Naar inhoud

Snel op weg met Pechhulp Binnenland

Autopech... Waar je ook bent, je zorgt dat je veilig blijft. Vooral bij pech op de snelweg. Deze tips helpen je.
19 augustus 2013

Een klapband langs de A2. Of een kapotte accu op een provinciale weg. Autopech komt altijd onverwacht. En is flink balen….

Supersnel op weg

FBTO helpt je supersnel met de module Pechhulp Binnenland. Waar je ook staat. Zelfs in je eigen woonplaats. Pechhulp Binnenland is een speciale module die je afsluit als aanvulling op je FBTO Autoverzekering. Handig: je kunt de module het hele jaar door aan- en uitzetten.

Bel onze pechhulp, dag en nacht

Als jouw auto er onderweg mee ophoudt, bel dan ons alarmnummer (058) 234 56 50. We zijn dag en nacht bereikbaar, elke dag van de week. Je kunt je ook melden via de gele praatpalen langs de snelweg. Vraag naar de FBTO Alarmcentrale. De telefonist verbindt je door. Let op: we kunnen je alleen helpen als je een geldig Apk-keuringsbewijs hebt voor je gestrande auto.

Samen zoeken naar de beste oplossing

FBTO schakelt direct een garagebedrijf bij jou in de buurt in. Een monteur komt kijken wat het probleem is. En wat er aan gedaan kan worden. Als je auto ter plekke kan worden gemaakt, vergoedt FBTO de reparatiekosten. De gebruikte onderdelen zijn voor eigen rekening.

Wij brengen je thuis

Het kan gebeuren dat je auto voor reparatie mee moet naar de garage. Als het nodig is, zorgt FBTO voor vervangend vervoer. Bijvoorbeeld een taxi of huurauto. Of we vergoeden je trein- of busreis. Je kunt één adres opgeven. Dat kan je woonadres zijn, de autogarage, of een andere bestemming waar je heen wilt. Wij zorgen dat jij en je passagiers naar dat adres worden gebracht. Vervoerskosten die jij of andere personen in de auto daarna maken, worden niet vergoed.

Langer dan 24 uur

Als de reparatie langer dan 24 uur gaat duren, vergoedt FBTO een deel van de kosten voor een huurauto voor maximaal drie werkdagen. Weekend– of feestdagen worden dus niet meegeteld. Overleg wel altijd even met de FBTO Alarmcentrale voordat je een auto huurt.

6 tips om veilig te blijven

Autopech kan binnen de bebouwde kom gebeuren, maar ook langs een drukke snelweg. Zorg er in ieder geval voor dat jij en andere weggebruikers veilig blijven tijdens het wachten op hulp:

  1. Zet je auto op de vluchtstrook of in de berm, zodat je geen verkeer belemmert.
  2. Zet je alarmlichten aan en eventueel je mist- of stadslicht.
  3. Stap uit aan de kant van de bijrijder, niet waar het verkeer voorbij zoeft.
  4. Als er een vangrail is, ga er dan achter staan.
  5. Draag een reflecterende jas of vest om je zichtbaarheid te vergroten.
  6. Zet de gevarendriehoek 50 meter achter je auto.

Misschien vind je dit ook interessant...