Naar inhoud
Miloushka staat lachend voor een halter met grote gewichtschijven

Alles over sporten en fit blijven

Sporten is gezond. Dat weten we. En toch lukt het ons niet altijd. Met deze portie inspiratie krijg je er weer zin in!

Waarom fit blijven zo belangrijk is

Te moe om te sporten? Probeer toch te gaan. Al is het maar 20 minuten. Van sporten krijg je namelijk energie. Je wordt er fit van en je hersenen maken een geluksstofje aan, waardoor je er ook blij van wordt. Sporten is dus niet alleen goed voor je fysieke fitheid, ook je hersenen knappen enorm op van een rondje hardlopen. Na het sporten voel je je altijd lekkerder dan daarvoor!

Meer dan de helft van Nederland sport minimaal 1 keer per week. En dat is mooi, want sport zorgt voor een betere conditie, meer spierkracht, een goede nachtrust en minder ziekenhuisbezoeken. Sporten verkleint namelijk het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, obesitas en beroertes. Wetenschappers hebben zelfs bewezen dat dementie vertraagd wordt door sport. Kortom: kom van de bank en ga bewegen.

“Als je 3 x per week 45 minuten fietst, leef je gemiddeld 9 jaar langer.”
infographic met tips hoe je fysiek gezond kan blijven
Miloushka klopt haar handen met magnesiumpoeder af
Een hand en rond dwarrelend magnesiumpoeder, met op de achtergrond een halter

3 keer per week actief zijn

Wanneer beweeg je genoeg? De adviezen hierover lopen uiteen en hangen ook af van je leeftijd. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zegt: doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen is nog beter. Voor kinderen van 4 tot 18 jaar is het advies om 1 uur per dag te bewegen (bijvoorbeeld fietsen of buitenspelen) en 3 per week te sporten. Je hoeft dus niet opeens elke dag intensief te gaan sporten om fitter te worden. Vaker de trap, wandelen of fietsen waar het kan, kan al een heel verschil maken. En voor zo’n aanpassing van je gedrag is het nooit te laat!

Hoe verzeker je je als je graag sport?

Zorgverzekering afsluiten

Bij FBTO kies je zelf je zorgverzekering met de aanvullende modules die jij nodig hebt. Zo houd je grip op je zorgkosten. Lees meer over onze Zorgverzekering

Aanvullende modules

Bij FBTO kun je naast je basisverzekering aanvullende modules kiezen. Ook modules die gericht zijn op mentale gezondheid. Lees meer over aanvullende modules

Module Spieren & Gewrichten

Fanatieke sporter? En ga je liever (nog) niet naar de fysiopraktijk? Met deze module vergoeden we nu ook ‘fysiotherapie op afstand’. Meer over module Spieren & Gewrichten

Stel zelf je zorgverzekering samen

Met de FBTO Zorgverzekering kies je naast de basisverzekering ook voor de module Spieren & Gewrichten bijvoorbeeld. Nieuwsgierig naar de premie?
Bereken je premie
Miloushka tilt met ingespannen frons een halter op met aan elke kant 3 grote gewichten

Vaker sporten en fit blijven? 5 tips

  • Wil je jezelf uitdagen om meer te bewegen? Een goed excuus om zo’n hippe activity tracker te kopen, een horloge waarmee je je beweging meet. Uit onderzoeken blijkt dat mensen daarmee meer gaan bewegen.
  • Een dagelijkse wandeling is goed voor je. Na het avondeten is een perfect moment om nog even een rondje te wandelen.
  • Wil je een paar kilo kwijt? Vanuit je basis zorgverzekering krijg je maximaal 3 uur vergoed bij een diëtist.
  • Om te sporten hoef je de deur niet uit. Er zijn allerlei sportapps en YouTube-video’s waarmee je thuis aan de slag kan. Ook speciaal voor kinderen, zoals de app Beweegkriebels en Beweegplezier vanaf 4.
  • Van stress word je moe. Sporten helpt tegen stress. Net als goed slapen en gezond eten!

Meer inspirerende klantverhalen

Meer relevante verhalen