Naar inhoud

Pechhulp van FBTO bij pech onderweg

Heb je pech onderweg? Breng eerst jezelf en de auto in veiligheid! Bel daarna met de FBTO Alarmcentrale op +31 (0)58 234 56 50. Met de FBTO Autoverzekering én de module Pechhulp Binnenland of Buitenland krijg je direct hulp bij pech onderweg.

Breng eerst jezelf in veiligheid

Heb je pech onderweg? Of een aanrijding met alleen blikschade? Dan is het belangrijk om eerst jezelf en de auto in veiligheid te brengen.

  • Zet je auto altijd zo ver mogelijk naar rechts. Parkeer je auto, als het kan, in de berm.
  • Draai je wielen ook naar rechts.
  • Zet je alarmlichten aan. En trek een veiligheidsvest aan.
  • Stap aan de rechterkant uit en plaats de gevarendriehoek ongeveer 30 meter achter de auto.
  • Bel de FBTO Alarmcentrale. Wacht in de berm of achter de vangrail. Blijf nooit in de auto zitten.

Schakel de FBTO Alarmcentrale in

Bel de FBTO Alarmcentrale op (058) 234 56 50. Je bereikt ons 24/7. Dus ook ’s nachts en in het weekend. Of meld je pech digitaal. Ook dan regelen we direct hulp via Eurocross Assistance. 

Onze pechhulp krijgt gemiddeld een 8,6!

Uit de garage getakeld, thuisgebracht door de chauffeur van de takelwagen... Onze klanten vertellen graag hoe zij de pechhulp van FBTO ervaren hebben!

Soms krijg je geen hulp

Soms krijg je geen hulp met de module Pechhulp binnenland of Pechhulp buitenland. Bijvoorbeeld als het APK-keuringsbewijs niet meer geldig is. Of als je vooraf geen contact hebt opgenomen met de FBTO Alarmcentrale. Daarvoor bel je (058) 234 56 50. Verder zijn kosten van onderdelen voor reparatie niet verzekerd. In de polisvoorwaarden lees je precies wat we wel en niet vergoeden.

Veelgestelde vragen

Wil je ook hulp bij pech in het buitenland? Zet dan ook de module Pechhulp buitenland aan. Dat doe je makkelijk in MijnFBTO. Of neem contact met ons op.

Met de module Pechhulp buitenland krijg je hulp onderweg in de landen op de groene kaart. Dat zijn veel landen van Europa, maar niet allemaal. Kijk op je groene kaart waar je kunt rekenen op pechhulp.

Ja. Je bepaalt zelf de ingangsdatum van je autoverzekering. Vanaf dat moment ben je verzekerd. 

Meer weten?