Naar inhoud
autopech dagje uit

Autopech? Je dagje uit gaat gewoon door

Een dagje weg, hartstikke gezellig! Tot je met pech langs de weg komt te staan. Het overkwam Angela, Dave en Margot.
11 maart 2020
De lunchpakketjes staan klaar, de tickets zijn geprint en iedereen is goed gemutst. Je dagje uit begint goed, totdat de motor protesteert. Gelukkig staat de autopech je dagje uit niet in de weg, als je een aanvullende autoverzekering hebt ten minste. Die stuurt je pechhulp en helpt je verder. Net zoals dat gebeurde bij Angela, Dave en Margot.

Autopech voor een dagje naar het zwembad

“We wilden met de kinderen een dagje uit naar het zwembad”, vertelt Angela. “Met iedereen ingeladen, waren we klaar voor vertrek. Maar toen kregen we de auto niet aan. De startmotor was vastgelopen door de enorme regenbuien een paar dagen daarvoor. Je kon bijna met een bootje naar de buren. Tja, die regen is niet goed voor je motor en leidt tot autopech. Ons dagje uit? We dachten even dat dat in het water viel. Maar gelukkig kon het toch doorgaan.”

Belangrijke tip van de monteur

“De monteur van de hulpdienst kreeg de auto weer aan de praat door de auto een paar keer heen en weer te schudden. Hij zag ook dat de V-snaar bijna knapte. Een belangrijk onderdeel. Gelukkig vertelde hij dat. De laatste meters van het zwembad naar de garage waren nog even billenknijpen. Maar nu is alles weer heel.”

Vervangende auto op locatie

Dave was een dagje naar de Julianatoren in Apeldoorn geweest. Toen hij rond 20.30 uur wilde wegrijden, klapte de uitlaat onder de auto vandaan. “Ik kon er echt niet meer mee rijden”, vertelt hij. “Ik heb direct de alarmcentrale gebeld.”

“Ter plekke de auto repareren was geen optie. En dus zijn we door het sleepbedrijf meegenomen. Dat was een hele ervaring. Maar het was allemaal goed geregeld. Want toen we bij de garage aankwamen, stond de vervangende auto al voor ons klaar.”

Skiën met de Seat

Margot was onderweg naar een dagje Winterberg om te skiën met vrienden. “Mijn Seat heeft me nog nooit in de steek gelaten. Maar juist tijdens een dagje uit gebeurde het. De accu hield ermee op.” Omdat Marot nog vlak voor de grens was, kon ze de Nederlandse pechhulp bellen.

“Binnen 3 kwartier waren ze bij me. De vriendelijk man hielp me met een power start en ik kon weer snel op weg. Hij controleerde zelfs of ik wel sneeuwkettingen bij me had, want er was flink wat sneeuw gevallen, zei hij. Ik was onder de indruk van de service.”

Margot was dus nog net de grens niet over. Maar wat als ze wel al verder richting Winterberg was toen de auto ermee stopte? “Dat vroeg ik me ook af! Volgens de pechhulp-man was dat geen probleem, alleen had ik dan de module Pechhulp Buitenland af moeten sluiten.”

Ook geholpen worden bij pech onderweg?

Dat kan! Sluit de module Pechhulp Binnenland af bij je autoverzekering en wordt snel geholpen bij pech onderweg. Zo ga je goed voorbereid een dagje uit. Want bij autopech helpt de alarmcentrale je snel weer op weg. Zodat je onbezorgd kunt genieten van je uitje. Bereken je premie en je weet binnen 2 minuten hoeveel je kwijt bent voor die zekerheid. Veel plezier!

Misschien vind je dit ook interessant...