Naar inhoud
auto dicht sleutels erin

Auto dicht met de sleutels erin, help!

Het zal je maar gebeuren: de auto op slot met de sleutels erin. Het overkwam Michael. Hij vertelt hoe hij het oploste.
4 mei 2020
Nietsvermoedend gooit Michael de autodeur achter zich dicht en loopt hij weg. Achter zich hoort hij nog net de auto op slot klikken. En dan bekruipt hem een onbestemd gevoel. Waar zijn die sleutels eigenlijk? Ja hoor, in de auto. En die zit nu op slot. Wat doe je als de auto dicht zit met de sleutels erin? Heb je dan iets aan je autoverzekering? Michael vertelt hoe hij zich uit deze situatie redde.

Auto dicht, sleutels erin

“Daar stond ik dan met m’n goede gedrag”, vertelt Michael lachend. Ja, nu kan hij erom lachen. “Maar toen verging het lachen me snel. Ik ging op bezoek bij een goede vriend. Normaal gesproken pak ik automatisch de sleutels uit het slot voor ik uitstap. Maar nu werd ik plots gebeld.” Afgeleid dus. En dan kan het maar zo gebeuren dat je de auto dichtgooit met de sleutels erin.

Via de kofferbak

“Stom natuurlijk. Op het moment dat ik hem achter me in het slot hoorde vallen, realiseerde ik me dat de sleutels er nog in zaten.” In plaats van in paniek te raken, denkt Michael praktisch na. “Ik checkte eerste de kofferbak. Misschien was die nog wel open en kon ik via die kant de auto in. Maar helaas.”

Arjan en Martijn bellen de Alarmcentrale

Maak kennis met de FBTO Alarmcentrale (Eurocross). Ze helpen je in spoedgevallen, als je dringend hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld als je sleutels in de auto liggen met de deur op slot.
Meer over Pechhulp Buitenland

De slotenmaker

Een reservesleutel voor de auto had Michael ook niet. Over naar plan C dus. “Ja, er zat niets anders op dan de slotenmaker bellen. Gelukkig kende de vriend waar ik op bezoek was er 1 in de buurt. Hij had binnen een paar seconden de deur open. Zonder schade! Ik heb natuurlijk ook direct een reservesleutel laten maken.”

Pechhulp

Michael werd gered door de slotenmaker, maar wat als die hem ook niet open krijgt? En de garage dicht is? Dan blijft er nog 1 optie over: pechhulp bellen. Je wordt dan zo snel mogelijk geholpen door de FBTO Alarmcentrale. Zelf hoef je niks te regelen. En je krijgt gewoon een vergoeding. Fijn! Je hebt dan wel de module Pechhulp binnenland  nodig bij je autoverzekering.

Misschien vind je dit ook interessant...