Naar inhoud
Miloushka tilt met ingespannen frons een halter op met aan elke kant 3 grote gewichten

De eerste powerlift­wedstrijd van Miloushka

Miloushka was bepaald geen rolmodel. Ze hield zich meer bezig met lekker eten dan sporten. Hoe zij het roer omgooide?

De eerste keer is altijd spannend

In de blogserie de Eerste volgen we FBTO-klanten die over die bijzondere 1e keer willen vertellen. Of dat nu de 1e auto, de 1e reis, de 1e sportuitdaging of een andere 1e keer is. Je vindt de vorige en de volgende aflevering via de knoppen hieronder.
Miloushka staat lachend voor een halter met grote gewichtschijven
Een hand en rond dwarrelend magnesiumpoeder, met op de achtergrond een halter

Smoesjes, smoesjes, smoesjes

Als bedrijfsfysiotherapeut helpt Miloushka mensen gezond te blijven op de werkvloer. Ze vindt het heerlijk om anderen te helpen, maar werken aan haar eigen gezondheid? Ho maar! Het gezegde ‘Bij de loodgieter thuis lekt de kraan’ ging ook op voor Miloushka. Ze lette niet op haar voeding en voldoende beweging. Ze wist dat ze te dik was en lachte het maar van zich af … “Ik had zelf geen basisconditie én ik was te zwaar. Ik maakte grapjes over mijn gewicht, totdat ik op een dag dacht: en nu kappen met die smoesjes!” Toen ze dat hardop had uitgesproken, ging de knop om; de eerste stap naar een totaal ander leven.

Stap voor stap

Als bedrijfsfysiotherapeut had ze natuurlijk alle kennis om goed van start te gaan. Om het trainen op te bouwen en daarbij verstandige stappen te zetten. Ze is zelf ook iemand die het nodig heeft om doelen te stellen. Dus stofte ze haar renschoenen af en begon met hardlopen om conditie op te bouwen. Dit was de opstap naar haar volgende doel: de sportschool in. Daar legde ze de lat meteen een stuk hoger. “Toen ik in de sportschool ging trainen, zag ik wat jonge mannen gewichtheffen. Ik beloofde ze: binnenkort kom ik met jullie meetrainen. Zo had ik een stok achter de deur én een doel voor ogen.”

Blijven vernieuwen

Miloushka wist dat ze hulp moest vragen om haar doelen te bereiken. Ondanks het feit dat ze vanuit haar werk veel kennis heeft van spieren en de juiste manier van trainen. Ze schakelde een personal trainer in voor begeleiding. “Hij zorgt elke maand voor een trainingsschema met nieuwe oefeningen. De afwisseling houdt het leuk en zo train ik mijn spieren niet te eenzijdig.” Ze doet vooral veel backsquats, deadlifts en bankdrukken, de 3 basisoefeningen van powerliften. Heftig voor je lijf, dus je moet de oefeningen ook onder goede begeleiding doen. En zodra het kan, traint ze buiten. “Dan sta ik met zandzakken te zwaaien en sleep ik sleeën met gewichten op en neer.”

Tip van Miloushka

“Wil jij ook meer sporten en bewuster leven? Stop dan met smoesjes. Maak een schema, zorg voor een stok achter de deur en begin!“
Miloushka, zit lachend op een powerlift gewicht

Willen winnen!

Voor de powerliftwedstrijd maakte ze samen met haar coach een trainingsplan. Ze traint vooral haar balans, buikspieren en focus. Allemaal belangrijk om de winst binnen te slepen. Want Miloushka doet het niet alleen voor de lol. “Als ik dan toch aan een wedstrijd meedoe, wil ik wél winnen. Op zich zou het moeten kunnen. Ik lift soms 175 kilo, dat halen sommige mannen niet eens, haha!” De jongens in de sportschool zien het van dichtbij en zijn vol bewondering. Zij denken dan ook dat Miloushka een hele goede kans maakt.

Niet te geloven

“Ik zit letterlijk beter in mijn lijf. Door veel te sporten en bewuster te leven zijn mijn conditie en houding enorm verbeterd. Dat valt op. Mensen zien soms mijn sportfoto’s op miloushka.kronstadt op Instagram en geloven niet dat ik al 52 ben. Dat is toch prachtig?

“Mensen geloven soms niet dat ik al 52 ben.”

Tip voor jouw eerste stap

“Mijn tip om gezonder te gaan leven en dat vol te houden? Als je geen zin hebt, toch gaan. Je bent echt niet de enige die van de bank af moet, ook heel fitte mensen hebben soms geen zin.”

Meer inspirerende klantverhalen

Er zijn veel FBTO-klanten met bijzondere verhalen. Ze vertellen je graag over hun ervaringen.