Naar inhoud
allrisk autoverzekering

Allrisk auto­verzekering

Na lang sparen koopt Stefan een gloednieuwe Audi A1. Over de bijpassende verzekering hoeft hij niet lang na te denken.
15 maart 2022

Daar staat ‘ie dan: de gloednieuwe Audi A1 van Stefan. Zelf bij elkaar gespaard. En trots dat hij erop is! Reden genoeg om goed na te denken over een bijpassende autoverzekering. Hoewel Stefan die beslissing eigenlijk heel snel gemaakt heeft. “Ik heb direct een allrisk autoverzekering  afgesloten. En ik zal je vertellen waarom.”

Een nieuwe auto, een bijpassende verzekering

Glimmend op de oprit trekt de nieuwe auto van Stefan de aandacht. Het is dan ook niet zomaar een auto, de Audi A1. Zeker niet als je bedenkt dat het pas Stefans 2e auto is die hij na lang sparen bij elkaar heeft verdiend. “Ik kon hem niet zomaar aftikken, nee”, lacht hij. “En ik wilde per se een blauwe met andere velgen en een speciaal geluidssysteem. Daar betaal je extra voor, maar dat vond ik het wel waard.”

Juist omdat de auto zoveel waard is, wil Stefan hem goed verzekeren. “Natuurlijk hoop ik niet dat er iets mee gebeurt. Maar als het gebeurt, wil ik wel dat alles goed geregeld is. Daarom heb ik gekozen voor een allrisk autoverzekering. Zodat ik de reparatie niet zelf hoef te betalen als ik schade rijd.”

Een allrisk autoverzekering: WA-Casco

Een allrisk autoverzekering wordt ook wel WA-Casco of volledig casco genoemd. Het fijne aan deze verzekering is dat je ook een vergoeding krijgt als je schade hebt aan je eigen auto door een aanrijding of vandalisme. Bij een WA of WA-Plus autoverzekering is dat niet zo. WA-Casco wordt daarom het meeste gekozen door mensen met een auto die jonger is dan 7 jaar. Mensen zoals Stefan dus.

“Ja, want als er iets gebeurt met de auto, wil ik het wel laten repareren. Een nieuwe Audi met een dikke kras of deuk ziet er natuurlijk niet uit. En zoiets zelf betalen is een duur grapje. Dat weet ik, omdat ik hiervoor een tweedehands auto had, ook een Audi. Daar is een keer iemand tegenaan gereden. Ik weet niet wie, want de auto stond geparkeerd en er was geen briefje achtergelaten. Ik had destijds alleen een WA-verzekering dus de schade moest ik toen zelf betalen.”

Wat kost dat dan?

Hoewel Stefan er dus al snel uit is in zijn keuze voor de soort autoverzekering die hij wil, blijft er toch een beetje twijfel. “Vooral door de prijs, dat zeg ik je eerlijk. Je betaalt toch een stuk meer voor een allrisk autoverzekering dan wanneer je alleen kiest voor de verzekering die verplicht is, WA. Ik heb uiteindelijk mijn premie berekend, ik zou zeker 3 keer zoveel gaan betalen. En je denkt toch: er zal wel niks met mijn auto gebeuren. Dan betaal je voor niks.”

Uiteindelijk geeft de eerdere ervaring met schade aan zijn auto de doorslag voor Stefan: hij kiest toch voor allrisk, WA-Casco dus. En ondanks dat er nog niks is gebeurd met zijn nieuwe auto, is Stefan blij met die keuze. “Ik weet niet wat het is, maar het lijkt wel alsof die auto toch net nog iets lekkerder rijdt”, lacht hij.

Wil je ook weten hoeveel een allrisk autoverzekering voor jouw auto kost? Bereken je premie en je weet het binnen 2 minuten!

Misschien vind je dit ook interessant...