Naar inhoud

De eerste powerlift­wedstrijd van Miloushka

Ze traint met zulke zware gewichten, dat jongens in de sportschool Miloushka aansporen een powerliftwedstrijd te doen. Miloushka gaat ervoor!
18 november 2019

De vorige keer in de Eerste

De eerste keer is altijd spannend. In de blogserie de Eerste volgen we FBTO-klanten die over die bijzondere eerste keer willen vertellen. Of dat nu de eerste auto, de eerste reis, de eerste sportuitdaging of een andere eerste keer is. Je vindt de vorige en de volgende aflevering via de knoppen hieronder.
Miloushka staat lachend voor een halter met grote gewichtschijven
Een hand en rond dwarrelend magnesiumpoeder, met op de achtergrond een halter

Begin met doelen stellen

“Ik ben bedrijfsfysiotherapeut en help mensen gezond te blijven op de werkvloer, maar ik had zelf geen basisconditie én ik was te zwaar. Ik maakte grapjes over mijn gewicht, totdat ik op een dag dacht: en nu kappen met die smoesjes! Ik ben toen begonnen met hardlopen. En met doelen stellen, want dat heb ik nodig. Toen ik in de sportschool ging trainen, zag ik wat jonge mannen gewichtheffen. Ik beloofde ze: binnenkort kom ik met jullie meetrainen. Dat doe ik nu nog steeds.”

Elke maand nieuwe oefeningen

“Ik doe backsquats, deadlifts en bankdrukken, de 3 basisoefeningen van powerliften. Ik train alleen, maar wel onder begeleiding van een personal trainer. Hij zet de puntjes op de i. Ondanks dat ik door mijn werk veel weet over het lichaam, is het goed dat er iemand meekijkt. Hij maakt elke maand een trainingsschema met nieuwe oefeningen voor me. Zodra het kan, train ik buiten. Dan sta ik met zandzakken te zwaaien en sleep ik sleeën met gewichten op en neer.”

Stop met al die smoesjes

Wil jij ook meer sporten en bewuster leven? Stop dan met smoesjes. Maak een schema, zorg voor een stok achter de deur en begin!
close-up van een halter met 3 grote gewichtschijven

Ik wil winnen!

Voor de wedstrijd powerliften heb ik samen met mijn coach een trainingsplan gemaakt. Ik train vooral mijn balans, mijn buikspieren en mijn focus. Want ja, als ik dan toch aan een wedstrijd meedoe, wil ik wél winnen. Op zich zou het moeten kunnen. Ik lift soms 175 kilo, dat halen sommige mannen niet eens. Daarom zeggen de jongens van de sportschool ook steeds dat ik best kans maak.
Een hand grijpt de stang van een halter
Miloushka wordt bijgestaan door een coach bij het gewichtheffen

Geen zin om te sporten?

Toch gaan. Je bent echt niet de enige die van de bank af moet; ook heel fitte mensen hebben soms geen zin.
Miloushka, zit lachend op een powerlift gewicht

Sporten houdt je jong

“Ik zit letterlijk beter in mijn lijf. Door veel te sporten en bewuster te leven zijn mijn conditie en houding enorm verbeterd. Dat valt op. Mensen zien soms mijn sportfoto’s op miloushka.kronstadt op Instagram, en geloven niet dat ik al 52 ben. Dat is toch prachtig?”

“Mensen geloven soms niet dat ik al 52 ben.”

Meer inspirerende klantverhalen

Er zijn veel FBTO-klanten met bijzondere verhalen. Ze vertellen je graag over hun ervaringen.