Naar inhoud
autopech vakantie nederland

Autopech op vakantie in Nederland

Er gaat niets boven vakantie in eigen land. Niets staat je in de weg. Zelfs autopech niet. Want je bent goed verzekerd.
10 februari 2020
Het is weer zover: vakantie! Met de wagen volgeladen ga je op weg. De kinderen zingen luidkeels dat ze er al bíjna zijn. Plotseling protesteert je auto. Wat doe je bij autopech op vakantie in Nederland? Ko, Tjimmie en Ymte spreken uit ervaring. “Met goede pechhulp bij je autoverzekering kom je er wel.”

Met autopech je vakantie in Nederland beginnen

Het zal je maar gebeuren. Ko was met de auto onderweg naar Zeeland. Bij Roosendaal begaf zijn auto het. Hij belde de alarmcentrale. “Het duurde even voor we verder konden, want we hadden een vervangende auto nodig. En we waren blijkbaar niet de enige pechvogels. Gelukkig lukte het de alarmcentrale uiteindelijk om een auto voor ons te vinden.”

Tijdens het wachten besloten we om alvast het hotel te bellen. “We wilden ons plekje even veilig stellen. En raad eens? Toen we aankwamen stond er een troostflesje wijn voor ons klaar. Dat maakte de dag toch weer goed.”

Lekker op het strand tijdens de reparatie

De BMW van Ko werd naar een BMW-garage gesleept. Tijdens de reparatie beantwoordde Ko de telefoontjes van de garage vanuit de luie stoel voor het haardvuur in het hotel. “Ze konden niet meteen vinden wat er aan de hand was. Eerst was het de turbo. Daarna de uitlaat en tenslotte hadden ze het over het vervangen van de hele motor. Toen begon ik ‘em wel te knijpen, want we gingen al bijna weer terug naar huis.”

Een busje als oplossing

Ko belde opnieuw de alarmcentrale. “Ze begrepen ons probleem en leefden mee. Je verwacht ook geen autopech op vakantie in Nederland. Ik kreeg een busje om in naar huis te rijden. De auto werd intussen vanuit Goes naar onze eigen BMW-dealer in Lelystad gebracht. Daar bleek het mee te vallen met de reparatie. Eigenlijk was het ideaal zo: tijdens de vakantie had ik er geen last van en na de vakantie was het snel opgelost.” Ko is niet de enige met autopech op vakantie in Nederland.

Autopech op de terugweg

Tjimmie was onderweg naar huis na een heerlijke wintersportvakantie in Oostenrijk. “Middenin de avondspits kreeg ik op de snelweg voorbij Eindhoven een lekke band. Ik belde de pechhulp, omdat ik zag dat er een spijker in de band van m’n aanhanger. Het vervangen van de band ging razendsnel.

“Ik had het appje naar m’n ouders nog niet eens klaar en toen zat de reserveband er al op. De medewerker van de hulpdienst checkte ook nog even of de alarmlichten mijn accu niet hadden leeggetrokken. Daar had ik nog niet eens aan gedacht. Dat zijn nou vakmensen.”

Volle tank vooruit

Ymte had afgesproken om een caravan op te halen in Doesburg. Hij moest alleen nog even tanken. Toen de auto een paar kilometer later pruttelend tot stilstand kwam, wist hij dat er iets mis was gegaan. Bij de pomp wilde de klep van de tankdop niet open. “Benzine in plaats van diesel getankt, wat stom! Na mijn telefoontje naar de alarmcentrale werd ik weggesleept door een garage in de buurt.”

Omdat het tanken van de verkeerde brandstof zijn eigen schuld was, kreeg hij de kosten voor de reparatie niet vergoed. “Wat baalde ik zeg. Maar gelukkig kon ik een paar uur later wel weer verder rijden. Ik was al bang dat ik de motor helemaal verpest had. En de sleepkosten kreeg ik gelukkig wel vergoed.”

Ook geholpen worden bij autopech in Nederland?

Dat kan! Sluit dan de module Pechhulp Binnenland  af bij je autoverzekering. Dan weet je zeker dat je snel geholpen wordt. Wel zo’n fijne gedachte. 

Misschien vind je dit ook interessant...