Naar inhoud

Rienke vertelt waarom mindfulness werkt

Met 2 zorgintensieve kinderen gebruikt Rienke mindfulness om grip te houden op haar leven. Ze leert het andere ouders.
18 november 2019

De vorige keer in de Eerste

De eerste keer is altijd spannend. In de blogserie de Eerste volgen we FBTO-klanten die over die bijzondere eerste keer willen vertellen. Of dat nu de eerste auto, de eerste reis, de eerste sportuitdaging of een andere eerste keer is. Je vindt de vorige en de volgende aflevering via de knoppen hieronder.
een stapel mindfulness boeken
close-up van een beschreven flipover bord

Van stress naar mindfulness

In haar drukke leven als werkende moeder had Rienke veel stress. Ze ontdekte dat mindfulness en meditatie haar veel rust brachten. Zoveel zelfs, dat ze besluit het roer om te gooien. Ze zegt haar baan op en start met een cursus tot mindfulnesstrainer. “Het is fantastisch om andere ouders te helpen met de stress die ik zelf ooit heb ervaren.”

Bijzondere kinderen

Rienke: “In de zomer van 2018 merkte ik dat de combinatie tussen werk en thuis niet in balans was. Ik heb 2 bijzondere kinderen: de jongste (14) heeft autisme en de oudste (17) is transgender. Ik zat in die periode bijna dagelijks bij een hulpverlener, een school of een dokter met één van mijn kinderen. Mijn baan in de ICT voelde daardoor steeds minder belangrijk. Ik dacht soms: Waar hebben we het over? Het is maar ICT!”

Mindful in coronatijd

Hoe blijf je mindful in coronatijd? We vroegen Rienke om extra tips. Bekijk de video.

Probeer het minimaal 2 weken

Als je mindfulness wilt proberen, moet je het gewoon doen. En minimaal 2 weken. Pas dan merk je of het je wat oplevert. Even volhouden dus.

De voordelen van mindfulness

“Door mindfulnessoefeningen te doen en te mediteren werd ik me bewuster van mijn rol als ouder en de keuzes die ik maakt. Ik heb meer rust en kreeg weer grip op haar leven. Een van de voordelen van mindfulness is dat je leert stress te herkennen en ermee om te gaan. Het is niks zweverigs, het werkt gewoon.”

Van ICT’er naar coach

“Ik besloot dat ik mijn leven anders wilde inrichten. Ik wilde er voor de kinderen zijn, maar ook voor mezelf bezig blijven én iets met mijn ervaringen doen. Omdat ik al een coachdiploma had, heb ik mijn baan in de ICT opgezegd. Ik ging drie ochtenden als zelfstandig coach aan de slag. De mindfulnessoefeningen die ik daarin gebruikte, sprongen er gelijk uit. Toen wist ik het: ik ga een cursus mindfulnesstrainer doen.”

grijze opgerolde yogamatten tegen een kast met gele zitkussens
certificaten en diploma's

Merk op en laat weer gaan

Zoek niet naar stilte in je hoofd. Mindfulness gaat juist om opmerkzaamheid.
Rienke in haar mindfulness trainingsruimte

Veel relaxter geworden

Sinds kort geeft Rienke trainingen in mindfulness. Ze begeleidt ouders met stress om bijzondere kinderen: “Vlak voor de zomervakantie startte mijn eerste groepstraining mindfulness. Dat ging zo goed, ik vond het geweldig. Bij de eerste oefening was iedereen wat giechelig. Daarna maakte ik het lekker praktisch, niet zo zweverig. Ik weet hoeveel dit mijzelf heeft gebracht. Ik ben veel relaxter geworden. Het voelt zo goed om nu ook anderen te kunnen helpen!”

“Het voelt goed om anderen te helpen.”

Meer inspirerende klantverhalen

Er zijn veel FBTO-klanten met bijzondere verhalen. Ze vertellen je graag over hun ervaringen.