Naar inhoud
waarom een reisverzekering

Waarom een reis­verzekering een goed idee is

Geen zorgen op vakantie? Ook niet als er iets kwijtraakt of kapot gaat? Dan is een reisverzekering wel zo handig.
24 mei 2023
Heb je binnenkort een vakantie op de planning staan? Een reis naar het buitenland of weekendje weg in eigen land misschien? Dan ben je vast al druk bezig met de voorbereidingen. Overnachtingen boeken, inpaklijsten maken… vergeet je je reisverzekering niet? Die heb je nodig voor een echt zorgeloze vakantie. Waarom? Dat lees je hier.

Als je bagage kwijtraakt

Daar sta je dan, te wachten bij de bagageband. De ene na de andere kleurrijke koffer passeert de revue. Maar die van jou? Die komt niet. Weg spullen. Normaal gesproken is de luchtvaartmaatschappij dan aansprakelijk. Ook als je koffer uiteindelijk wel verschijnt, maar helemaal beschadigd is bijvoorbeeld. Vergoedt de luchtvaartmaatschappij in jouw geval niet? Dan kun je maar beter een reisverzekering hebben.

Als je bestolen wordt of iets kapot gaat

Wordt je camera van je schouder gegrist? Is je tas gestolen? Of valt je dure zonnebril kapot op straat? Balen! Maar ook dan is het maar goed dat je een reisverzekering hebt. Je krijgt dan namelijk een vergoeding bij diefstal en schade. Als je ten minste voorzichtig met je spullen omgaat. Laat je telefoon dus niet onbeheerd achter op het strand.

Schade melden, zo doe je dat

Heb je schade op vakantie? Of is er iets gestolen? Vervelend! In deze video zie je precies wat je dan moet doen.

Als je medische kosten maakt

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook aan de Costa del Sol. En in de besneeuwde Alpen. Word je ziek of krijg je een ongeluk? Dan kan de behandeling duurder uitvallen dan in Nederland. En je wilt dan wel goed verzekerd zijn. Met de aanvullende module Zorg op reis hoef je je geen zorgen te maken over de extra medische kosten. De module vergoedt namelijk de kosten die je zorgverzekeraar niet vergoedt. Oók het verplicht eigen risico van je behandeling op reis. Je vrijwillig eigen risico betaal je wel zelf. Ga je op wintersport? Dan heb je ook de module Winter- en onderwatersport nodig om een vergoeding te krijgen.

Als je op wintersport gaat, of gaat duiken

Ga je niet naar de zon, maar zoef je deze winter de bergen af op je snowboard? Of kies je wél voor de zon, maar niet het strand en zoek je de diepte van de zee op? Vergeet dan niet de aanvullende module Winter- en Onderwatersport aan te zetten. Zo zijn de kosten voor bijvoorbeeld een skipas en gehuurde ski- of duikspullen ook verzekerd als je door een ongeval of ziekte niet meer verder kunt skiën of duiken.

Als je spoedeisende hulp nodig hebt

Dan is de FBTO Alarmcentrale altijd bereikbaar, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Dus ook in het weekend. Dat is 1 van de redenen waarom een reisverzekering van FBTO altijd een goed idee is. Heb je (spoedeisende) hulp nodig? Onze ervaren hulpverleners staan dag en nacht voor je klaar. En bieden hulp en advies wanneer jij dat nodig hebt. Of het nou om een levensreddende actie gaat, of om een medische vraag. Je kunt altijd bij ze terecht.

Als je onverwachte, maar broodnodige kosten maakt

Ben je op vakantie zo ziek geworden dat je niet op de geplande dag terug kunt vliegen? Dan worden de extra verblijfskosten vergoed door de FBTO Reisverzekering. En regelt de FBTO Alarmcentrale bijvoorbeeld extra overnachtingen of de terugreis voor je.

Moet je de vakantie bijvoorbeeld beëindigen vanwege een ernstig ziek familielid thuis? Of door grote schade aan je huis? Dan krijg je met de module Annuleringsverzekering een vergoeding voor de vakantiedagen die je misloopt.

Als je kinderen hebt

Sluit je een FBTO Reisverzekering af en heb je kinderen? Geef dan aan dat je gezin bestaat uit 3 of meer personen. Je hele gezin is dan automatisch ook verzekerd. Goed om te weten: je kinderen hoeven niet altijd op hetzelfde adres als jij te wonen. Bijvoorbeeld als ze al op kamers wonen. Of bij je ex-partner. Dat scheelt een hoop zorgen.

Wat kost een reisverzekering?

Dat ligt helemaal aan wat je precies wilt verzekeren. En hoe lang je weggaat. Tip: ga je vaker dan 1 keer per jaar op vakantie? Of regelmatig een weekendje weg? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper dan een kortlopende. En je bent het hele jaar door verzekerd. Hoef je daar in ieder geval niet meer over na te denken. Lees hier meer over je reisverzekering vergelijken.

Ben je er al uit? Bereken je premie en je weet binnen 2 minuten wat een reisverzekering jou kost. Goed om te weten: je kunt voor iedere vakantie aanvullende modules aan- en uitzetten. Zo pas je je reisverzekering helemaal aan op jou en je reis. Of je nou relaxt onder de Spaanse zon of aan de schnapps zit bij de après-ski.

Misschien vind je dit ook interessant...