Naar inhoud
Claude in zijn sportauto

De eerste oldtimer van Claude

Als kleine jongen in Frankrijk droomde Claude al van een echte Morgan. Dat diepe verlangen is er altijd geweest. Wat er 50 jaar later van zijn droom is terechtgekomen?

De eerste keer is altijd spannend

In de blogserie de Eerste volgen we FBTO-klanten die over die bijzondere 1e keer willen vertellen. Of dat nu de 1e auto, de 1e reis, de 1e sportuitdaging of een andere 1e keer is. Je vindt de vorige en de volgende aflevering via de knoppen hieronder.
Het achterwerk van Claudes Morgan
Claude kijkt genietend in zijn achteruitkijkspiegel

Het begon met een speelgoedautootje

Ergens op een industrieterrein in IJmuiden gaat piepend een garagedeur open. Het lachende gezicht van Claude komt tevoorschijn. Een vrolijke, Nederlandse Fransman met een diepe passie voor oldtimers wenkt ons naar binnen. De omvang van de garage doet ons al vermoeden dat we méér dan 1 auto zullen aantreffen.

De man met 7 vrouwen

Hier is Claude het liefst: bij Billie, Jacqueline, Rosa, Cora, Aretha, Carla en Ella. Dat zijn geen vrouwen, maar de namen van zijn oldtimers die in de garage zijn gestald. Hij heeft 7 bijzondere exemplaren verzameld in de afgelopen jaren. Ze passen allemaal nog in de ruimte, maar dan moeten ze wel op een bepaalde manier geparkeerd worden. Bumper aan bumper, spiegels ingeklapt, eerst de Volvo en dan de BMW erachter. Hij weet precies hoe het past. Wat begon met een droom van die ene auto, heeft hij vijftig jaar later waargemaakt en zelfs een heuse collectie oldtimers opgebouwd. “Mijn vrouw maakt er altijd grapjes over: toen je jong was speelde je met kleine autootjes en nu als oudere man speel je met oude auto’s.”

Droom wordt werkelijkheid

De oldtimer waar hij het allereerst van droomde, kon hij pas 3 jaar geleden aan zijn collectie toevoegen. Al een poosje hield hij veilingsite Catawiki in de gaten. Vlak voordat de veiling sloot, overbood Claude de hoogste bieder. Eindelijk was ze daar: zijn Ella. Een Morgan 4/4-1600 Four-Seater uit 1967. Zo kwam na vele jaren Claude z’n grootste autodroom uit.

Claude zit, met zijn arm nonchalant over de bijrijdersstoel, in zijn Morgan

De perfecte vrouw

Toen Claude zijn Ella kocht, was ze technisch nog in goede staat. Alleen de met leer beklede houten zijpanelen waren beschadigd. Claude, die in zijn vrije tijd meubelhersteller en houtbewerker is, heeft de panelen nagemaakt en opnieuw bekleed. Nu is zijn Ella perfect; het prachtresultaat van dromen en doen. Z’n collectie is eigenlijk iets te groot en Claude overweegt 1 à 2 auto’s van de hand te doen. Wat zeker is: zijn Ella is een blijvertje.

“Ella is mijn favoriete auto. Ze is geboren in 1967.”

Rij mee met Claude door de duinen van IJmuiden

Wil je zelf meemaken hoe het is om in een Morgan 4/4-1600 te rijden? Claude neemt je mee voor een ritje.

Het échte oldtimer-gevoel

Rijden in een oldtimer cabrio is een andere ervaring dan in een gewone auto. Maar hoe voelt dat eigenlijk? 

Meer inspirerende klantverhalen