Naar inhoud

De eerste Lada auto van Martijn

Toen Martijn een foto van een gepimpte Lada auto zag wist hij: dit is mijn droomauto. Nu heeft hij er 2.
16 september 2019

De vorige keer in de Eerste

De 1e keer is altijd spannend. In de blogserie de Eerste volgen we FBTO-klanten die over die bijzondere 1e keer willen vertellen. Of dat nu de 1e auto, de 1e reis, de 1e sportuitdaging of een andere 1e keer is. Je vindt de vorige en de volgende aflevering via de knoppen hieronder.
Martijn in zijn Lada
Martijn achter het stuur van zijn Lada

Droomauto: stoer, uniek en retro

De liefde voor speciale auto’s ontstond bij Martijn Timmers toen hij als 14-jarige samen met zijn vader een auto bouwde. Toen hij later een foto zag van een gepimpte Lada 2106 was hij meteen overtuigd: dit was zijn droomauto. Stoer, uniek en retro in een modern jasje.

Inmiddels heeft Martijn 2 Lada’s. Met 1 daarvan heeft hij een roadtrip van ruim 1.500 kilometer gemaakt, maar zijn volgende droomreis gaat nog veel verder weg.

Op zoek naar de perfecte Lada

“Ik wist al vroeg dat ik een Russische Lada wilde. Maar ze zijn behoorlijk zeldzaam. Daarom heeft het 3 jaar geduurd voordat ik hetzelfde model vond als op de foto die ik ooit zag. Uiteindelijk vond ik een Lada 2106 uit Polen. Goed onderhouden en inclusief APK. Alleen was hij nog niet helemaal naar mijn smaak.”

“Op de oprit van mijn ouders heb ik de originele velgen opgeknapt, er luchtvering ondergezet en het chassis 7 centimeter verlaagd. En steeds als ik bezig ben, bedenk ik weer iets nieuws. Zo blijf ik sleutelen.”

Een tip van Martijn

Ga je met je eerste Lada op reis? Zorg voor voldoende reserveonderdelen, maar neem vooral de tijd om te genieten van het moment: je Lada en jij samen op pad.
Een blauwe en een rode Lada staan op een oprit

De Lada krijgt veel aandacht op de snelweg

“Zo’n Lada auto ziet er natuurlijk wel indrukwekkend uit, maar hard gaat hij niet. Op de snelweg word ik vaak ingehaald. Gelukkig steken veel mensen wel hun duim op als ze me voorbijrijden. En ook op parkeerplaatsen krijg ik veel aandacht. Veel mensen willen meer weten over het model of maken foto’s.”

Toeren met de vrienden van de Rat Rod Car Club

“Ik ben lid van een Rat Rod Car Club. Dit is een club van eigenaren van roestige auto’s. Inmiddels zijn we echte vrienden geworden en gaan we regelmatig toeren of naar autoshows. Vaak gaan we een heel weekend. Dan neemt iedereen zijn tent mee en genieten we met zijn allen van alle bijzondere auto’s.”

Dashboard van Martijns Lada
Zijraam van Martijns Lada met sticker

Roadtrip naar Rusland

De reis naar Engeland is nog maar het begin. Mijn grote droom is om met mijn 1e Lada auto een tocht van ruim 8.000 kilometer te maken. Naar Toljatti. De geboorteplek van mijn auto.
Martijn staat bij de motorkap van zijn rode Lada

Op reis met een achterbak vol reserveonderdelen

Vorig jaar ben ik met de club naar Engeland geweest. Spannend, omdat ik niet wist of de Lada het ruim 1.500 kilometer zou volhouden. Voor de zekerheid had ik online allerlei reserveonderdelen gekocht om mee te nemen. Gelukkig heb ik niets nodig gehad en had de Lada nergens last van. Zelfs de koeling bleef gewoon werken, terwijl het ruim 35 graden was. Ik was en ben een trotse Lada-eigenaar!

“Ik wist niet of de Lada het 1.500 kilometer zou volhouden”

Meer inspirerende klantverhalen

Benieuwd naar andere bijzondere auto’s? Deze FBTO-klanten vertellen je er graag over.