Naar inhoud

Tips voor sneller boarden op Schiphol

Ben je wel op tijd op Schiphol? Kun je sneller inchecken? Want je wilt je vlucht niet missen! Bekijk onze tips.
10 mei 2017

Schiphol groeit als kool. Dat zorgt voor extra drukte en merk je vooral bij het inchecken. Het is soms zo druk dat reizigers het vliegtuig missen. Frustratie! En geen goed begin van je reis. Daarom een paar tips van ons: hoe zorg je ervoor dat je je vlucht niet mist? En relaxed op reis kunt?

Hoe ga je naar Schiphol? Kies je de auto, of neem je de trein?

Veel meer opties zijn er trouwens ook niet. Vertrek extra vroeg. Als je een vroege ochtendvlucht hebt, neem je de auto. Simpelweg omdat er dan nog geen treinen rijden. Je kunt natuurlijk ook een hotel dicht bij Schiphol regelen. Kost wat. Maar je begint je reis wel op tijd en uitgerust! Algemeen: vertrek zo vroeg mogelijk. Onderweg naar Schiphol kun je ook nog vertraging oplopen natuurlijk.

Check thuis in!

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je vooraf online inchecken. Voordeel: druk thuis je boardingpass af of stuur ‘m naar je mobieltje. Dat scheelt een hoop tijd. En heb je geen koffers? Dan kun je direct door naar de bagagecontrole en douane.

Check de bagageregels

De controle van je bagage op Schiphol behoort tot de strengste in Europa. Bekijk daarom van tevoren wat wel en niet mee mag in je (hand)bagage. En wat de afmeting van je handbagage mag zijn. Dat scheelt gedoe bij de douane en veiligheidscontrole. Bekijk de bagageregels op de website van Schiphol. Vertraging ontstaat namelijk vaak met je bagage. Omdat er bijvoorbeeld spullen in je handbagage zitten die niet mee mogen.

Doe deze spullen sowieso in je handbagage:

Je laptop en/of tablet bijvoorbeeld. Maar ook fotoapparatuur, tasjes met snoeren en gear (hieronder vallen heel veel elektronica). Sommige gebruiksvoorwerpen, zoals scharen of nagelvijlen, mogen alleen mee in je ruimbagage. Bekijk alle voorbeelden op de website van Schiphol.

Toilettastips

Zorg ervoor dat je van tevoren je toiletspullen in een ziplockzak doet. Je mag er maximaal 1000ml (1 liter) aan vloeistoffen en gels in doen. Deze vloeistoffen en gels moeten in verpakkingen van maximaal 100ml zitten. Doe je dit van tevoren? Dan bespaar je dus veel tijd!

En nog een paar tips:

  • Ga je met de auto naar Schiphol? Regel van tevoren een parkeerplaats. Dan betaal je ook nog ‘ns minder.
  • Zet je koffer thuis alvast op de weegschaal. Het aantal kilo’s dat je mag meenemen staat vaak op je ticket.
  • Doe bij de security alvast je riem af en haal je telefoon en andere spullen uit je broekzak. Zodat je dat niet pas hoeft te doen als je aan de beurt bent.

Moet je toch wachten? Kijk dan alvast hoe je het snelst bij de gate komt. Zo hoef je na de veiligheidscheck de weg niet meer te zoeken.

O ja, last minute je FBTO Reisverzekering aanpassen? Dat kan!

Wil je vlak voor je vertrekt nog je doorlopende reisverzekering aanpassen? Bij ons is dat geen probleem. Je kunt de modules het hele jaar door aan- en uitzetten. Zet je een module aan? Dan gaat deze meteen in! Lees meer over het aan- en uitzetten van de aanvullende modules.

FIJNE VAKANTIE!

Misschien vind je dit ook interessant...