Naar inhoud

Must-have reis apps voor op vakantie

Je hebt graag alle informatie in je broekzak. En je bent dol op vakantie. Combineer deze 2 ingrediënten! 7 handige apps.
2 juni 2016

In de verte zien we de zomervakantie al aankomen! Heb jij nog leuke vakantieplannen? Dan komen deze handige apps voor op je telefoon misschien wel van pas. Lees snel verder!

Check, check. Dubbelcheck! Alle informatie in je broekzak

Met een backpack de hele wereld rond? Genieten van zon, zee, strand en gezellige boulevards? Of naar nummer 9 van de 10 mooiste Europese bestemmingen volgens de Lonely Planet: Texel. Wat je bestemming ook is, we hebben een paar reis apps voor je uitgezocht. Zo heb je gewoon alle informatie in je broekzak!

Tripadvisor

Bekijk miljoenen beoordelingen en foto’s van andere reizigers. Of zoek naar hotels, restaurants en ontdek leuke activiteiten.

AroundMe

Op zoek naar de dichtstbijzijnde kroeg, hotel of supermarkt? Geef aan waar je heen wilt en de app vertelt het je. Misschien handig om dit op een WiFi-hotspot te doen, want het kost je wel data! Je kunt natuurlijk ook een local vragen.

MAPS.ME

Via MAPS.ME kun je kaarten downloaden en offline bekijken! Scheelt een torenhoge rekening voor internetgebruik in het buitenland!

Douane reizen

Deze app van de Belastingdienst geeft je handige informatie. Lees bijvoorbeeld wat je wel en niet mee mag nemen in je bagage. Of bekijk de regels over geneesmiddelen, geld, eten en nog veel meer.

Flush Toilet Finder

Oh, het zal je overkomen: hoge nood in een onbekende plaats. De app Flush Toilet Finder laat je het dichtstbijzijnde toilet zien! De app weet 190.000 wc’s te vinden over de hele wereld. En heb jij 1 gevonden die er nog niet in staat? Voeg ‘m toe en help een ander in nood ;-)

Google Translate & XE Currency app

Deze 2 apps zijn erg handig als je de taal van je vakantieland niet spreekt en onbekend bent met de munteenheid. Beide apps vertalen jouw vraag naar een taal die je wel begrijpt!

Dokter op Zak

Heb je een FBTO Zorgverzekering? Dan kun je gebruikmaken van de Dokter op Zak app. Met deze app van FBTO heb je makkelijk en snel antwoord op je medische vragen. Handig als je tijdens je vakantie niet gelijk naar de dokter wilt, maar wel een vraag hebt. Dokter op Zak is er elke dag van de week. Op maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 23.00 uur. En in het weekend en op feestdagen van 9.00 tot 21.00 uur.

Genoeg apps die je vakantie nog leuker en makkelijker maken! Heb jij nog een goede tip om dit lijstje aan te vullen? Deel ‘m op onze Facebookpagina. Fijne vakantie!

Misschien vind je dit ook interessant...