Naar inhoud

Inzittenden­verzekering voor je auto

Met de module Inzittenden­verzekering zijn alle personen in je auto verzekerd bij een ongeluk. Je krijgt een vergoeding bij tijdelijk letsel, blijvende invaliditeit of overlijden. En schade aan spullen. Je kunt deze aanvullende module bij je autoverzekering het hele jaar door aan- en uitzetten.

Voordelen Inzittenden­verzekering

  • Verzeker iedereen in je auto
  • Geen discussies met tegenpartij
  • Zet de module aan wanneer je wilt

Dit vergoedt de inzittenden­verzekering

We vergoeden maximaal € 5.000,- bij materiële schade. Bij tijdelijk letsel, blijvende invaliditeit of overlijden krijg je maximaal € 1.000.000,-.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Persoonlijke schade inzittenden­verzekering

Kun jij of 1 van je passagiers door een ongeluk (tijdelijk) niet werken? Dat noemen we persoonlijke schade. Je krijgt een vergoeding van maximaal € 1.000.000,- voor alle inzittenden samen. Dit bedrag is voor de extra kosten van bijvoorbeeld kinderopvang, huishoudelijke hulp, smartengeld of een vergoeding omdat je (tijdelijk) niet kunt werken.

Als je (tijdelijk) niet kunt werken, betalen we de gemiste inkomsten tot maximaal € 1.000.000,-. Onder persoonlijke schade hoort ook lichamelijke of geestelijke schade aan inzittenden bij verwonding, ziekte of overlijden.

Materiële schade inzittenden­verzekering

Met materiële schade bedoelen we schade aan persoonlijke spullen die in je auto lagen, zoals kleding of bagage. Accessoires en onderdelen van de auto horen hier niet bij. Je krijgt een vergoeding van maximaal € 5.000,- bij schade aan persoonlijk spullen.

  • Zijn de spullen minder dan 12 maanden oud?
    Dan krijg je het aankoopbedrag terug.
  • Zijn de spullen ouder dan 12 maanden?
    Dan krijg je de waarde direct voor het ongeval min de waarde na het ongeval terug.

Inzittendenverzekering afsluiten of aanzetten

Je kunt de module Inzittenden­verzekering het hele jaar door aan- of uitzetten. Of kies de ongevallen inzittenden­verzekering direct bij het online afsluiten van je autoverzekering.

Andere modules bij je autoverzekering

Wil je meer verzekeren voor je auto? Vul je autoverzekering aan met andere aanvullende modules.

Of kies voor extra opties bij schade

Bij schade wil je goed geholpen worden. En weten waar je aan toe bent. Daarom heb je bij je autoverzekering naast modules, ook keuze uit 4 extra opties bij schade. Kies bijvoorbeeld voor een eigen risico, zodat je korting krijgt op je premie. Of kies bij schade zelf naar welke garage je gaat. Je kunt de extra opties ook het hele jaar door aan- of uitzetten.

Veelgestelde vragen

De bestuurder en passagiers zijn verzekerd bij een ongeluk. Ook als hij/zij niet in de auto zat. Bijvoorbeeld om te tanken, een band te wisselen of ruiten schoon te maken.

Zitten er vaak anderen bij je in de auto? Dan is het fijn om te weten dat met de module Inzittenden­verzekering van de FBTO Autoverzekering jij en iedereen in je auto verzekerd is bij een ongeluk. Deze module is ideaal als je vaak met vrienden uitstapjes maakt, met familie in de auto zit of met de teamgenoten van je zoon of dochter tijdens schoolreisjes of wedstrijden van de sportvereniging.

Het maakt niet uit wie schuld heeft aan het ongeluk. We vergoeden je schade zonder discussie met een tegenpartij. En dat doen we altijd zo snel mogelijk. Hebben wij al je gegevens? Dan krijg je de vergoeding binnen 30 dagen.

Bereken je premie om te kijken wat je betaalt voor de inzittenden­verzekering.

Dan is het belangrijk dat die persoon zo snel mogelijk geholpen wordt. Een ongeluk kan grote invloed hebben op je leven. Daarom hebben we een speciale afdeling die helpt in zo’n situatie: Achmea Personenschade. Zij helpen mensen met letsel met hulp en vergoedingen. Ze geven deskundig advies en denken mee over praktische oplossingen. Ook om het leven weer op te pakken. Lees meer over hulp bij letselschade.

Meer weten?

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.