Naar inhoud

De eerste elek­trische auto van Rowan

Rowans 1e auto is een elektrische Renault ZOE. Waarom die? Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden voor haar?
16 september 2019

De vorige keer in de Eerste

De 1e keer is altijd spannend. In de blogserie de Eerste volgen we FBTO-klanten die over die bijzondere 1e keer willen vertellen. Of dat nu de 1e auto, de 1e reis, de 1e sportuitdaging of een andere 1e keer is. Je vindt de vorige en de volgende aflevering via de knoppen hieronder.
De elektrische auto wordt aangesloten op een laadpaal
Rowan staat lachend voor haar elektrische auto

Geen oude Golf, maar elektrisch rijden

Toen Rowan Boef (27) haar eerste auto zocht, ging ze niet voor een oud Golfje, zoals veel mensen doen. Ze verdiepte zich in de voordelen van elektrisch rijden en raakte enthousiast. Inmiddels heeft ze na lang zoeken haar eerste eigen droomauto gevonden.

Elke dag trots

“Mijn schoonvader heeft een elektrische auto en dat zette me aan het denken. Ik maak best veel kilometers en daarom wilde ik ook graag een elektrische rijden. Voordelen zijn er veel. Het scheelt bijvoorbeeld veel geld per maand en het is beter voor het milieu. Maar probeer maar eens een mooie elektrische auto te vinden als je niet de hoofdprijs uit wilt geven. Ik kwam iedere keer tot dezelfde conclusie: lelijk en lomp.”

Vrouwelijke vormen

Totdat ik bij de plaatselijke dealer ineens tegen een zilveren Renault ZOE aanliep. De vrouwelijke vormen aan de buitenkant, een moderne binnenkant en een automaat: ik was verliefd.

De elektrische auto van Jolien

Opladen voor de deur

“Voordat ik de ZOE kocht, heb ik me via internet verdiept in de oplaadmogelijkheden. Uiteindelijk heb ik bij de gemeente gevraagd of ze een openbare laadpaal wilden plaatsen. Dat kan in veel gemeenten gratis. Hierdoor kan ik de auto altijd opladen. Als het nodig is, gebruik ik onderweg de palen van Fastned. Alles bij elkaar, inclusief verzekeringen, kost de auto me tussen de € 70,- en € 100,- per maand. Goedkoper kun je bijna niet rijden.”

Accu leeg op de snelweg

“ZOE heeft me wel eens laten schrikken. Ik reed op de snelweg en was onderweg naar mijn werk. Ineens kleurde het dashboard rood: batterij leeg! En geen laadmogelijkheid. Ik ben langzaam doorgereden en heb het net gered tot huis. Dat was even spannend. Maar gelukkig heeft ZOE me nog nooit echt in de steek gelaten.”

Jolien kijkt in de zijspiegel van haar elektrische auto
Jolien loopt met laadsnoer naar haar elektrische auto

Gratis naar de supermarkt

Met de ingebouwde remgenerator wekt de auto stroom op als ik het gas loslaat of rem. In de eco-stand verdien ik extra kilometers. Zo rij ik gratis naar de supermarkt.
Vooraanzicht van Jolien in haar elektrische auto

150 kilometer elektrisch rijden

Met de ingebouwde remgenerator wekt de auto stroom op als ik het gas loslaat of rem. In de eco-stand verdien ik extra kilometers. Zo rij ik gratis naar de supermarkt.

150 kilometer elektrisch rijden

“Omdat de auto 100% elektrisch is, trekt-ie enorm snel op. Niet voor niets dat ik altijd de linkerbaan neem bij het stoplicht. Normaal kan ik zo’n 150 kilometer rijden op de accu. Als ik de ZOE in eco-stand zet, dan red ik 175 tot 200 kilometer.

“Bij het stoplicht sta ik altijd op de linkerbaan”

Meer inspirerende klantverhalen

Er zijn veel FBTO-klanten met bijzondere verhalen. Ze vertellen je graag over hun ervaringen.