Naar inhoud
fiets naar je werk dag

Het is Fiets naar je Werk Dag!

Laat je fiets niet langer thuis en doe ook mee aan Fiets naar je Werk Dag. Wil je weten hoe gezond fietsen voor je is?
23 mei 2019
Pak je altijd de auto, bus of trein naar je werk? Terwijl je best dichtbij genoeg woont om te fietsen? Dan is Fiets naar je Werk Dag wat voor je! De dag bij uitstek om de fiets naar je werk te pakken. Want dat is hartstikke gezond. Waarom? Dat lees je hier.

Fietsen naar je werk is gratis

Je moet ’s ochtends even een goed ontbijtje voor jezelf maken. Maar verder heb je geen brandstof nodig! En zo’n lekker ontbijt is een stuk goedkoper dan een tank diesel of benzine.

Je zorgt voor het milieu

Het is misschien een beetje een open deur: fietsen is een stuk beter voor het milieu dan de auto. Geen vieze uitlaatgassen meer. Nog een pluspuntje: geen files!

Fietsen maakt je 9 jaar jonger

Wist je dat minimaal 3 keer per week 45 minuten fietsen er al voor zorgt dat je ongeveer 9 jaar van je biologische leeftijd kunt halen? Dat willen we toch allemaal! Daarnaast is het ook nog zo dat mensen die veel bewegen minder last hebben van bijvoorbeeld diabetes, obesitas of een hoge bloeddruk. Straks heb je geen zorgverzekering meer nodig. ;-)

Je wordt slimmer

Bewegen zorgt ervoor dat je meer hersencellen aanmaakt. En niet zomaar hersencellen, maar ook nog eens de cellen die je gebruikt voor je geheugen. Dus hup! Spring op die fiets en je kunt binnenkort dat lijstje thuislaten als je boodschappen gaat doen.

Het geeft je energie en vermindert stress

Op stress zitten we niet te wachten. Op energie wel! En dat krijg je van fietsen. Je hebt op de fiets even een momentje voor jezelf, je kunt even ontspannen en komt ’s ochtends met een lekker fris hoofd op je werk. En op de terugweg? Kun je weer even je hoofd leegmaken na een drukke dag.

Meer gezonde tips

Handig dus, zo’n Fiets naar je Werk Dag! Fietsen naar je werk is niet de enige simpele verandering die je in je dagelijkse leven kunt doorvoeren om gezonder te leven. Neem eens een kijkje bij deze goede voornemens en lees hoe je zorgverzekeraar je hiermee kan helpen.

Misschien vind je dit ook interessant...