Naar inhoud
inboedelverzekering op kamers

Student en verzekering: wat heb je nodig?

Studeren en op kamers, spannend! Er verandert een hoop, waaronder je verzekeringen. Dit zijn de belangrijkste. 
8 augustus 2022
Je eindexamen gehaald, een leuke studie gevonden en als klap op de vuurpijl een eigen studentenkamer. Lekker bezig! Hartstikke leuk allemaal, maar er komt ook een hoop op je af. Leuke én saaie dingen. Je verzekeringen bijvoorbeeld. Niet iets waar je per se zin in hebt, maar wel slim om over na te denken als student. Verzekeringen: welke heb je nodig? We zetten ze voor je op een rij.

Inboedelverzekering op kamers

Met een inboedelverzekering verzeker je losse spullen in huis. Dat klinkt misschien overbodig, want hoeveel is je inboedel nou waard? Een tweedehands bank, het oude servies van je ouders en die tv waar ze in 2010 al om moesten lachen. Toch heb je ook als student vaak meer waardevolle spullen dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan spiksplinternieuwe studieboeken en een laptop en die mooie stadsfiets die je in huis parkeert. Alles bij elkaar, is dat toch best veel waard.

Bedenk je ook dat je met een inboedelverzekering niet alleen verzekerd bent tegen diefstal, maar ook tegen brand en waterschade. Als je hele inboedel verloren gaat, is het wel zo fijn dat je hem kunt vervangen. Dankzij die verzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

Over die mooie stadsfiets gesproken, daar maak je nogal wat kilometers op als student. Van en naar college, vrienden en het station om het thuisfront te bezoeken bijvoorbeeld. Het kan maar zo gebeuren dat je per ongeluk een voetganger over het hoofd ziet. Dat kan flink in de papieren lopen, zeker als diegene naar het ziekenhuis moet. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd als je aansprakelijk bent voor schade aan iemand anders of de spullen van iemand anders.

Check even bij je ouders of zij niet al een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Want studerende kinderen zijn bij de meeste verzekeraars namelijk gewoon meeverzekerd. In ieder geval bij de aansprakelijkheidsverzekering van FBTO. Scheelt weer!

Buitenshuisverzekering

Goed om te weten: de spullen die je verzekert met je inboedelverzekering, zijn alleen verzekerd in je huis. Neem je ze mee? Zoals bijvoorbeeld je laptop of je zonnebril? En gaat er per ongeluk iets stuk? Dan krijg je alleen een vergoeding als je een buitenshuisverzekering hebt. Reken even goed uit wat je dat per maand kost en of het uit kan om je ervoor te verzekeren.

Reisverzekering

Weekendjes weg, een paar weken backpacken in de zomer of een tussenjaar om de wereld te zien. Ga je veel op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering verstandig. En een stuk goedkoper dan wanneer je steeds een kortlopende reisverzekering afsluit. Meer tips? Bekijk dan de pagina Reisverzekering voor studenten.

Zorgverzekering

Komt jouw gang naar de studiebanken samen met je 18e verjaardag? Dan is er nog 1 verzekering om over na te denken. Vanaf het moment dat je 18 jaar bent, heb je namelijk je eigen zorgverzekering nodig. Goed om je eens in te verdiepen. Want als je niets doet, blijf je op de polis van je ouders staan. Het kan goed zijn dat zij aanvullende verzekeringen hebben die jij niet nodig hebt. En daar betaal je dan wel voor. Tip: check ook eens de handige pagina Zorgverzekering voor studenten.

Zo, nu ben je helemaal voorbereid op het studentenleven. Kunnen we je nog ergens mee helpen? Aarzel dan niet om contact  met ons op te nemen. Proost! 

Misschien vind je dit ook interessant...