Naar inhoud
Rowan met haar elektrische auto

De eerste auto van Rowan is elektrisch

Toen Rowan Boef (27) haar 1e auto zocht, ging ze niet voor een oud Golfje. Ze verdiepte haar in de voordelen van elektrisch rijden en raakte enthousiast. 

De 1e keer is altijd spannend

In de blogserie de Eerste volgen we FBTO-klanten die over die bijzondere 1e keer willen vertellen. Of dat nu de 1e auto, de 1e reis, de 1e sportuitdaging of een andere 1e keer is. Je vindt de vorige en de volgende aflevering via de knoppen hieronder.
De elektrische auto wordt aangesloten op een laadpaal
Rowan staat lachend voor haar elektrische auto

Doordachte keuze

Als je voor het eerst in je leven een auto gaat kopen, heb je geen andere auto om mee te vergelijken. Rowan kijkt daarom met een open en eerlijke blik naar alle keuze die er is. Aan de ene kant vindt ze het milieuaspect heel belangrijk. Aan de andere kant kijkt ze ook naar de kosten. Omdat ze best veel kilometers aflegt, bespaart ze met elektrisch rijden ook op brandstof.

Lelijk en lomp

Voor een jonge, moderne vrouw is het echter nog niet zo makkelijk een passend model te vinden. Als je niet de hoofdprijs wil (of kan) betalen, is de keuze heel beperkt. Rowan zoekt, kijkt en vergelijkt, maar alle kleine elektrische auto’s zijn in haar ogen lelijk en lomp.

Schot in de roos

Totdat ze bij de plaatselijke dealer ineens tegen een zilveren Renault ZOE aanloopt. De vrouwelijke vormen aan de buitenkant, de moderne binnenkant én een automaat: ze was op slag verliefd. Voordat ze de ZOE kocht, heeft ze zich eerst goed laten infomeren. Ze checkt de oplaadmogelijkheden en doet een aanvraag bij de gemeente voor het plaatsen van een gratis oplaadpaal. Als ze alle info heeft, doet ze de aankoop waar ze nog iedere dag super blij mee is.

Vooraanzicht van Jolien in haar elektrische auto

In de praktijk

De ZOE zorgt er wel voor dat Rowan goed heeft leren plannen. Rowan vertelt: “ZOE heeft me wel eens laten schrikken. Ik reed op de snelweg en was onderweg naar mijn werk. Ineens kleurde het dashboard rood: batterij leeg! En geen laadmogelijkheid. Ik ben langzaam doorgereden en heb het net gered tot huis. Dat was even spannend!” Dat neemt niet weg dat ze ook gebruikmaakt van de mogelijkheden van een elektrische motor. De ZOE trekt supersnel op! En Rowan kan je dan ook bij ieder stoplicht op de linkerbaan vinden waar ze nadat het licht op groen springt als een speer vertrekt. “Ik gun iedereen dat genieten!”

Meer inspirerende klantverhalen

Er zijn veel FBTO-klanten met bijzondere verhalen. Ze vertellen je graag over hun ervaringen.