Naar inhoud
autoschade zelf herstellen

Autoschade zelf herstellen? Onze tips!

Een deuk? Hmm, als het even kan … herstel je je autoschade het liefste zelf! Deze tips helpen je.
30 april 2019
Je bent een ster in parkeren. Je dacht je auto even tussen die 2 andere te parkeren. Maar als je terugkomt staat toch een afdruk van de autodeur van de buurman in je deur… Dan kun je de garage bellen en je autoverzekering inzetten. Maar dat is niet altijd nodig. Je kunt ook de autoschade zelf herstellen. Met deze tips kom je een heel eind.

Deukje herstellen? Warmte is het sleutelwoord

Pak de waterkoker erbij. Ja, dat lees je goed. Om 2 redenen is dit een goed idee:

  1. Van kokend water ontspant het metaal. Met een beetje geluk springt het terug in de originele vorm.
  2. De lak kan ook wel een kokende douche gebruiken. Zo maak je de lak soepel en beschadigt metaal. Dit scheelt je een nieuwe laklaag.

Autoschade zelf herstellen met zuigkracht

Zorg dat je een gootsteenplopper hebt die even groot is als de deuk. En eentje die schoon is. Zet hem erop en trekken maar. Grote, vlakke deuken trek je er vaak zo weer uit. Is je deuk kleiner? Gebruik dan kleinere zuignappen. Bijvoorbeeld die van je telefoonhouder.

Föhn je autoschade

Niet gelukt? Werk dan vanaf de binnenkant om je autoschade zelf te herstellen. Haal eerst de bekleding op de deur weg. Het liefst met professioneel demontagegereedschap. Ligt de deuk vrij? Föhnen maar. Bij voorkeur op minimaal 15 centimeter van de lak. Sla daarna met een rubberen hamer voorzichtig – herhaling: voorzichtig – op de rand van de deuk. Werk in een rondje en van buiten van binnen. Zo krijg je het beste resultaat. Gelukt? Dan kan de deurbekleding er weer op. Dek de kunststoffolie achter het karton in de deur goed af. Zo voorkom je lekkage bij de wasstraat.

Of ga toch naar de garage

Soms kun je toch beter naar een schadeherstelbedrijf met je deuk. Want sommige klusjes kun je beter aan professionals overlaten, toch? Schadeherstelbedrijven vind je overal. Maar denk even na voordat je je keuze maakt. Soms hebben garages namelijk afspraken met je verzekeraar. Bekijk hier de schadeherstelbedrijven van FBTO. Ga je naar zo’n bedrijf, dan kan dat je extra voordelen opleveren. Bijvoorbeeld gratis een vervangende auto als de reparatie lang duurt. Of garantie op de reparatie.

Ga je toch liever naar je vertrouwde garage om de hoek? Bekijk dan eerst of je de reparatiekosten vergoed krijgt als je je eigen schadehersteller kiest.

Misschien vind je dit ook interessant...