Naar inhoud
Mart leest in de woonkamer van zijn nieuwbouwwoning

Mart weet waar je aan denkt bij nieuwbouw

Mart & Ronald wonen in een nieuwbouwproject in Almere. Ze hebben een bijzondere plek van hun woning gemaakt.

De vorige keer in de Eerste

De eerste keer is altijd spannend. In de blogserie de Eerste volgen we FBTO-klanten die over die bijzondere eerste keer willen vertellen. Of dat nu de eerste auto, de eerste reis, de eerste sportuitdaging of een andere eerste keer is. Je vindt de vorige en de volgende aflevering via de knoppen hieronder.
Mart voor de voordeur van zijn nieuwbouwwoning
Mart zit achterstevoren op zijn stoel

Van een appartement naar een nieuwbouwhuis

Interieurstylist Mart Kristiaan en kunstenaar Ronald Boom woonden samen in een klein appartement in Amsterdam: “Hartstikke gezellig, maar Ronald is kunstenaar. Hij had ruimte nodig voor een atelier. We bekeken van alles, maar konden ons droomhuis niet vinden. Tot ik een advertentie tegenkwam van een nieuwbouwwijk aan de rand van Almere. Ik vond de huizen meteen heel erg gaaf.”

Geen dertien-in-een-dozijn

Deze woningen waren geen dertien-in-een-dozijn-rijtjeshuizen. We hebben op de bovenverdieping geen enkele muur laten plaatsen. Hierdoor is het 1 groot schilderatelier geworden.
Mart staat op het balkon van zijn nieuwbouwwoning

Een duinlandschap in Almere

“Ik was écht niet van plan om in Almere te gaan wonen. Maar Almere DUIN is een bijzondere wijk. Aan de rand van het IJmeer is een duinlandschap gemaakt, met duinen tot wel 10 meter hoog. Er zijn bossen, stranden, een boulevard én het is maar een kwartiertje van Amsterdam. Het zijn splitlevelwoningen en omdat we de eerste bewoners zijn, konden we ook nog eens meedenken over de indeling. Zonder dat mijn vriend het wist, heb ik een vrijblijvende optie genomen op een van de huizen. Ronald was in eerste instantie een beetje verbaasd, maar was het gelukkig met me eens: dit was een perfecte kans voor ons.”

We gebruiken alle ruimtes met plezier

Op de middelste verdieping vind je de woonkamer, de keuken en een dakterras. Helemaal beneden grenzen twee slaapkamers aan de tuin. We gebruiken alle ruimtes met plezier.
Mart staat in een kamer

Stoere, industriële sfeer

Het beeld dat veel mensen bij een nieuwbouwwoning hebben, is een beetje ongezellig. Strak, wit en leeg. Maar wit en steriel is niets voor mij. Daarom heb ik de bouwvakkers gevraagd of ze op iedere verdieping 1 wand kaal wilden laten. Hier zie je het grijze, ruwe beton. Gecombineerd met onze strakke gietvloer krijg je een stoere, industriële sfeer. Voor meer sfeer hebben we ook veel hout, een leren bank en mooie groenige gordijnen. Door dat te combineren met oude accessoires, die ik overal en nergens vandaan haal, is het inmiddels heel gezellig geworden.

“Wit en steriel is niks voor mij.”

Meer inspirerende klantverhalen

Er zijn veel FBTO-klanten met bijzondere verhalen. Ze vertellen je graag over hun ervaringen.