Naar inhoud

Je auto verzekeren in 7 stappen

Of je nou een spiksplinternieuwe of een oldtimer hebt: je auto wil je goed verzekeren. Maar hoe? Nou, zo dus!
7 oktober 2020

Een auto, dat is toch echt een gevoel van vrijheid? Zonnebril op en de horizon tegemoet. Dat kan alleen als je auto verzekerd is. Dat is namelijk verplicht in Nederland. Een verzekering kiezen is misschien lastig, want er zijn nogal wat keuzes te maken. Daarom helpen we je graag op weg. In deze 7 stappen stel je de perfecte autoverzekering samen voor jouw situatie.

1. Je auto verzekeren voor wat hij waard is

Net als zijn bezitter, wordt een auto elke dag ouder. Een ouwe bak verzeker je daarom anders dan een bolide die net bij de dealer vandaan komt. Hoe ouder je auto namelijk is, hoe minder uitgebreid je hem hoeft te verzekeren. Hier kun je de verschillende autoverzekeringen vergelijken.

2. Eigen risico bepalen

Heb je in de afgelopen jaren zelf een buffertje opgebouwd? Of was de bonus van je werkgever dit jaar een stuk hoger dan je had gedacht? Altijd fijn. Overweeg dan eens om voor een hoger eigen risico te kiezen. Je krijgt dan korting op je premie.

3. Wel of geen hogere premie na schade?

Rijd je al jaren zonder schade? Dan beloont je verzekeraar dat met korting op je premie. Dat is de no-claimkorting. Rijd je per ongeluk een keertje schade? En meld je die bij je verzekeraar? Dan gaat dat vaak ten koste van de korting op je premie. Maar niet als je een no-claimbeschermer hebt. Kies voor deze beschermengel als je je korting veilig wilt stellen.

4. Eigen garage of niet?

Misschien heb je in de afgelopen jaren een favoriete garage gevonden waar je elk jaar terug wilt komen. Heeft deze garage geen contract met je verzekeraar? Maar wil je toch echt dáár je auto laten repareren? Kies dan voor een autoverzekering met vrije reparatiekeuze.

5. Check je passagiers

Niet alleen je auto kan beschadigd raken bij een ongeval. Ook de bestuurder en passagiers kunnen schade hebben. Denk bijvoorbeeld aan letselschade of schade aan kleding en bagage. Deze schade van de bestuurder is niet standaard verzekerd op de autoverzekering. Hiervoor bestaat de inzittendenverzekering. Dan krijgen de bestuurder en de passagiers hun schade vergoed na een ongeluk.

6. Juridische hulp

Niet iedereen is een expert in schade afhandelen. Kun je wel wat advies gebruiken bij conflicten in het verkeer? Schat in wat bij je past. Als je je autoverzekering aanvult met juridische hulp, helpt je verzekeraar je met de juridische zaken na een ongeluk of aanrijding. Bijvoorbeeld als je zelf gewond raakt door toedoen van een ander.

7. Pechhulp

Heb je pech? Dan ben je zo weer onderweg! Als je hebt gekozen voor pechhulp  bij je autoverzekering ten minste. Je hoeft alleen maar even te bellen en hulp is onderweg. Je kunt pechhulp voor zowel binnen als buiten Nederland regelen als je je auto verzekert. Bekijk dus even waar je op vakantie gaat en stem je pechhulp erop af.

Zo, nu weet je welke keuzes je te wachten staan als je je auto wilt verzekeren. Gelukkig kun je bij FBTO je autoverzekering zo aanpassen dat hij precies bij jou en je budget past. Kies je opties en je kunt direct online je autoverzekering afsluiten. Wel zo handig!

Misschien vind je dit ook interessant...