Naar inhoud

Je 2e auto verzekeren

Je 2e auto verzekeren bij FBTO? Goed idee! Want dan krijg je net zoveel korting als bij je 1e auto die je bij FBTO verzekerd hebt. Het maakt niet uit of de auto op jouw naam staat of op die van je partner. Belangrijk is wel dat jij of je partner het meest in de auto rijdt. Je kunt geen 2e auto verzekeren voor 1 van je kinderen.

  • Zelfde korting als op je 1e auto
  • Heb je schade? App je schade
  • Schade aan je 2e auto heeft geen invloed op de korting van je 1e auto

Kies uit 3 basisverzekeringen

Bij de autoverzekering voor je 2e auto kun je kiezen uit 3 basisverzekeringen: WA, WA-Plus of WA-Casco. Je hoeft niet precies dezelfde verzekering af te sluiten als voor je eerste auto.

WA verzekering

De WA-verzekering is voor iedereen met een auto verplicht. Je bent dan verzekerd voor schade die je met je auto veroorzaakt. Dit kan zijn aan iemand anders of spullen van iemand anders. Goed om te weten: wil je je 2e auto verzekeren voor schade aan de auto zelf? Kijk dan naar de WA-Plus of WA-cascoverzekering. 

WA-Plus verzekering

Kies je voor de WA-plus autoverzekering voor je 2e auto dan krijg je soms schade aan je eigen auto vergoed, namelijk:

  • Ruitschade
  • Brandschade
  • Stormschade
  • Schade door diefstal

WA-cascoverzekering

Je 2e auto verzekeren met de WA-cascoverzekering? Dan is je 2e auto all risk verzekerd. Dat betekent dat bijna alle schades verzekerd zijn. Ook schade aan je eigen auto. Je bent dan bijvoorbeeld verzekerd voor schade door:

  • Een aanrijding
  • Vandalisme
  • Doordat je van de weg raakt

Vergelijk de autoverzekeringen

WA autoverzekering
WA-Plus autoverzekering
WA-Casco autoverzekering
Schade aan (spullen van) anderen
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Diefstal, joyriding en vermissing**
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Ruitschade*
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Schade door brand of natuurrampen*
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Botsing met dieren*
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Eigen schade door een aanrijding
Niet verzekerd
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Schade door slippen
Niet verzekerd
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Schade door vandalisme
Niet verzekerd
Niet verzekerd
Wel verzekerd
* Heb je WA-Plus of WA-Casco verzekering? Dan houd je je no-claimkorting.
** Heb je een no-startsysteem in je auto dat wij goedkeuren? Dan houd je je no-claimkorting. Is je auto meer dan € 50.000,- waard (cataloguswaarde)? Dan kunnen we meer eisen aan de beveiliging stellen.

Een extra auto op je FBTO Autoverzekering 

Je verzekert je extra auto makkelijk in MijnFBTO. Je kiest zelf de dekking en het eigen risico. De extra auto krijgt dezelfde no-claimkorting als je 1e auto. Die is verwerkt in de premie die je ziet. Je bepaalt zelf wanneer je verzekering ingaat. Om de verzekering af te sluiten heb je het kenteken en de meldcode nodig. De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer. De meldcode staat op kentekenbewijs deel 1. Heb je nog geen meldcode maar wil je wel alvast de autoverzekering regelen? Vraag naar de meldcode bij de garage of de huidige eigenaar.

Heb je schade aan 1 van de beide auto’s?

Dan kan de premie van die autoverzekering omhoog gaan. Dat hangt van het aantal schadevrije jaren af. De premie voor de andere auto blijft gewoon gelijk.

Veelgestelde vragen

Accessoires zijn standaard meeverzekerd op de autoverzekering met een WA-Plus of WA-Cascoverzekering

Met accessoires bedoelen we alles wat er op of aan de auto gemonteerd was. Dit zat er nog niet op of aan toen de auto nieuw van de dealer kwam. Heb je accessoires die volgens de wet niet mogen? Zoals een radardetector? Dan betalen we niet als hieraan schade ontstaat.

Ja, het is in Nederland verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten.

Van alle 3 de basisverzekeringen voor de auto betaal je voor de WA autoverzekering het minst premie. Dat komt omdat je ook minder uitgebreid verzekerd bent. Kies je een hogere dekking? Dan betaal je ook meer.

Meer weten?