Naar inhoud

Direct regelen in MijnFBTO

Veel voor je autoverzekering regel je zelf in MijnFBTO. Zoals schade melden, je verzekering aanpassen of de groene kaart bekijken.

Veelgestelde vragen

Heb je schadevrije jaren bij een andere verzekeraar opgebouwd? En ga je een autoverzekering afsluiten bij FBTO? Dan nemen wij deze jaren over. Je oude verzekeraar geeft dit aantal door aan Roy-data. Dit is een Nederlandse databank waarin verzekeraars het aantal schadevrije jaren van hun verzekerden zetten. Wij zien dit. En verwerken het automatisch in je polis. Je hoeft zelf dus niks te doen!

Vroeger werd er een royementsverklaring naar je gestuurd als je een autoverzekering opzegde. Dat is dus nu niet meer nodig. Je nieuwe verzekeraar haalt deze gegevens rechtstreeks uit Roy-data.

Je bent alleen verzekerd voor ruitschade met een WA-Plus of WA-Casco autoverzekering. Bijvoorbeeld als je een sterretje in de voorruit hebt. Maar ook als de ruit helemaal moet worden vervangen. Wij werken samen met professionele autoruitspecialisten in heel Nederland. Let op: laat de schade repareren bij een garage die aangesloten is bij de BOVAG of FOCWA. Soms betaal je een eigen risico. Lees meer in de polisvoorwaarden. Bij een WA autoverzekering is ruitschade niet verzekerd.

De aanschafwaarde is het bedrag dat je hebt betaald voor de auto. Je krijgt de aanschafwaarde van je auto terug als je een WA-Plus of WA-Cascoverzekering van de autoverzekering hebt.

Is de aanschafwaarde van je auto minder dan € 50.000,-? En wordt je auto gestolen? Of is je auto binnen 3 jaar nadat je 'm hebt gekocht total loss? Dan krijg je terug wat je ervoor betaald hebt. Je laat ons dan de aankoopnota van de auto zien.

Heb je je auto 3 jaar of langer? Dan krijg je de dagwaarde van je auto terug bij diefstal en total loss. De dagwaarde is de waarde die de auto had direct voor de schade. Een onafhankelijke schade-expert bepaalt wat de dagwaarde van je auto is.

Accessoires zijn standaard meeverzekerd op de autoverzekering met een WA-Plus of WA-Cascoverzekering

Met accessoires bedoelen we alles wat er op of aan de auto gemonteerd was. Dit zat er nog niet op of aan toen de auto nieuw van de dealer kwam. Heb je accessoires die volgens de wet niet mogen? Zoals een radardetector? Dan betalen we niet als hieraan schade ontstaat.

Ja, het is in Nederland verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten.

Contact met FBTO

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Spoedeisende hulp nodig?

Bel dan met onze alarmcentrale: +31 (58) 234 56 50

  • Je krijgt eerst antwoord van een virtuele assistent.

    Komen jullie er niet uit? Dan zit een medewerker voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

  • Je krijgt eerst antwoord van een virtuele assistent.

    Komen jullie er niet uit? Dan zit een medewerker voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

    Lees meer over privacy via WhatsApp
Naar alle contactmogelijkheden

De groene kaart verplicht in de auto?

Je krijgt hem altijd bij je autoverzekering: de groene kaart. Maar waarom eigenlijk? En moet je hem in de auto bewaren?

Lees het hele bericht
lachende vrienden in de auto met een groene kaart

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.