Naar inhoud
check autoverzekering

Doe de jaarlijkse autoverzekering check! 

Ben jij nog wel goed verzekerd? Een check kan je geld besparen. Zo neem je je autoverzekering onder de loep!
9 september 2022
Onze ultieme tip: check je autoverzekering elk jaar. Zet het in je agenda of maak er een gewoonte van. Waarom? Omdat het grootste deel van alle auto’s in Nederland voor te veel of juist te weinig geld is verzekerd. Voor de meeste auto’s geldt dat eerste. En dat is zonde. Het kan namelijk anders.

Check je autoverzekering ieder jaar

Een beetje een open deur is het wel, maar een auto wordt ieder jaar ouder. En daarmee minder waard. Begin je autoverzekering check daarom met het controleren van de leeftijd van de auto. Zo voorkom je dat je auto voor meer geld verzekerd is dan dat deze op dit moment waard is. Want heb je schade? Dan kijkt je verzekeraar in de meeste gevallen naar de dagwaarde van je auto.

Deze richtlijnen helpen je:

De waarde van de auto

De leeftijd van je auto is niet het enige wat telt als je beslist hoe je je auto verzekert. Neem in je keuze ook mee:

  • Hoe duur was de auto toen je deze kocht?
  • Hoeveel premie betaal je op dit moment voor je autoverzekering?
  • Hoeveel premie wil je maximaal per maand betalen?
  • Hoeveel eigen risico wil je maximaal betalen?

Vraag je af wat je terugkrijgt voor je auto

Is je auto total loss? Of is je auto gestolen? Je kunt je hiervoor vaak prima verzekeren. Tenminste, als je je auto nog niet zo lang geleden gekocht hebt. Je krijgt dan vergoed hoeveel je voor je auto betaald hebt. Dat heet de aanschafwaarderegeling.

Goed om te weten: iedere verzekeraar heeft net weer andere regels. Soms krijg je de aanschafwaarde tot 6 maanden na aankoop vergoed. Bij FBTO zelfs tot maximaal 3 jaar. Lees daarom meer over de aanschafwaardevergoeding. Of check je autoverzekering even bij je verzekeraar.

Verander je autoverzekering wanneer je wilt

Heb je je extra verzekeringen nog nodig? Ging je bijvoorbeeld vaak naar het buitenland, maar staat er nu even niks op de planning? Zorg er dan voor dat je de verzekering voor pechhulp in het buitenland weer uitzet. Andersom geldt dat natuurlijk ook. Heb je vakantieplannen? Pas je verzekering aan. Wel zo flexibel.

Hoe staat het met jouw premie?

Heb jij de autoverzekering check al gedaan? Zorg ervoor dat je geniet van je auto én geld bespaart en wacht er niet te lang mee. Ben je benieuwd naar hoeveel je betaalt voor een (andere) dekking of module bij FBTO? Bereken je premie en je weet het binnen 2 minuten!

Misschien vind je dit ook interessant...