Naar inhoud
zelf garage kiezen

Zelf een garage kiezen bij schade?

Midden in Leeuwarden zit garage Van den Berg. Jan vertelt waarom zijn klanten ervoor kiezen naar zijn garage te komen.
20 juni 2019
De kleine eenmansgarages heb je in het hele land. Meestal familiebedrijfjes die al jaren bestaan en verstopt zitten in kleine straatjes en woonwijkjes. In Leeuwarden zit Garage van den Berg. Midden in een oud, karakteristiek straatje, vlakbij de Grote of Jacobijnerkerk. Al sinds 1969.

Het sleutelen aan auto’s zit in het bloed

Al vanaf 1969 is Garage van den Berg een begrip in Leeuwarden. Een kleine garage die langzaam met de tijd mee is gegaan. Het sleutelen onder de auto doet Van den Berg nog steeds vanuit de kelder. Jan zegt: "De auto gaat bij mij niet omhoog met een brug. Ik werk al jaren onder de grond. Ik denk dat ik de enige ben in Leeuwarden die dat zo doet." Het ouderwetse sleutelen aan de auto zit bij Van den Berg in het bloed: "Al gaat soms de romantiek er wel een beetje af met al die nieuwe elektronica. Maar ik ga gewoon door, zolang mijn gezondheid het toelaat."

Van Rolls Royce tot Fiat 500 en mooie oldtimers

Verschillende soorten auto’s zijn bij Van den Berg in de garage geweest. Jan vertelt trots: “Ik heb ze allemaal wel gehad! Van een Rolls Royce tot mooie oldtimers. Maar ook gewoon een Fiat 500 hoor.” Meestal zijn het de vaste klanten van Van den Berg die naar de garage komen. Sommige komen er al vanaf het begin. Toch zijn er ook nog steeds nieuwe klanten die met hun auto langskomen: “Nieuwe klanten moeten komen via mond-tot-mondreclame”, zegt Jan, “want ik heb geen website. En ik doe ook niet aan andere reclame.”

Meer weten over onze module Eigen Keuze Herstelbedrijf?

Heb jij ook liever je auto in onderhoud bij een garage die je zelf kiest? Lees dan meer over de module Eigen Keuze Herstelbedrijf bij de FBTO Autoverzekering.

Misschien vind je dit ook interessant...