Naar inhoud
Sanne doet in het bos lunges met haar fiets boven het hoofd

Doelen behalen met Sanne van Paassen

Sanne is oud-topsporter én mental coach. Nadat ze een burn-out kreeg, helpt ze nu anderen hun doelen te behalen.

De vorige keer in Doeners Dichtbij

In Doeners Dichtbij volgen we de mensen die niet blijven dromen, maar gaan doen. We lopen een dag lang met ze mee om te zien hoe zij hun passie uitvoeren. Van rijden in een favoriete oldtimer tot een kangoeroewoning bouwen met je (schoon)ouders. Je vindt de vorige en de volgende aflevering via de knoppen hieronder.
Twee fietsers waarvan 1 de ander begeleid, die een blinddoek op heeft
2 mensen zitten in gesprek op een boomstam, met een fiets op de voorgrond

Wie is Sanne?

Sanne van Paassen groeit op in het Brabantse Vlierden, waar haar ouders een melkveebedrijf hebben. In 2005 begint ze met veldrijden en dat was het begin van een mooie sportcarrière. Haar doel? Wereldkampioen worden. Die topsportcarrière combineert Sanne met een studie Business & Economics.

Keihard werken voor een droom

Sanne zette alles op alles om haar droom waar te maken, tot het genoeg was.

Keuzes maken

Sanne: “Ik vond het heel normaal dat ik zowel op de fiets als op de universiteit op de top van mijn kunnen presteerde. Tot mijn lichaam op een gegeven moment heel hard ‘stop!’ riep. Ik had een heftige blessure in mijn bovenbeen, die eigenlijk nooit helemaal overgegaan is.” Achteraf ziet Sanne dat ze te veel van zichzelf heeft geëist, door altijd volop te trainen, te studeren en de lat elke keer een stapje hoger te leggen.
Sanne zit mediterend voor haar fiets in het bos
Sanne gespt haar fietshelm vast

Altijd in de hoogste versnelling

Pas toen Sanne zich realiseerde dat ze altijd in de hoogste versnelling leefde, ontdekte ze hoe belangrijk het is om af en toe even te ontspannen.

Mental coach op de fiets

Tegenwoordig is Sanne mental coach en helpt ze ambitieuze mensen hun doelen te behalen. Daarvoor gebruikt ze de ervaringen die ze opgedaan heeft toen ze nog topsporter was. Sanne: “Toen ik stopte met de professionele sport, ontdekte ik dat het gewone leven pas écht topsport is. Daarom kun je dus ook veel van de technieken die een topsporter gebruikt, toepassen in het dagelijks leven.” Of zoals ze zelf zegt: “Ik help mijn klanten hun grootste dromen waar te maken, maar ook te genieten van waar ze nu staan.”

“Toen ik stopte met professioneel sporten, ontdekte ik dat het gewone leven pas echt topsport is!”

Van topsporter naar mental coach

Het normale leven, dat is pas topsport. Een favoriete uitspraak van Sanne. Ze past haar ervaringen uit de topsport en de lastige periode daarna nu toe als coach.

Meer inspirerende klantverhalen

Er zijn veel FBTO-klanten met bijzondere verhalen. Ze vertellen je graag over hun ervaringen.