Naar inhoud

Autoverzekering vergelijken: kies uit 3 basisverzekeringen

Als je je autoverzekering gaat vergelijken is het belangrijk om te weten welke basisverzekering het beste bij jouw auto past. Heb jij voldoende aan de wettelijk verplichte WA verzekering voor je auto? Of wil je liever een uitgebreidere verzekering?

Vergelijk de autoverzekeringen

WA autoverzekering
WA-Plus autoverzekering
WA-Casco autoverzekering
Schade aan (spullen van) anderen
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Diefstal, joyriding en vermissing*
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Ruitschade
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Schade door brand of natuurrampen
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Botsing met dieren
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Eigen schade door een aanrijding
Niet verzekerd
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Schade door slippen
Niet verzekerd
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Schade door vandalisme
Niet verzekerd
Niet verzekerd
Wel verzekerd
* Is je auto meer dan € 75.000,- waard (cataloguswaarde)? Dan stellen we meer eisen aan de beveiliging.

De WA-verzekering is voor iedereen verplicht

Je bent verplicht een WA-verzekering voor je auto af te sluiten. Je bent verzekerd voor schade die je met jouw auto veroorzaakt aan iemand anders of aan spullen van iemand anders. Je bent niet verzekerd voor schade aan je eigen auto. Lees meer over onze WA-verzekering.

De WA-Plus verzekering vergoedt meer

Je bent uitgebreider verzekerd met de WA-Plus verzekering. Soms krijg je ook schade aan je eigen auto vergoed. Zoals ruitschade, brand, stormschade en diefstal. Lees meer over onze WA-Plus verzekering.

De WA-Casco verzekering vergoedt bijna alles

Je bent all risk verzekerd met de WA-Casco verzekering. Dat betekent dat je voor bijna alle schades verzekerd bent. Bijvoorbeeld schade door een aanrijding, vandalisme of omdat je van de weg raakt. Lees meer over onze WA-Casco verzekering.

Pas je basisverzekering het hele jaar aan

Bij de FBTO Autoverzekering kun je de basisverzekering voor je auto het hele jaar door aanpassen. Bijvoorbeeld van WA naar WA-Plus. Dat doe je makkelijk in MijnFBTO. Je nieuwe basisverzekering gaat direct in.

Veelgestelde vragen

Ja, het is in Nederland verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten.

Van alle 3 de basisverzekeringen voor de auto betaal je voor de WA autoverzekering het minst premie. Dat komt omdat je ook minder uitgebreid verzekerd bent. Kies je een hogere dekking? Dan betaal je ook meer.

Nederlandse verzekeraars hebben verschillende namen voor de dekkingen van autoverzekeringen. Ben je op zoek naar een allrisk verzekering voor je auto? Dan vind je dat bij FBTO in de WA-Casco verzekering. De WA-Casco verzekering is de meest uitgebreide autoverzekering van FBTO. Je kiest deze verzekering meestal als je een jonge auto tot 7 jaar hebt.

Autoverzekering aan het vergelijken? En vraag je je af welke verzekering je nodig hebt? Dat is voor iedere auto verschillend. Hieronder zie je voor welke verzekering je vaak kiest op basis van de leeftijd van je auto:

  • 10 jaar of ouder: WA verzekering
  • Tussen de 7 en 10 jaar: WA-Plus verzekering
  • Jonger dan 7 jaar: WA Casco verzekering

Natuurlijk weet je zelf welke verzekering het beste bij je past. Goed om te weten: je kunt je autoverzekering het hele jaar aanpassen in MijnFBTO.

Is de cataloguswaarde van je auto hoger dan €75.000,- én je auto jonger dan 5 jaar? En wil je je auto verzekeren voor diefstal? Dan moet je aan deze beveiligingseisen voldoen: 

  • CCV/SCM of VbV/SCM goedgekeurd
  • voertuigvolgsysteem met jamming-detectie of CCV/SCM of VbV/SCM goedgekeurd TV01
  • peilzender of LoJack peilzender

Meer weten?