Naar inhoud
Martijn in zijn Lada

Alles over rijden in een oldtimer

Rijden in een oldtimer is een bijzondere ervaring. Wij vertellen je wat je moet weten als je er eentje aanschaft. En hoe ziet een oldtimerverzekering eruit?

Ritjes met een oldtimer

Droom jij ook van een oldtimer? Zo’n mooie, oude auto om aan te sleutelen of een bijzondere trip mee te maken? 200.000 Nederlanders hebben er al eentje. Niet zo gek, want rijden in een oldtimer geeft een bijzondere ervaring. Het geluid is anders en stoer, het rijden geeft een nostalgisch gevoel en zelfs de geur van zo’n auto is typisch: een bijzondere beleving! In dit artikel vertellen we je alles over het leven van de oldtimerbezitter.

Hoe charmant ze ook zijn: schade herstellen aan een oldtimer kost veel geld. Met de FBTO-module WA-Casco ben je onder andere verzekerd voor schade aan de eigen auto. Handig, zeker met een oldtimer. De precieze autoverzekering stel je samen zoals jij dat wilt. Dat geldt voor alle auto’s, dus ook als je een oldtimer hebt! Maar let op: soms is een oldtimer zo speciaal, dat ons systeem de auto niet kan vinden. Bel ons dan even. Via (058) 234 56 78 helpen we je graag verder.

“Zelfs de geur van een ritje met een oldtimer is bijzonder.”
Sleutel in het contact van de Lada
Martijn bij de open motorkap van zijn rode Lada

Is een oldtimer voor jou haalbaar?

Denk je eraan om een oldtimer te kopen? Bedenk dan van tevoren wat bij jou past. De ene oldtimer heeft meer onderhoud nodig dan de andere. En hoe zeldzamer de auto, hoe duurder de aanschaf en de onderdelen. Check daarnaast of de oldtimer die je wilt de weg op mag en apk is goedgekeurd. Schrikt dit je af? Dat hoeft niet! Er zijn genoeg goed onderhouden oldtimers te vinden. Een bijkomend voordeel: voor de meeste oldtimers hoef je minder of zelfs géén wegenbelasting te betalen. En als je een tijdje aan je oude auto gaat klussen, kun je het kenteken schorsen. Dan hoef je even helemaal geen verzekering, wegenbelasting en apk te regelen.

Hoe verzeker je een oldtimer?

Basisverzekering vergelijken

We hebben 3 basis autoverzekeringen: WA, WA-Plus of WA-Casco. De keuze is aan jou! Vergelijk onze basis autoverzekeringen

Aanvullende modules

Met de basis autoverzekering is je auto voor veel verzekerd. Kies met de aanvullende modules wat je nog meer wilt verzekeren. Lees meer over aanvullende modules

Rijstijlverzekering

Geld besparen op de verzekering van je auto? Download de FBTO Rijstijl app en sluit via de app je autoverzekering af. Lees meer over onze rijstijlverzekering

Schadevrije jaren

Je hebt schadevrije jaren en geen claims. Dan krijg je korting op je premie. Die wordt vaak hoger als je meer schadevrije jaren hebt. Lees meer over schadevrije jaren

Stel zelf je autoverzekering samen

Heb jij een oldtimer, cabrio of rij je in een heel ander model? En wil je daar zonder problemen van genieten? Kies dan voor de juiste autoverzekering.
Bereken je premie
Martijn staat geleund tegen zijn rode Lada

Oldtimer aanschaffen? 5 tips

  • Word verliefd op een auto. Of een oldtimer nu in goede of in slechte staat is, het belangrijkste is dat ze je hart steelt.
  • Verdiep je in autoreparatie. Als je voor elk klein probleempje een monteur moet zoeken, kan een oldtimer een dure hobby worden. Het is bovendien ook heel leuk om zelf te kunnen sleutelen.
  • Hoe handig je zelf ook bent, laat werk aan de motor van een auto altijd door een monteur doen. Dan weet je dat het op de juiste manier én met het juiste gereedschap en materiaal opgelost wordt.
  • Wees zuinig op je auto. Oldtimers houden niet van regen. Zorg er daarom altijd voor dat je auto droog en beschut kan staan. Anders heb je al snel last van roest.
  • Hou veilingwebsites en dealers in de gaten. Ooit komt jouw droomauto te koop!

Meer inspirerende klantverhalen

Meer relevante verhalen