Naar inhoud
sneller boarden schiphol

Snel boarden op Schiphol doe je zo

Vliegen is meestal sneller de auto of de trein. Toch duurt boarden soms een eeuwigheid. Niks aan te doen of toch wel?
12 mei 2021
Je vakantie begint al op de luchthaven. Ben je al lekker in de vakantiestemming? Laat je goede humeur niet verpesten door oponthoud, zoals handbagage die niet mee mag of koffers die te zwaar zijn. Met deze 8 tips geniet jij al van een lekkere cappuccino bij de gate, terwijl anderen nog staan te hannesen in de vertrekhal.

1. Pak slim in

Lees goed de bagageregels op de website van Schiphol. Doe je toiletspullen in een plastic zak met een sluiting. Elke vloeistof mag maximaal 100 milliliter per verpakking zijn en bij elkaar maximaal 1 liter. Vloeistof die je na de controle koopt bij de Duty Free shops mag wel mee het vliegtuig in.

Zorg dat je weet wat de maximale afmeting van je handbagage mag zijn en zet thuis je koffer op de weegschaal. Niets zo vervelend als je terplekke bagage uit je koffer moet halen of moet bijbetalen. Leg toiletartikelen, vloeistoffen en elektronica (laptop/tablet) bovenin je tas, want die moeten in een aparte bak als je door de security check gaat.

Schaartjes en andere scherpe dingen laat je thuis of je doet ze in je koffer in plaats van je handbagage. Bij de security moet je altijd je riem af doen en als je hoge schoenen hebt moeten die ook uit. Doe je riem alvast in je tas en draag schoenen die makkelijk aan en uit gaan of slippers!

2. Check online in

Online inchecken bespaart altijd tijd. Doe het zeker als je alleen met handbagage reist. Dan kan je in 1 ruk via de security doorlopen naar de gate. Ben je vergeten in te checken? Doe het dan bij de selfservice op Schiphol. Ook dat bespaart tijd.

3. Kom met de trein

Misschien wist je het al, en anders weet je het nu. Parkeren op Schiphol kost best een hoop geld. Tenzij iemand je met de auto afzet kun je het beste met de trein komen. Het NS station Schiphol ligt recht onder Schiphol, dus je bent er lekker snel.

4. Word goldmember. Of zoiets

Reis je regelmatig met dezelfde luchtvaartmaatschappij? Check dan eens welke loyaliteitsprogramma’s ze bieden. Ze hebben allerlei namen zoals ‘Elite’ of ‘Gold member’. Die namen zijn misschien wat overdreven, maar hoe vaker je vliegt, hoe meer voordelen je krijgt. Bijvoorbeeld sneller inchecken, sneller boarden via de ‘priority lane’ en toegang tot luxe lounges met Wifi om ontspannen te wachten. Ook bieden ze korting op extra bagage of extra beenruimte. Ook Schiphol zelf heeft een programma met de naam Privium. Je betaalt daar wel ieder jaar een bedrag voor.

5. Reis bij een korte trip eens zonder koffer

Soms heb je van die korte tripjes waarbij je te weinig bagage hebt voor een koffer en teveel voor alleen handbagage. Zorg dan dat je een koffer hebt van een formaat dat nog nét mee mag met de handbagage en pak alleen in wat je écht nodig hebt. Terwijl anderen in de rij staan om hun koffers af te geven ben jij al voorbij de security en zit je lekker aan de thee of koffie een spelletje te doen.

6. Download de Schiphol app

Sommige mensen rennen op de luchthaven met lichte paniek in de ogen elke 5 minuten naar het bord. Jij niet, als je de Schiphol app op je telefoon hebt. Daarop worden de aankomst- en vertrektijden direct ververst.

7. Volg de zakenlui

Zie je 2 rijen, waarbij in 1 rij veel zakenmensen staan? Pak dan die rij, want dat wordt zeker de snelste. Zakenreizigers hebben ervaring met reizen en snel hun papieren bij de hand. Pin ons er niet op vast, maar een rij met gezinnen duurt meestal langer. Die zijn wat langer bezig met het zoeken van papieren in de grote tassen en kinderwagens.

8. Reis de volgende keer eens met de trein

Binnen Europa kun je makkelijk met de trein reizen. Een vlucht naar Parijs lijkt bijvoorbeeld sneller met het vliegtuig, maar als je met de trein gaat, stap je direct midden in de stad uit. Bovendien heb je in de trein volop beenruimte en geen gedoe over het gewicht van je koffers of hoeveel vloeistof je mag meenemen. Onderweg zie je geleidelijk het landschap veranderen, waardoor je vakantiegevoel wordt geprikkeld en bovendien is het beter voor het milieu!

Zorg op reis of andere aanvullingen op je reisverzekering nodig?

Ga je op reis? Sluit een reisverzekering af als je die nog niet hebt. Heb je een FBTO Reisverzekering? Check of je voor deze reis extra modules nodig hebt. Die kun je vlak voor vertrek aanzetten en zodra je thuis bent weer uitzetten. Bijvoorbeeld een module voor ziektekosten op reis of een extra dekking als je gaat skiën of duiken.

Misschien vind je dit ook interessant...