Naar inhoud

Een tweede auto kopen met Stefan

Voor Stefan en zijn vriendin is een tweede auto noodzakelijk. Waar let hij op bij het kopen? En hoe verzeker je hem?
1 juli 2020

“Mijn vriendin en ik hebben er lang over getwijfeld om een tweede auto te kopen”, zegt Stefan. “We moesten een drempel over. Te schadelijk voor het milieu, overbodige luxe en fietsen is gezonder, zeiden we tegen onszelf. Uiteindelijk ben ik blij dat we het toch gedaan hebben. Positieve meevaller: ik wist niet dat ik op mijn autoverzekering net zoveel no-claimkorting krijg als bij onze eerste auto."

Als baby zat ik gewoon in de draagzak

“Mijn eigen ouders hadden lange tijd niet eens een auto. Laat staan 2! Wij gingen gewoon overal mee naartoe, in de draagzak en op de fiets. Ook als de visite 3 kwartier fietsen was. De tijden zijn nu anders, ons leven is meer gehaast. Zelfs mijn moeder, die nog steeds overal naartoe fietst, snapt dat een tweede auto voor ons handig is. Dat was het laatste overtuigende zetje dat we nodig hadden.”

Klein, lief en zuinig

“Beiden werken we parttime. Degene die thuis is gebruikt de oude stationcar. Een soort rijdende kinderkamer, waar desnoods een heel voetbalteam in past. Onze tweede auto is precies het tegenovergestelde. Klein, lief, zuinig en makkelijk te parkeren. Voor ons woon-werkverkeer.”

Mijn belangrijkste tip: maak eerst een lijstje!

“Mijn belangrijkste tip aan een autokoper is dat je eerst een lijstje maakt. Mijn vriendin en ik hebben beiden onze eisen en wensen opgeschreven. Pas als het lijstje af is, ga je gericht op zoek naar een auto. Onze eisen waren:

  • Klein
  • Zuinig
  • Milieuvriendelijk
  • Snel leverbaar
  • Maximale kosten: € 300,- per maand

Dankzij dit lijstje vielen veel auto’s af. En dat is ook de bedoeling! Een auto is emotie, maar je moet toch je verstand gebruiken.”

De verzekering was een meevaller

Dat de aanschaf van elektrisch hoger is, dat wisten we. Maar we kijken vooral naar de maandelijkse kosten. De afschrijving, de motorrijtuigenbelasting – die is 0 als je elektrisch rijdt -, de kosten voor het opladen en de autoverzekering.” 

“Ik zag dat ik mijn schadevrije jaren ook voor mijn tweede auto kon gebruiken. Als ik die bij dezelfde verzekeraar onderbracht ten minste, maar dat was ik toch al van plan. Dat gaf een mooie korting op de premie!”

Tweede auto verzekeren

Je tweede auto verzekeren bij FBTO? Dat kan. Dan krijg je net zoveel korting als bij je eerste auto. Het maakt niet uit of de auto op jouw naam staat of op die van je partner. Belangrijk is wel dat jij of je partner het meest in de auto rijdt. Bereken nu je premie en je weet binnen 2 minuten hoeveel een tweede verzekering je kost.

Wil je liever eerst nog wat meer informatie? Hier lees je alles over een tweede auto verzekeren.

Misschien vind je dit ook interessant...