Naar inhoud
reis app

9 reis apps waar je echt wat aan hebt

Goed voorbereid op reis. Wel zo fijn. Je bent het, met deze reis apps op je telefoon. Je redder in nood in je broekzak. Je hebt graag alle informatie in je broekzak.
25 mei 2020
Of je nu met een hele groep in een Zuid Spaanse villa vertoeft of in je eentje naar Azië vertrekt. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn. En dat ben je, met deze 9 reis apps waar je echt wat aan hebt. Voor eerste hulp bij verdwalen, honger, slaap en andere reisongemakken die makkelijk op te lossen zijn. Enne, vergeet je je reisverzekering niet?

Ik ga op reis en ik neem mee…

Mijn telefoon! Want waar ben je tegenwoordig zonder die smartphone in je broekzak. Voor contact met het thuisfront, maar ook om je op weg te helpen in verre landen tussen nieuwe culturen. Welke reis apps je daarvoor nodig hebt? Nou, deze bijvoorbeeld:

1. Google Maps

Zodat je altijd weet waar je bent en hoe je het beste van A naar B reist. Download vooraf de kaart van het land of gebied waar je naartoe reist. Zo kun je gebruik maken van de app, zonder dat het je belachelijk veel dure buitenlandse data kost.

Ook leuk: in de Google Maps reis app kun je plekken opslaan in verschillende lijsten. Zo kun je een lijst maken voor bezienswaardigheden die je de moeite waard vond. Of eettentjes waar je nog een keer naartoe wilt.

2. Urban Journalist

Ben je op zoek naar een leuke plek voor de lunch? Wil je een dansje wagen? Of is het tijd voor een flinke shopsessie? In Google Maps vind je álles. En juist dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. In de Urban Journalist app staan allerlei bijzondere plekken, verzameld door jouw vrienden. Of de influencers die je volgt.

3. Google Translate

Meer dan 100 talen in je broekzak! Wel zo handig als je een local wilt vragen waar je het lekkerste kunt eten. Of je taxichauffeur moet uitleggen wat je volgende bestemming is. Tip: je kunt in de app een zin (laten) inspreken of je camera op een tekst richten. Google doet de rest!

4. Uber, Grab, Bolt

…of een andere app waarmee je snel en gemakkelijk een taxi kunt regelen. Wel zo fijn, als je in een land bent waar je de lokale taxistandplaats niet weet te vinden.

5. Dokter op Zak

Krijg je ineens een vreemde uitslag? Houdt de reizigersdiarree wel erg lang aan? Of heb je een andere medische vraag waarvoor je niet direct naar de dokter hoeft? Neem contact op met een verpleegkundige via de Dokter op Zak app. Dat scheelt je misschien weer een tripje naar een buitenlandse kliniek.

6. Airbnb of ACSI

Met de app van Airbnb regel je supersnel een slaapplek, weken van tevoren of voor dezelfde nacht nog. Er is voor ieder budget vaak wel een optie. En omdat iedereen op Airbnb een slaapplek aan kan bieden, kun je zo ook de minder toeristische opties kiezen.

Liever kamperen? Download dan de ACSI Campings Europa app. De naam zegt het al: hier vind je allerlei Europese campings. ACSI stuurt jaarlijks honderden mensen op pad om ze te beoordelen, je hebt dus altijd een actueel aanbod. Ben je op zoek naar een kleinschalige camping? Download dan ACSI Klein & Fijn.

7. Flush Toilet Finder

Het zal je overkomen: hoge nood in een onbekende plaats. De app Flush Toilet Finder laat je het dichtstbijzijnde toilet zien! De app weet 190.000 wc’s te vinden over de hele wereld. En heb jij 1 gevonden die er nog niet in staat? Voeg ‘m toe en help een ander in nood.

8. Netflix, Spotify, Kindle, Blendle

Voor entertainment tijdens het wachten. Want verre reizen betekent vaak ook veel wachten. Lees, kijk en luister de verveling weg tijdens een lange vlucht, vervelende overstap of rustmomentjes aan de rand van het zwembad.

9. Lightroom

Maak die mooie vakantiefoto’s nóg iets mooier met de app Lightroom. Een van de meest uitgebreide apps om foto’s mee te bewerken. Perfectioneer de belichting en laat kleuren nog meer spreken. Thuisblijvers zullen nu zeker jaloers zijn.

Reis apps gedownload? Klaar om te gaan!

…of toch niet? Want heb je je reisverzekering wel aangezet? Bereken je premie en sluit hem online af. Zo ben je binnen 2 minuten verzekerd. Wel zo fijn, als je al op het vliegveld zit bijvoorbeeld. Fijne reis!

Misschien vind je dit ook interessant...