Naar inhoud
Zee en de kust

Bestolen in het buiten­land, wat te doen?

Hugo geniet optimaal van een lange vakantie in Zuid-Afrika. Tot hij ineens beroofd wordt. En nu? Wat moet hij doen?
25 maart 2020
De Tafelberg beklimmen, een bezoekje aan Robbeneiland én de Big Five gespot in het Krugerpark. Tot zover de vakantie van Hugo. Het gaat mis in Kaapstad, als hij de verkeerde afslag neemt en in een duister steegje terecht komt. “Daar loop je dan, overduidelijk toerist met een gigantische camera om je nek. Dat kan niet goed gaan”, vertelt hij. En dat ging het ook niet. Als je bestolen bent in het buitenland, wat doe je dan? En wat kan je reisverzekering  betekenen?

Per ongeluk op de verkeerde plek

“Het was een perfecte vakantie”, knikt Hugo. “Tot dat moment dan, die beroving. Ik had al snel door dat ik op de verkeerde plek was. Kaapstad is behoorlijk toeristisch, maar ik zag ineens geen enkele toerist meer om me heen. De straat waarin ik liep werd steeds smaller en de huizen zagen er wat vervallen uit.”

Hugo werd vanachter beetgegrepen. Zijn tas was hij direct al kwijt. “De camera werd ruw van mijn nek getrokken. Binnen een paar seconden was het voorbij, maar het voelde als uren. Doodeng was het. Ik wist niet hoe snel ik terug moest naar de straat waar ik vandaan kwam.”

Beroofd in het buitenland, en dan?

Pas terug in de bewoonde wereld drong tot Hugo door wat hem zojuist was overkomen. “Beroofd! Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Gelukkig ben ik vrij praktisch ingesteld. In mijn tas zaten mijn portemonnee en 2 extra lenzen voor mijn camera. Dure dingen dus ik baalde behoorlijk. Ook mijn horloge zat in die tas. Mijn paspoort had ik expres in het hotel achtergelaten.”

Zo snel mogelijk aangifte doen

Omdat Hugo zijn telefoon in een speciaal tasje aan de binnenkant van zijn broekrand had zitten, heeft hij die nog wel. “Zo kun ik gelukkig snel opzoeken waar het dichtstbijzijnde politiebureau was om aangifte te doen. En om mijn reisverzekering te appen, ik wist dat schade op reis melden  zo snel mogelijk moet.”

Blij met een reisverzekering

De schrik zit er goed in, maar Hugo weet de knop om te zetten en verder te genieten van zijn vakantie. “Het zou zonde zijn als ik de rest van mijn reis zou laten verpesten. Hoewel ik daar minder mooie foto’s van heb, de camera op mijn telefoon is niet zo mooi, was het fantastisch!”

“En omdat ik een reisverzekering heb, kreeg ik alles vergoed. Gelukkig maar.” Hugo heeft een doorlopende reisverzekering. Wel zo handig, want hij gaat vaak op reis. Is dat voor jou ook iets? Bereken je premie en sluit direct online je verzekering af. Zo ben je direct goed verzekerd, ook als je bestolen wordt in het buitenland.

Misschien vind je dit ook interessant...