Naar inhoud
Man in blauwe blouse en jeans loopt op pad voor gebouw en vertelt meer over het nut van je verzekering tijdens je studie in het buitenland

"Je verzekering ontzorgt je tijdens je studie"

Ga jij een tijdje in het buitenland studeren? Mooi avontuur! Maar wat moet je eigenlijk regelen qua verzekeringen? Lees alle tips.
12 maart 2024

In het buitenland studeren is een ontzettend mooi en leuk avontuur. Een ervaring die je de rest van je leven mee zal nemen. Maar hoe zit dat met verzekeren? Wat als er iets gebeurt tijdens je verblijf in het buitenland? Henk de Jong is productmanager Schade & Inkomen bij Achmea en houdt zich onder andere bezig met de reisverzekering van FBTO. “Ik kijk naar hoe we met soorten schade omgaan, ik maak de voorwaarden en zorg dat de juiste premies bepaald worden.”

Man in blauwe blouse vertelt achter zijn bureau enthousiast over dat een reisverzekering meer verzekert dan alleen je spullen tijdens je studie in het buitenland
Man in blauwe blouse zit op bank met telefoon in hand en vertelt dat een goede reisverzekering ontzorgt tijdens je studie

Verzekeren voor meer dan spullen

Wanneer je een studie in het buitenland gaat volgen, wil je geen onverwachte kosten betalen als er iets gebeurt. “Als je denkt aan een reisverzekering,” vertelt Henk, “denken de meeste studenten meteen aan het beschermen van je spullen, zoals je telefoon of laptop. Maar medische kosten in het buitenland kunnen enorm hoog zijn, zelfs tot wel tienduizenden euro’s. Dit kost veel meer geld dan wanneer je spullen kwijt, kapot of gestolen zijn. Met een goede reisverzekering met de dekking Zorg op reis vang je die grote kosten dus op. Daar staan veel mensen vaak niet bij stil.” 

Een goede reisverzekering ontzorgt je tijdens je studie

Als er iets gebeurt of misgaat tijdens je studie of stage in het buitenland, is het fijn dat je direct gehoord en geholpen wordt. Henk: “Dat vergeten mensen vaak. De communicatie is heel belangrijk. Ben je bij ons verzekerd? Dan zorgen we ervoor dat je meteen iemand aan de telefoon krijgt die met je meekijkt, meedenkt en alles voor je regelt. Als student ga je naar het buitenland om iets moois te beleven en ervaringen op te doen. Je wil daar zonder zorgen verblijven. Een goede dekking is een financiële hulp, maar zorgt er ook voor dat alles geregeld wordt als je in de problemen komt.” 

Reisverzekering nodig in het buitenland? Zo werkt het

Stel je studeert in Azië, wordt ziek en moet naar het ziekenhuis. Wat moet je dan doen? Dan bel je de FBTO Alarmcentrale (een internationale alarmcentrale, gespecialiseerd in het regelen van medische hulpverlening) die je zal helpen. Ze hebben medische mensen in dienst, mensen die de taal spreken en dus kunnen bemiddelen voor jou.

Man in blauwe blouse en jeans wordt geinterview door andere man in grijze colbert en jeans en geeft 3 tips voor  je verzekering tijdens het studeren in het buitenland.

Ook zorgen ze voor vervoer terug naar Nederland. Ben je bijvoorbeeld in het buitenland geopereerd? Dan houden we daarna goed contact over je reis terug naar Nederland. Zo ontzorgen we je tijdens je studie. Een verzekering is er dus ook zodat je überhaupt te woord wordt gestaan en daardoor goede hulp krijgt,” aldus Henk.

Goed om te weten: we kunnen je tijdens een noodsituatie alleen helpen als je de FBTO Alarmcentrale inschakelt. 

3 tips voor je reisverzekering tijdens je studie in het buitenland

  • Bekijk voor je vertrekt goed of je de juiste dekking aan hebt staan. Ga je bijvoorbeeld buiten Europa op reis? Zet je werelddekking aan.
  • Let goed op wat je verzekeringstermijn is. Ben je lang op reis? Ga dan voor een doorlopende reisverzekering. Hier kan je ook de module Lang op reis aanzetten. Dit kan maximaal voor 365 dagen.
  • Ben je voor je voltijdstudie uitwonend? Geen probleem! Dan ben je ook meeverzekerd op de polis van je ouders. Vraag je ouders dus om de reisverzekering te controleren.

Klaar om te gaan!

Een goede reisverzekering regelen voor je studie in het buitenland is dus zo gedaan. Dan hoeven we alleen nog maar te zeggen: koffer inpakken en gaan! Heb je nog vragen over verzekerd studeren of stagelopen in het buitenland? Neem dan contact met ons op. Direct je doorlopende reisverzekering in orde maken? Bereken dan je premie binnen 2 minuten en sluit direct je verzekering af.

Misschien vind je dit ook interessant...