Naar inhoud
een kleine witte auto staat in een parkeervak

Een 2e auto kopen met Stefan

Voor Stefan en zijn vriendin is een 2e auto noodzakelijk. Waar let hij op bij het kopen? En hoe verzeker je hem?
1 juli 2020
“Mijn vriendin en ik hebben er lang over getwijfeld om een tweede auto te kopen”, zegt Stefan. “We moesten een drempel over. Te schadelijk voor het milieu, overbodige luxe en fietsen is gezonder, zeiden we tegen onszelf. Uiteindelijk ben ik blij dat we het toch gedaan hebben.

Als baby zat ik gewoon in de draagzak

“Mijn eigen ouders hadden lange tijd niet eens een auto. Laat staan 2! Wij gingen gewoon overal mee naartoe, in de draagzak en op de fiets. Ook als de visite 3 kwartier fietsen was. De tijden zijn nu anders, ons leven is meer gehaast. Zelfs mijn moeder, die nog steeds overal naartoe fietst, snapt dat een tweede auto voor ons handig is. Dat was het laatste overtuigende zetje dat we nodig hadden.”

Klein, lief en zuinig

“Beiden werken we parttime. Degene die thuis is gebruikt de oude stationcar. Een soort rijdende kinderkamer, waar desnoods een heel voetbalteam in past. Onze 2e auto is precies het tegenovergestelde. Klein, lief, zuinig en makkelijk te parkeren. Voor ons woon-werkverkeer.”

Mijn belangrijkste tip: maak eerst een lijstje!

“Mijn belangrijkste tip aan een autokoper is dat je eerst een lijstje maakt. Mijn vriendin en ik hebben beiden onze eisen en wensen opgeschreven. Pas als het lijstje af is, ga je gericht op zoek naar een auto. Onze eisen waren:

  • Klein
  • Zuinig
  • Milieuvriendelijk
  • Snel leverbaar
  • Maximale kosten: € 300,- per maand

Dankzij dit lijstje vielen veel auto’s af. En dat is ook de bedoeling! Een auto is emotie, maar je moet toch je verstand gebruiken.”

De verzekering was een meevaller

Dat de aanschaf van elektrisch hoger is, dat wisten we. Maar we kijken vooral naar de maandelijkse kosten. De afschrijving, de motorrijtuigenbelasting – die is 0 als je elektrisch rijdt -, de kosten voor het opladen en de autoverzekering.”

‘’Ik zag nog een andere leuke meevaller toen ik de auto bij dezelfde verzekeraar onderbracht. Ik kreeg namelijk een mooie korting op de premie.’’

Tweede auto verzekeren

Verzeker je een 2e, 3e of 4e auto bij FBTO? Goed idee! Je krijgt dan 7,5% korting op je basispremie. Het maakt niet uit of de auto op jouw naam staat of op die van je partner, máár ze moeten wel op dezelfde polis verzekerd staan. Belangrijk is dat jij of je partner het meest in de auto rijdt. En op hetzelfde adres woont. Je kunt geen 2e auto verzekeren voor 1 van je kinderen. Lees hier meer over je 2e auto verzekeren.

Weten hoeveel het kost om een tweede auto te verzekeren? Bereken nu je premie.

Misschien vind je dit ook interessant...