Naar inhoud

Annuleringsverzekering afsluiten na boeken

Wil je verzekerd zijn als je de reis moet annuleren? Geen probleem. Je moet de annuleringsverzekering binnen 14 dagen na het boeken van de reis hebben afgesloten. Erg handig natuurlijk! Omdat je tijdens alle boekingspret wel eens vergeet om de verzekeringen te regelen.

  • Afsluiten moet binnen 14 dagen na boeking
  • Je bent direct verzekerd
  • Je betaalt geen eigen risico als je moet annuleren

Zo sluit je de annulerings­verzekering af na boeking van je reis

Voeg ‘m toe als module op je reisverzekering. Of sluit een kortlopende annuleringsverzekering af.

Sluit een kortlopende annuleringsverzekering af

Handig als je bijvoorbeeld kiest voor een kortlopende reisverzekering. Of als je ergens anders je reisverzekering hebt lopen zonder annuleringsverzekering.

Voeg je annuleringsverzekering toe aan je reisverzekering

Heb je een doorlopende reisverzekering bij FBTO? Zet dan binnen 14 dagen na het boeken van je reis module Annuleren aan in MijnFBTO. Log in, open je reisverzekering en pas je verzekering aan.

Heb je nog geen reisverzekering? Sluit er eentje af. Je kunt dan kiezen voor een doorlopende of een kortlopende.

Welke online reis­verzekering is voordeliger?

Ga je langer dan 2 weken per jaar op vakantie? Denk ook aan je weekendjes weg. Dan is de doorlopende reisverzekering al snel voordeliger. Twijfel je? Je kunt hier gemakkelijk je reisverzekering vergelijken.

Verzekerd met je annulerings­verzekering

Moet je je vakantie of evenement afzeggen? Of eerder naar huis? Dan krijg je een vergoeding. Hieronder zie je wat wel en niet verzekerd is.

Bekijk ook de polisvoorwaarden van de reisverzekeringen. Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Goed om te weten, was er op het moment van afsluiten al iets aan de hand waardoor je de reis moet annuleren? Dan is je annuleringsverzekering niet geldig.

Misschien vind je dit ook interessant...

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.