Naar inhoud
Autoverzekering wa-casco

Wanneer kies je WA-Casco?

Linda, Roy en Marja kiezen voor de WA-Casco autoverzekering. Lees waarom zijn voor deze verzekering hebben gekozen.
20 juni 2022
Na lang sparen is het eindelijk zover: je hebt een auto gekocht. Maar dan is het tijd voor de volgende hobbel. Want welke autoverzekering kies je? Kies je voor de verzekering die alleen schade aan anderen vergoedt? Of ga je toch voor allrisk? Linda, Roy en Marja weten het wel en vertellen waarom ze hun keuze maakten. Wanneer kies je WA, WA-Plus of WA-Casco? Lees snel verder!

3 verschillende autoverzekeringen

Een WA-autoverzekering is verplicht in Nederland. Koop je een auto? Dan kun je dus niet om het kiezen van een verzekering heen. Je hebt 3 keuzes:

  • Een WA verzekering, deze wordt het meest gekozen voor auto’s ouder dan 12 jaar
  • Een WA-Plus verzekering, vaak gekozen voor auto’s tussen 7 en 12 jaar
  • Een WA-Casco verzekering, een populaire verzekering bij auto’s jonger dan 7 jaar

Welke verzekering je kiest, hangt af van wat je precies wilt verzekeren.

WA-Casco: de allrisk autoverzekering

Een WA-Casco verzekering is de meest uitgebreide en wordt ook wel een allrisk autoverzekering genoemd. Het is daarom de verzekering die het meeste wordt gekozen voor jonge auto’s. Je krijgt dan namelijk ook een vergoeding voor schade aan je eigen auto. Dat is fijn als je schade hebt zonder een tegenpartij, bijvoorbeeld als je tegen een paaltje rijdt. Of als je niet weet wie de tegenpartij is.

Daarnaast ben je verzekerd bij schade aan de auto en spullen van een ander als je hiervoor aansprakelijk bent. En krijg je een vergoeding als je aansprakelijk bent voor schade aan de andere persoon zelf, letselschade heet dat.

WA-Casco geeft Linda zekerheid

Bij een WA-Casco verzekering laat je niets aan het toeval over. Bijna alle schades zijn verzekerd. Ook als je die per ongeluk zelf veroorzaakt. “Dat is precies wat ik nodig heb, want ik houd niet van risico’s”, zegt Linda. “Ik wil ook verzekerd zijn als ik per ongeluk zelf mijn auto in de prak rij.”

WA-Casco voor de nieuwe auto van Roy

Roy heeft sinds kort een spiksplinternieuwe auto . “Het was een flinke investering, maar helemaal de moeite waard!” Toen Roy een verzekering zocht, was hij er snel uit. De keuze viel op een WA-Casco verzekering. Het allerbelangrijkste voor Roy is de aanschafwaardevergoeding. Hij heeft een verzekering met een aanschafwaarderegeling van 3 jaar. “Ik vind het heel fijn dat ik tot 3 jaar na de aankoop, de aanschafwaarde vergoed krijg bij diefstal of total loss.”

Marja twijfelt nog over WA-Plus

Toen ze hem kocht was het nog een jonkie van 3, maar inmiddels is de auto van Marja al 8 jaar oud. “Hij doet het nog prima hoor. Maar het kan voor mij nu misschien niet meer uit om ook eigen schade te verzekeren. Ik wil wel verzekerd zijn voor diefstal en ruitschade.” De WA-Plus-verzekering is daarom goed genoeg voor Marja.

Is de WA-Casco verzekering iets voor jou?

Wil jij dat ook de schade aan je eigen auto vergoed wordt? Dan is WA-Casco misschien wel iets voor jou. Bereken je premie en je weet binnen 2 minuten wat je dat maandelijks kost. Wel zo fijn. En goed om te weten: je kunt de basisverzekering uitbreiden met extra dekking voor bijvoorbeeld pechhulp of een inzittendenverzekering.

Misschien vind je dit ook interessant...