Naar inhoud

Verzekering WA-Casco: past die bij je?

Linda, Roy en Marja kiezen voor de WA-Casco autoverzekering. Lees waarom zijn voor deze verzekering hebben gekozen. 
24 april 2019

Je moet je auto verzekeren. Want een WA verzekering is verplicht in Nederland. Maar autoverzekeringen zijn er in meer soorten en maten. Je hebt vast wel eens gehoord van een verzekering WA-Casco. Maar wat is het en wanneer heb je hem nodig? Lees de verhalen.

WA-Casco geeft Linda zekerheid

Bij een WA-Casco verzekering laat je niets aan het toeval over. Bijna alle schades zijn verzekerd. Ook als je die per ongeluk zelf veroorzaakt. “Dat is precies wat ik nodig heb, want ik houd niet van risico’s”, zegt Linda. “Ik wil ook verzekerd zijn als ik per ongeluk zelf mijn auto in de prak rij.” Dat kan met de verzekering WA-Casco. Het is de meest uitgebreide verzekering die je kunt kiezen.

WA-Casco voor de nieuwe auto van Roy

Roy heeft sinds kort een spiksplinternieuwe auto . “Het was een flinke investering, maar helemaal de moeite waard!” Toen Roy een verzekering zocht, was hij er snel uit. De keuze viel op een verzekering WA-Casco van FBTO. Het allerbelangrijkste voor Roy is de aanschafwaardevergoeding bij een verzekering WA-Casco: “Ik vind het heel fijn dat ik tot 3 jaar na de aankoop, de aanschafwaarde vergoed krijg bij diefstal of total loss.”

Marja kiest liever de WA-Plus-verzekering

De auto van Marja is al 8 jaar oud. “Hij doet het nog prima hoor. Maar het kan voor mij niet meer uit om ook eigen schade te verzekeren. Ik wil wel verzekerd zijn voor diefstal en ruitschade.” De WA-Plus-verzekering is daarom goed genoeg voor Marja. Het is natuurlijk ook zonde van je geld om je auto te uitgebreid te verzekeren. In onze blog ‘Auto oververzekerd? Dat is nergens voor nodig!’ lees je meer over hoe je oververzekeren voorkomt.

Is de WA-Casco verzekering iets voor jou?

Bereken dan snel je premie online. Goed om te weten! Je kunt de basisverzekering uitbreiden met extra dekking voor bijvoorbeeld pechhulp of een inzittendenverzekering.

Misschien vind je dit ook interessant...