Naar inhoud
strand met op de achtergrond een bewolkte blauwe lucht boven een berg

Helmy's reisverzekering bij een lange reis

Helmy en Henk houden niet van kou. Dus overwinteren ze in Spanje. Helmy vertelt over haar keuzes voor de reisverzekering.

Elk jaar overwinteren in Spanje

Helmy en haar man overwinteren elk jaar in Spanje. Met de caravan gaan ze naar hun favoriete plekken, om daar 5 tot 6 maanden te genieten van de zon en lekkere temperaturen. Helmy: “Met Kerstmis barbecueën in je korte broek, heerlijk!” Het echtpaar is met pensioen en hoeft daarom geen rekening te houden met vakantiedagen. Toch gaat er nog veel voorbereiding zitten in zo’n lange vakantie. Helmy heeft daarom een uitgebreide to-do-lijst met alles wat ze moet regelen voor vertrek. Natuurlijk staat de reisverzekering voor haar lange reis ook op dat lijstje.

“Met Kerstmis barbecueën in je korte broek, heerlijk!”

kleurrijk ingerichte caravan met speelkaarten op tafel
bezette staanplaats voor caravans

Alles goed voor elkaar

Omdat Helmy en Henk niet alleen in de winter vertrekken met de caravan, maar ook in de zomer nog op vakantie gaan, hebben ze een doorlopende reisverzekering bij FBTO. Helmy: “Daar hebben we geen annuleringsverzekering bij afgesloten, omdat we bijna nooit iets reserveren of annuleren. Henk zoekt het altijd goed uit.” Een belangrijk onderdeel van Helmy’s to do-lijst is het aanzetten van de module Lang op reis. Helmy: “Als je langer dan 60 dagen op vakantie gaat, moet je die aanzetten. Dan ben je ook als je lang wegblijft, gewoon verzekerd.”

Woonverzekering ook heel belangrijk

De reisverzekering hebben Helmy en haar man gelukkig nog bijna nooit nodig gehad. Maar als je een lange reis maakt, is het wel fijn om te weten dat ook je huis goed verzekerd is. Helmy: “We hebben al eens flinke brandschade gehad, toen kinderen tijdens onze vakantie vuurwerk naar binnen hadden gegooid. Dat is gelukkig goed afgelopen en netjes opgelost door FBTO.”

Welke reisverzekering past bij jou?

Doorlopend of kortlopend

Ga je langer dan 2 weken per jaar op vakantie, inclusief de weekendjes weg? Dan is de doorlopende reisverzekering al snel voordeliger. Bereken je premie

Jij kiest de modules

Of je, zoals Helmy, lang op reis wilt of lekker een weekje gaat duiken. Met de aanvullende modules stem je je reisverzekering af op jouw vakantie. Lees meer over de modules

Zorg in het buitenland

Met de module Zorg op reis krijg je de kosten van een medische behandeling op reis terug. Dat is vaak meer dan je zorgverzekering vergoedt. Lees meer over zorg in het buitenland

Voertuigenhulp

Met de module Vervoer ben je verzekerd van hulp bij diefstal of een ongeluk tijdens de reis. En natuurlijk helpen we je ook bij pech onderweg. Bekijk meer over de module Vervoer

Kies je ideale reisverzekering

Of je nu overwintert in Spanje of met je backpack de Himalaya overtrekt: er is altijd een FBTO reisverzekering die bij je past. Kies voor de juiste reisverzekering.
Bereken je premie
zonsondergang met campers op de voorgrond

4 tips van Helmy voor een lange reis

  • Zorg dat je caravan en auto goed onderhouden zijn. Ga nooit met slecht materiaal op pad, dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. 
  • Investeer in een goed en betrouwbaar beveiligingssysteem voor je huis, als je vaak voor lange tijd weg bent. Dat geeft ons een gerust gevoel en neemt ook weer wat zorgen weg voor de buren.
  • Nog een tip voor iedereen die lang wegblijft: laat via PostNL je post doorsturen naar vrienden of familie. Een vriendin van ons bewaart alles en vraagt bij belangrijke post of ze het voor ons moet openen.
  • Als je in de herfst of winter gaat kamperen, kijk dan zeker in Nederland, België en Frankrijk goed of de camping open is. Die zijn vaak dicht in het laagseizoen.

Meer inspirerende klantverhalen

Meer relevante verhalen