Naar inhoud

Auto pechhulp in Nederland: zo werkt dat

Weinig zo vervelend als een auto die niet werkt. Gelukkig komt pechhulp helpen. Zo ging dat bij Steven, Afra en Casper.Autopech... Waar je ook bent, je zorgt dat je veilig blijft. Vooral bij pech op de snelweg. Deze tips helpen je.
19 augustus 2013


Je dochter moet naar zwemles. Je gaat meubelshoppen. Of je krijgt een belletje van je vader: of je nu even langs kunt komen. Allemaal situaties waarin je blij bent met je fijne auto. Maar dan… Autopech. Daar zat je nou net niet op de wachten! Auto pechhulp in Nederland nodig? Met de juiste autoverzekering  sta je er niet alleen voor. Net zoals Steven, Afra en Casper.

Auto pechhulp helpt je snel weer op weg

“Mijn avond is altijd een race tegen de klok”, grapt Steven. “Zeker op dinsdag, dan heeft mijn vrouw avonddienst. Direct na werk breng ik mijn dochter naar zwemles. En als ze in het water ligt, zet ik mijn zoon af bij zijn voetbaltraining. Laatst wilde de auto niet starten. Totale paniek natuurlijk, met zo’n strak tijdsschema. Het verbaasde me hoe snel ik geholpen werd. Ik belde pechhulp en Joeri stond 30 minuten later gewoon op het voetbalveld!”

Soms gebeurt de pech niet eens onderweg

De auto van Afra stond thuis in de garage toen ze ontdekte dat de rem muurvast zat. “Met geen mogelijkheid los te krijgen”, volgens Afra.

Ze belde haar pechhulp en binnen 3 kwartier stond er een medewerker op de stoep. Gelukkig, want ze zou vandaag nu net de hele dag gaan meubelshoppen. “Ik ging toch een beetje aan mezelf twijfelen”, zegt Afra. “Maar het bleek geen spierballenkwestie te zijn. In de garage werd duidelijk dat de remcilinders kapot waren. Ze repareerden mijn auto. De reparatiekosten moest ik helaas zelf betalen, maar ik kon gelukkig wel gauw weer weg.”

Hulp bij pech op de snelweg

Casper was onderweg naar zijn vader toen hij een vreemde lucht rook. “Ik dacht gelijk: dit moet ik serieus nemen. En ik zag toevallig in de verte een tankstation opduiken. Ik zette mijn auto langs de kant en stapte gauw uit.”

Na wat googelen kwam Casper erachter dat de koppelingsplaten of remblokken waarschijnlijk oververhit waren. “Mijn pechhulp hielp me goed, snel en adequaat. Volgens hen een kwestie van de auto even laten afkoelen. Kon ik ondertussen gauw even mijn vader bellen en een kopje koffie scoren. Tja, er zijn ergere dingen!”

Regel zelf auto pechhulp bij je autoverzekering

Koop je een auto? Dan ben je verplicht om een WA-verzekering afsluiten. Je bent dan verzekerd voor de schade die je bij anderen met je auto veroorzaakt. Toch een rustig idee als je per ongeluk een deuk in een andere auto rijdt.

Schade aan je eigen auto wordt dan niet vergoed. Heel slim dus dat Steven, Afra en Casper ervoor kiezen om zich aanvullend te verzekeren. Ze kozen de module Pechhulp binnenland . Zodat ze snel auto pechhulp in Nederland krijgen.

Misschien vind je dit ook interessant...