Naar inhoud

Oldtimers rijden met Claude

Claude verzamelt oldtimers. Hij heeft er meerdere in de garage staan, maar zijn Morgan is favoriet.
16 september 2019

Benieuwd naar andere Doeners?

In Doeners volgen we de mensen die niet blijven dromen, maar gaan doen. Of ze nu een oude auto opknappen of keihard knokken om weer aan de top te komen: in deze docu laten we zien wat er gebeurt als je je passie volgt.
Claude in zijn werkplaats
Het achterwerk van Claudes Morgan

Wie is Claude?

Ergens op een industrieterrein in IJmuiden gaat piepend een garagedeur open. Het lachende gezicht van Claude komt tevoorschijn. Claude heeft 7 bijzondere oldtimers verzameld in de afgelopen jaren. Ze passen allemaal nog in de garage, maar dan moeten ze wel op een bepaalde manier geparkeerd worden. Bumper aan bumper, spiegels ingeklapt, eerst de Volvo en dan de BMW erachter. Hij weet precies hoe het past.

Oldtimers rijden met Claude

Claude Goldszmidt is het liefst is hij bij Billie, Jacqueline, Rosa, Cora, Aretha, Carla en Ella. Dat zijn geen vrouwen, maar oldtimers. Bekijk hoe zijn liefde hiervoor is ontstaan.

Alle auto’s hebben vrouwennamen

Een mooie auto verdient een mooie naam, vindt Claude. Zo heeft hij Aretha, een zwarte Saab-cabrio die hij kocht op de dag dat Aretha Franklin overleed. Rosa, een donkergroene Volvo 1800ES uit 1973. Jacqueline, een Volkswagen Golf Cabriolet met hetzelfde geboortejaar als zijn zoon, 1984.

Verder staan er nog BMW Carla, Porsche Cora en de oude Mini Cooper Billie. En vooraan staat zijn grote trots: Ella, een Morgan 4/4-1600 Four-Seater uit 1967.

Na jaren wachten een oldtimer rijden

Als kleine jongen in Frankrijk droomde Claude al van zo’n mooie Morgan. Drie jaar geleden lukte het hem eindelijk om de droomauto uit zijn jeugd te kopen. Al een poosje hield hij veilingsite Catawiki in de gaten. Vlak voordat de veiling sloot, overbood Claude de hoogste bieder. Eindelijk was ze daar: zijn Ella.

De voorkant van Claudes Morgan
Claude kijkt genietend in zijn achteruitkijkspiegel

Rij mee met Claude door de duinen van IJmuiden

Wil je zelf meemaken hoe het is om in een Morgan 4/4-1600 te rijden? Claude neemt je mee voor een ritje.

Ella ziet er fantastisch uit

Toen Claude Ella kocht, was ze technisch nog in goede staat. Alleen de met leer beklede houten zijpanelen waren beschadigd. Claude, die in zijn vrije tijd meubelhersteller en houtbewerker is, heeft de panelen nagemaakt en opnieuw bekleed.

“Ella is mijn favoriete auto. Ze is geboren in 1967”

Het échte oldtimer-gevoel

Rijden in een oldtimer cabrio is een andere ervaring dan in een gewone auto. Maar hoe voelt dat eigenlijk?

Meer inspirerende klantverhalen