Naar inhoud
Claude in zijn sportauto

Alles over cabrio rijden

Waar moet je aan denken als je van plan bent om een cabrio aan te schaffen.Rijden in een cabrio maakt gelukkig. We delen de leukste cabrio-weetjes met je. En hoe kun je een cabrio verzekeren?

Een 8 voor geluk

Staat een cabrio op jouw verlanglijst? Rijden in de frisse lucht, met de zon op je gezicht terwijl je geniet van de omgeving? Niet zo vreemd, want een auto met een open dak maakt je gelukkig, zo blijkt uit onderzoek. Cabriorijders geven zichzelf een 8 voor hun geluksgevoel, gewone autorijders een 7,3. Op deze pagina vertellen we je alles over het heerlijke leven van een cabriobezitter.

Cabrio is een afkorting van het woord cabriolet. Een cabriolet was een paardenkoets met twee wielen en een opvouwbare leren kap. Nu is het een auto waarvan het dak open kan. Vanaf ongeveer 10 graden kun je lekker met een open dak rijden. Je zou daardoor misschien denken dat cabriorijders daarmee wat vaker verkouden zijn, maar dat is niet zo. 40% van de cabriorijders is bijna nooit verkouden, volgens onderzoek van Maurice de Hond. Goed voor de weerstand dus, zo’n cabrio.

“Wil je dat je cabrio lang meegaat, zorg dan goed voor hem.”
Martijn leunt tegen zijn cabrio
Claude zit, met zijn arm nonchalant over de bijrijdersstoel, in zijn Morgan

Wat kost een cabrio?

Veel mensen dromen van een cabrio, maar denken dat ze dat nooit kunnen betalen. Goed nieuws: je kunt rijden zonder dak zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Bij FBTO zijn er cabrio’s verzekerd met een waarde tussen de 4.000 (bijvoorbeeld een Citroen 2CV) en ruim 141.000 euro (bijvoorbeeld een Porsche cabrio 3.8 Carrera). Wil je dat je cabrio lang meegaat, zorg dan goed voor hem. Vooral de auto’s met een zacht dak (soft top) kun je het beste binnen stallen. En je zaterdagse rondje door de wasstraat kun je het beste vervangen door ouderwets met de hand wassen. Dan heb je het langste plezier van je cabrio!

Hoe verzeker je een cabrio?

Basisverzekering vergelijken

We hebben 3 basis autoverzekeringen: WA, WA-Plus of WA-Casco. De keuze is aan jou! Vergelijk onze basis autoverzekeringen

Aanvullende modules

Met de basis autoverzekering is je auto voor veel verzekerd. Kies met de aanvullende modules wat je nog meer wilt verzekeren. Lees meer over aanvullende modules

Opties bij schade

Je kan kiezen uit 4 extra opties. Deze kan je het hele jaar door aan- of uitzetten. Dat doe je makkelijk en snel online via MijnFBTO. Lees meer over opties bij schade

Schadevrije jaren

Je hebt schadevrije jaren en geen claims. Dan krijg je korting op je premie. Die wordt vaak hoger als je meer schadevrije jaren hebt. Lees meer over schadevrije jaren

Stel zelf je autoverzekering samen

Goed om te weten: bij FBTO is de kap van je cabrio standaard meeverzekerd! Je vult je basis autoverzekering aan met de modules die bij jou passen. Zo betaal je alleen voor wat je kiest.
Bereken je premie
hoe verzeker je een cabrio

Cabrio aanschaffen? 5 tips

  • Een goede timing kan helpen. In de wintermaanden is er minder belangstelling dan in de lente en zomer.
  • Een cabrio vraagt om ander onderhoud dan een gewone auto. Zo kun je een cabrio beter niet in de zon zetten, standaard buiten of onder bomen parkeren of door de wasstraat halen.
  • Controleer bij aankoop altijd de staat van het dak. Of je nu gaat voor een auto met softtop of hardtop, kleine beschadigingen aan het dak kunnen al heel vervelend uitpakken.
  • Laat de auto goed onderhouden, zo heb je er langer plezier van.
  • Belangrijkste tip: doe het dak open en geniet!

Meer inspirerende klantverhalen

Meer relevante verhalen