Naar inhoud

Waarom een reis­verzekering een goed idee is

Vakantie? Vergeet 'm niet. Je reisverzekering. Lees hier waarom dit zo belangrijk is. En ga zonder zorgen op reis.
14 december 2018

Knijp jij er binnenkort even tussenuit? Bijvoorbeeld om de koude wintermaanden te ontvluchten of juist om de besneeuwde bergen te trotseren? Dan ben je waarschijnlijk al druk bezig met de voorbereidingen. Welk hotel kies je, ga je voor all inclusive of alleen voor ontbijt… En vergeet je de reisverzekering niet? Lees hier waarom een reisverzekering onmisbaar is voor een zorgeloze vakantie.

Medische kosten worden vergoed

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook aan de Costa del Sol. En in de besneeuwde Alpen. Sluit daarom altijd een reisverzekering af. Waar je reis ook naartoe gaat. Word je ziek of krijg je een ongeluk? Dan kan de behandeling duurder uitvallen dan in Nederland. En je wilt dan wel goed verzekerd zijn. Met de aanvullende module Ziektekosten hoef je je geen zorgen te maken over de medische kosten. Je krijgt de kosten dan gewoon van ons vergoed. Ga je op wintersport? Vergeet dan niet de aanvullende module Winter- en Onderwatersport aan te zetten. Zo geniet jij zonder zorgen van die gezellige après-ski.

Bagage kwijt? Kosten gedekt!

Ben je je bagage kwijt? Of is je bagage beschadigd? Met onze reisverzekering ben je hiervoor verzekerd. FBTO vergoedt tot maximaal € 2.500,- per verzekerde en € 7.500,- per polis. Hoeveel vergoeding je ontvangt, hangt af van de soort bagage die kwijt of beschadigd is. Voor een smartphone is de maximale vergoeding bijvoorbeeld € 250,-, terwijl je voor een laptop maximaal € 1.250,- terugkrijgt. Je betaalt wel zelf een eigen risico van € 100,-. Check in de polisvoorwaarden op hoeveel vergoeding jij recht hebt bij schade en diefstal.

24/7 hulp van alarmcentrale

De FBTO Alarmcentrale is 24/7 bereikbaar. En dat is 1 van de redenen waarom een reisverzekering van FBTO altijd een goed idee is. Heb je (spoedeisende) hulp nodig? Onze ervaren hulpverleners staan dag en nacht voor je klaar. En bieden hulp en advies wanneer jij dat nodig hebt. Of het nou om een levensreddende actie gaat, of om een medische vraag. Je kunt altijd bij ze terecht.

Verzekerd voor kosten waar je van tevoren geen rekening mee houdt

De reisverzekering van FBTO vergoedt meer dan je denkt. Ben je op vakantie ziek geworden en kun je niet op de geplande dag terugvliegen? Dan worden de extra verblijfskosten door ons vergoed. FBTO vergoedt de kosten die je niet verwacht, maar wel echt nodig zijn. Bijvoorbeeld als je de vakantie moet beëindigen vanwege een ziek familielid thuis. Of door grote schade aan je huis. Met de module Annuleringsverzekering wordt het geregeld en vergoed.

Kinderen gewoon meeverzekerd

Sluit je een FBTO Reisverzekering af? Dan kun je aangeven wie je mee wilt verzekeren. Als je een gezinspolis afsluit, is het hele gezin gelijk meeverzekerd, dus ook de kinderen. Goed om te weten: die kinderen hoeven niet op hetzelfde adres als jij te wonen. Bijvoorbeeld als ze al op kamers zijn. Of bij je ex-partner wonen. Dat scheelt een hoop zorgen. 

Tip: sluit een doorlopende reisverzekering af

Ga je vaker dan 1 keer per jaar op vakantie? Of ga je regelmatig een weekendje weg? Kies dan onze doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar door verzekerd. Of je nou op stedentrip in Parijs bent, of in IJsland zoekt naar het noorderlicht. Je kunt de reisverzekering uitbreiden met 8 aanvullende modules. Kies wat jij nodig hebt. En pas je verzekering aan wanneer jij dat wilt. Wel zo makkelijk.

Je weet nu waarom een reisverzekering altijd een goed idee is. Of je nou relaxt onder de Spaanse zon of aan de schnapps zit bij de après-ski. Een zorgeloze vakantie begint met een goede reisverzekering. Fijne vakantie!

Misschien vind je dit ook interessant...