffer met je dure laptop kwijtraakt op het vliegveld. Of je zakelijke telefoon op reis gestolen wordt.

Bereken je premie en je weet binnen 2 minuten hoeveel je kwijt bent. Enne, zit je inmiddels al op het vliegveld? Sluit de reisverzekering dan direct af. Dat kan helemaal online. Zo ben je goed verzekerd als je aankomt op de plaats van bestemming. Veel plezier!

Misschien vind je dit ook interessant...