Naar inhoud
Parkeren op Schiphol

Je auto parkeren bij Schiphol

Heerlijk, een weekje naar de zon. Je parkeert je auto op Schiphol. Lees waar dat kan. En of je verzekerd bent bij schade.
3 juni 2019
Je gaat op vakantie met het vliegtuig en neemt mee... de auto in ieder geval niet! Maar waar parkeer je je auto dan? Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren bij Schiphol. Maar hoe maak je die keuze? En wat kun je van je autoverzekering verwachten als je auto bij terugkomst beschadigd is? Dat lees je hieronder.

Gratis parkeren bij Schiphol

Je parkeert gratis op een P+R terrein. De dichtstbijzijnde zijn de NS Stations Haarlem Spaarnwoude, Nieuw-Vennep Getsewoud en Voorhout. Hier parkeer je je auto en reis je met de trein of bus naar Schiphol. In een half uurtje sta je op het vliegveld. Let op dat je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. ’s Nachts rijden er veel minder bussen en treinen dan overdag. Vertrek je overdag én kom je overdag weer terug? Dan is parkeren op een zo’n P+R terrein een voordelige optie.

Goedkoop parkeren bij Schiphol

De goedkoopste parkeerplekken bij Schiphol zijn P3 lang parkeren en P4 basic parking. Je kiest zelf of je de auto op het terrein neerzet of overdekt in de parkeergarage. Daarna ga je met een snelbus naar je vertrekhal. Vlieg je met KLM, TUI of Transavia? Bij P3 lang parkeren kun je in de vakantie voortaan jezelf en je koffers vast inchecken. Kijk! Daar houden we bij FBTO van. Superhandig. Want zo hoef je minder lang te wachten op het vliegveld!

Dichtbij de vertrekhal parkeren

Kies je liever voor dichtbij? Schiphol laat je ook op loopafstand van de vertrekhal parkeren. Dit kan op P1 Holiday parking, P6 Valet parking en Terminal Valet parking. Normaal is P1 voor kort parkeren. Door online te reserveren kun je ook lang parkeren. De plekken zijn beperkt, dus wees er op tijd bij. Met valet parking geef je de sleutel voor de vertrekhal af aan een chauffeur. Je kan direct door en de auto wordt voor je geparkeerd. Lekker luxe!

Parkeren bij een hotel in de buurt van Schiphol

Je kunt er ook voor kiezen om de auto bij een hotel te parkeren. Sommige hotels bieden het ’Park Sleep Fly’ pakket aan. Dat betekent dat je eerst overnacht in het hotel. Een bus van het hotel brengt je daarna naar het vliegveld. De auto blijft tijdens je reis bij het hotel staan. Dat kan voor meerdere weken. Online vergelijk je welk hotel het beste voor jou is.

Heeft je auto schade na je vakantie?

Je komt terug van vakantie en ontdekt een diepe kras op je autodeur. Je baalt natuurlijk als een stekker. Want wat doe je als je niet weet wie de schade heeft aangericht? Check daarom je autoverzekering. En bedenk je of je de schade wel wilt melden. Het kan namelijk gevolgen hebben voor je premie. Alsnog schade melden? En ben je verzekerd via onze WA-Casco verzekering? Dan handelen wij je schade verder af. Zo kun je overal met een gerust hart je auto parkeren.

Goede reis!

Misschien vind je dit ook interessant...