Naar inhoud

Check je autoverzekering ieder jaar!

Is jouw auto voor het juiste bedrag verzekerd? Check je autoverzekering ieder jaar. Betaal niet te veel premie.
29 maart 2017

Tweederde van de Nederlandse privé-auto's is over- of onderverzekerd. Dat zijn in totaal zo'n 5 miljoen auto's met een te uitgebreide autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Pricewise. Maar liefst 46 procent van de auto’s is te uitgebreid verzekerd. Onderverzekering komt minder voor, al gaat het toch nog om ruim 20 procent. Slechts 34 procent heeft een adequate dekking. Dat kan gelukkig anders. Check.

Oververzekering vaak door hoge afschrijvingskosten

Omdat door de hoge afschrijvingskosten de auto snel minder waard wordt, zijn mensen in een paar jaar tijd al oververzekerd. Vaak geldt dan ook: hoe hoger de cataloguswaarde van de auto, hoe hoger het percentage oververzekerden. De verzekerde waarde van de auto is dan hoger dan de dagwaarde van de auto.

Autoverzekering met aanschafwaardevergoeding

De FBTO Autoverzekering kent bij de WA-Plus en WA-Cascoverzekering de aanschafwaardevergoeding. Dat betekent dat je bij total loss en diefstal terugkrijgt wat je voor je auto en accessoires hebt betaald toen je hem kocht. En geldt tot 3 jaar nadat je de auto gekocht hebt. Om van de aanschafwaardevergoeding gebruikt te kunnen maken mag de auto niet duurder zijn geweest dan € 70.000,-

Check ieder jaar je autoverzekering

Je kunt oververzekering voorkomen door te kijken of de dekking van de auto nog past bij de leeftijd van de auto. Koop je een nieuwe auto? Dan kiezen de meeste mensen de WA-Cascoverzekering (All-Risk). Is de auto 4 of 5 jaar? Dan is de WA-Plusverzekering interessant. Is je auto ouder dan 8 jaar? Dan is de WA-verzekering vaak voldoende. Alle verschillen bekijken? Je kunt hier de dekkingen van de autoverzekering vergelijken. Check ieder jaar of de verzekering nog bij je auto past. Het is namelijk goed om te weten dat er bij schade gekeken wordt naar de dagwaarde van de auto.

Je autoverzekering veranderen? Dat kan bij FBTO!

Heb je een FBTO Autoverzekering? Goed geregeld :-) Want dan kun je je autoverzekering het hele jaar door aanpassen! Wil je je basisverzekering veranderen? Bijvoorbeeld van WA naar WA-Plus? Dat doe je in MijnFBTO. Je nieuwe basisverzekering gaat de eerste van de volgende maand in. Dat geldt trouwens ook voor de 7 aanvullende modules van de FBTO Autoverzekering. Lekker flexibel dus.

Hoe verzeker ik mijn auto? Onze tips:

Een goede dekking voor je auto is niet alleen afhankelijk van de leeftijd van de auto. Neem in je keuze ook het volgende mee:

  • De waarde van de auto die je gekocht hebt
  • De premie die je op dit moment voor je autoverzekering betaalt
  • Hoeveel budget heb je voor een autoverzekering en/of voor het zelf betalen van eventuele schade? Schade of een ongeluk kunnen soms onverwacht hoge kosten opleveren.

Misschien vind je dit ook interessant...