Naar inhoud
Kijkend door een bril naar de kade

Schade appen op vakantie? Zo werkt het!

Schade op vakantie is nooit leuk. Gelukkig kost het weinig tijd om even je schade te appen. Dan kan je snel weer genieten
11 juni 2021
Luieren in de zon, boottochtjes maken, lekker eten. Marc en zijn vriendin José beleven de ideale vakantie op Curaçao, weg van het drukke leven. Dikke pech toen zijn zonnebril op sterkte in het water viel, terwijl hij in een bootje stapte. “Ik heb de week daarna nog een heerlijke vakantie gehad, maar doordat ik -2 als sterkte heb, zag ik alles door een lichte waas” lacht Marc. Gelukkig bleek dat de zonnebril verzekerd was via de reisverzekering.

Verzekerd bij ‘zorgvuldig handelen’

Terug in het appartement gaf Marc via WhatsApp de schade door. Hij legde uit dat zijn bril viel door een onhandig afstapje op de boot. Hij was niet onzorgvuldig geweest met zijn bril, want hij heeft ‘m juist zo hard nodig. Binnen 5 minuten kreeg hij reactie dat de schade wordt vergoed. “Dat maakte mijn dag weer een beetje goed. Ik heb er daarna niet meer aan gedacht en genoten van een vakantie, zonder goed zicht. Mijn vriendin deed al het autorijden en soms vroeg ik voor de grap of het uitzicht mooi is.”

Meld je schade via WhatsApp

Is je bril stuk, je telefoon gestolen of gaat iets anders kapot? App je schade naar 06 82 56 03 97. Stuur dan een paar goede foto’s van de schade en de omgeving mee. Zet ook je polisnummer in het bericht, als je die weet. Heb je een spoedgeval, zoals autopech? Dan bel je de FBTO Alarmcentrale. Die is dag en nacht bereikbaar op +31(0)58 234 56 50. Ook vanuit het buitenland.

Een doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Op vakantie neem je veel kostbaarheden mee. Je telefoon, camera, zonnebril, enzovoort. Ga je per jaar minimaal 2 weken op vakantie en soms een weekendje weg? Een doorlopende reisverzekering vergoedt het hele jaar door schade op reis. Ga je maar 1 keer een weekendje weg? Dan kun je een beter een kortlopende reisverzekering afsluiten. Bereken en vergelijk je premie in 2 minuten.

Misschien vind je dit ook interessant...