Naar inhoud
Vergelijkbeeld Mart voor zijn nieuwbouwwoning en Daan en Annelies voor hun tiny house

De Vergelijker: nieuwbouw vs. tiny house

Zoveel mensen, zoveel verschillende woonwensen. Van een ruim nieuwbouwhuis tot een tiny house. Hoe zit het dan met verzekeren?

Mart, Ronald en hun nieuwbouwwoning

Interieurstylist Mart Kristiaan (35) en kunstenaar Ronald Boom (34) hadden nooit verwacht dat ze in Almere zouden gaan wonen. Maar een bijzonder nieuwbouwproject maakte ze toch enthousiast. Ze verruilden een krap Amsterdams appartement voor een nieuwbouwhuis dat ze zelf in konden delen. Ze genieten nu van een huis op maat, met atelier in huis én duinen voor de deur.

Mart en Ronald zijn niet de enige Nederlanders in een nieuwbouwwoning: in 2019 werden bijna 71 duizend nieuwbouwwoningen gebouwd. Een populaire keuze dus, en 1 waarbij er veel te kiezen valt, vertelt Mart: “We hebben op de bovenverdieping bijvoorbeeld geen enkele muur laten plaatsen. Hierdoor is het een groot schilderatelier geworden. Het past perfect bij ons.”

“We gebruiken alle ruimtes met plezier.”
Daan en Annelies aan de tuintafel bij hun tiny house
Daan en Annelies in hun tiny house

Het tiny house van Daan en Annelies

Daan en Annelies kozen er juist bewust voor om veel ruimte in te leveren. Ze wonen sinds kort in een tiny house van 24m2. Daan: “We woonden hiervoor in een gewoon rijtjeshuis. Prima, maar toch vroeg ik me af of dit de manier is waarop ik wilde wonen. Het is zo standaard om steeds meer spullen te verzamelen en steeds groter te gaan wonen. Ik vroeg me af, waarom eigenlijk? Hoe wil ik de wereld achterlaten? Hoe zelfvoorzienend kun je zijn en hoeveel ruimte heb je echt nodig?” De overstap naar een tiny house voelde als een logische. En het bevalt uitstekend! Annelies: “Als ik ‘s morgens in de slaapvide wakker word en door onze zelfontworpen raampjes naar buiten kijk, weet ik dat we goed zitten.”

Welke woonverzekering past bij jouw keuze?

Inboedelverzekering

Verzeker je bank, kleding, boeken en laptop. Al je spullen in huis zijn verzekerd met de inboedelverzekering. Meer over onze Inboedelverzekering

Buitenshuisverzekering

Verzeker de spullen die je vaak meeneemt onderweg. Zoals je zonnebril, laptop of fotocamera. Bij schade door brand, water en diefstal. Meer over onze Buitenshuisverzekering

Glasverzekering

Met de module FBTO Glasverzekering wordt schade aan glas vergoed, bijvoorbeeld als het breekt of wanneer dubbelglas lek slaat. Meer over onze Glasverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Een conflict met buren. Of problemen bij de verkoop van je huis. Met de module Consument & Wonen krijg je juridische hulp en advies. Meer over de Rechtsbijstandverzekering

Stel zelf je woonverzekering samen

Nieuwbouwwoning, tiny house, appartement 3 hoog of huisje op platteland: alleen jij weet hoe je het liefste woont. Bij FBTO kies je zelf hoe je je huis én je spullen verzekerd.
Bereken je premie
Mart staat op het balkon van zijn nieuwbouwwoning

Ga jij binnenkort verhuizen? 3 tips

  • Ga je groter wonen? Let ook dan goed op wat je allemaal meeverhuist. Gooi niet zomaar alles in dozen, maar bedenk bij alles of je het echt mee wilt nemen naar je nieuwe huis.
  • Kies je voor nieuwbouw? Dan komt er veel op je af. Je moet een hoop keuzes maken en dat kan soms best ingewikkeld zijn. Online zijn diverse checklists te vinden die je stap voor stap verder helpen, bijvoorbeeld op eigenhuis.nl.
  • Verhuis je naar een andere plaats of wijk? Dan wil je misschien een nieuwe huisarts, tandarts en vaste apotheek. Nieuwe zorgverleners mag je zelf uitkiezen.

Meer inspirerende klantverhalen

Meer relevante verhalen