Naar inhoud
Jens zit met laptop op schoot in zijn eerste studentenkamer

Altijd de eerste, ook op kamers

Jens houdt van snelheid. Schaatsen, speed-windsurfen, een kamer zoeken en het verhuizen zelf. Jens doet het op topsnelheid. Of deze snelheid ten koste gaat van kwaliteit?

De 1e keer is altijd spannend

In de blogserie de Eerste volgen we FBTO-klanten die over die bijzondere 1e keer willen vertellen. Of dat nu de 1e auto, de 1e reis, de 1e sportuitdaging of een andere 1e keer is. Je vindt de vorige en de volgende aflevering via de knoppen hieronder.
Jens loopt door de hal van zijn studentenhuis
Jens zit in zijn studentenkamer

Snelle jongen

Als Jens erover nadenkt, draait het bij hem van jongs af aan al om ‘snelheid’. Het ongeduld dat hij voelde als zijn moeder een verhaaltje voorlas, het getreuzel van zijn zus in de badkamer… het haalt ‘t bloed onder zijn nagels vandaan. Waarom gaan die dingen niet sneller? Het is dus niet gek dat Jens ook in sport de snelheid opzoekt. Schaatsen, fietsen, shorttrack en natuurlijk - net al zijn vader - windsurfen. En dan specifiek speed-windsurfen. Jens is pas 13 als hij met zijn surfplank de magische grens van 70 km per uur doorbreekt. Stilzitten is voor Jens achteruitgang. Hop! Gas op de zaak. Het lijkt dan ook bijna vanzelfsprekend dat Jens in recordtempo een studentenkamer vond, en wat voor één!

Een snelle ingeving

Het was een regenachtige dinsdagmiddag bij zijn ouders in Almere op de bank. Het was te koud om met de plank het water op te gaan maar te warm om te schaatsen, dus Jens zat stil op de bank. Nou stil, stil op zijn Jens’; met een hupsend rechterbeen en een onrustig hoofd. Morgenvroeg op de fiets naar het station om de trein naar Leeuwarden te pakken voor college. Welke boeken moest hij ook alweer meenemen? En hoe laat weer terug? Toen opeens wist hij het:

‘Ik wil het huis uit, ik wil op kamers in Leeuwarden!’

Het netwerk aan het werk

Jens pakt zijn laptop en begint te googelen. Studentenhuizen in Leeuwarden. Tja... wat is goed? Wat niet? Is er wel echt iets beschikbaar? Snel pakt hij z’n mobiel om zijn netwerk in te zetten. “Hey! Ik ben op zoek naar een kamer in Leeuwarden. Wie weet wat?!? 😁🏠👍. Hij slingert de boodschap op de app in zijn vriendengroep, de familie-app, schaats-app en de surf-app. De surf-app reageert als eerste. Twee maten tippen Jens over Markt058. “Echt iets voor jou!”

Jens googelt en ziet het al: snel internet, super centraal, betaalbaar, eigen badkamer en keuken en zelfs gemeubileerd! Hij kan er zo in. En twee weken later zit hij er. Op zijn eigen bank, in zijn eigen kamer. De perfecte studentenkamer! Markt058 blijkt spiksplinternieuw en is gevestigd in een voormalig kantoorpand waarvan vier verdiepingen nu zelfstandige studentenwoningen zijn. Jens vindt het fantastisch. Dit is zijn nieuwe uitvalbasis voor zijn drukke sociale leven, het sporten en de studie. Hij denkt er zelfs over na om een eigen bedrijfje te starten.

Nou ja, nadenken… Jens is meer van het doen. Hop! Gas op de zaak.

Jens haalt de was uit de wasmachine in de gezamenlijke wasruimte

Voor de 1e keer op jezelf gaan wonen

Ga jij ook het huis uit? Best spannend. Je moet zelf koken, wasjes draaien, je studie plannen, je verzekeringen regelen. Spannend Ên leuk.

Meer inspirerende klantverhalen

Er zijn veel FBTO-klanten met bijzondere verhalen. Ze vertellen je graag over hun ervaringen.