Basisverzekering met naturapolis

Bij FBTO heb je standaard een goede basisverzekering met de naturapolis. Ga je naar een zorgverlener met wie wij een contract hebben? Dan krijg je 100% van je kosten vergoed.

Stel de zorgverzekering samen die bij je past. De basisverzekering kies je per 1 januari. Soms kun je ook tijdens het jaar overstappen.

Voordelen naturapolis

 • Premie € 109,95 per maand
 • Afspraken met veel zorgverleners
 • Keuze uit 11 aanvullende modules
Bereken je premie 2 minuten
voordelen naturapolis

Wat is een naturapolis?

Met een naturapolis ben je verzekerd voor zorg uit de basisverzekering. Hoeveel je vergoed krijgt hangt af van de polis die hebt. En van wie je de zorg krijgt. Met een naturapolis zit dat zo:

 • Je zorgverlener heeft een contract met ons
  Je krijgt 100% vergoed voor alle verzekerde behandelingen
 • Je zorgverlener heeft géén contract met ons
  Je krijgt 75% vergoed van het gemiddelde tarief dat we betalen aan de zorgverleners met wie wij een contract hebben.

In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Meer vergoed krijgen?

Met de optie Vrije keuze zorgverlener (restitutiepolis) krijg je meer vergoed als je naar een zorgverlener zonder contract gaat. Lees meer over de optie Vrije keuze zorgverlener.

Bij welke zorgverleners kun je terecht?

Elk jaar maken we met zorgverleners afspraken over de kwaliteit, bereikbaarheid en prijs van zorg. Met een naturapolis heb je een ruime keuze aan gecontracteerde zorgverleners bij jou in de buurt. Benieuwd bij wie je terecht kunt? Ga naar de FBTO Zorgzoeker.

Hebben wij geen contract met je zorgverlener? Dan vergoeden wij 75% van het gemiddelde tarief dat we betalen aan de gecontracteerde zorgverleners. De tarieven hebben we in een handig overzicht gezet. Bekijk de tarieven voor 2019.

Aanvullende modules bij je basisverzekering

Voor vergoeding van extra zorg kies je uit onze aanvullende modules. Dat doe je gelijk bij het afsluiten van je basisverzekering.

Extra zorg nodig tijdens het jaar?

Toch extra zorg verzekeren? Tijdens het jaar kun je deze aanvullende modules aanzetten:

Het verschil tussen natura en restitutie

Bij FBTO heb je keuze uit en een restitutie- of een naturapolis. We leggen we je graag uit wat precies het verschil is.
Bekijk de verschillen
verschil natura en restitutie

Veelgestelde vragen

Ja, bij FBTO kun je altijd zelf je zorgverlener kiezen. Wat je vergoed krijgt, is wel afhankelijk van de verzekering die je hebt gekozen. Heb je een basisverzekering (naturapolis)? Dan krijg je 100% vergoed bij de zorgverleners waarmee we een contract hebben. Geen zorgen, we hebben een ruime keuze aan zorgverleners dus er is altijd wel een bij jou in de buurt. Bekijk in de FBTO Zorgzoeker waar je terecht kunt.

Heb je een basisverzekering met de optie Vrije keuze zorgverlener (restitutiepolis)? Dan krijg je altijd 100% vergoed van het wettelijke of marktconforme tarief.

We betalen de volgende nota’s:

 • We krijgen de originele nota (geen herinnering).
 • De nota is niet ouder dan 36 maanden na de behandeldatum en/of de datum waarop de zorg is geleverd. Dat is de datum waarop je bijvoorbeeld medicijnen of hulpmiddelen hebt gekregen.
 • Is de nota ouder dan 12 maanden? Dan krijg je soms een lagere vergoeding (zie hiervoor artikel 17 Waarmee moet u rekening houden bij vergoeding van medische kosten? van de Algemene voorwaarden).

Je kunt je nota’s het beste zo snel mogelijk naar ons sturen. Dat kan online via MijnFBTO. Je kunt je nota’s inscannen. Of je maakt er een foto van. Die kun je daarna uploaden op MijnFBTO. Of gebruik de declaratie app!

Hebben we je nota gekregen? Dan betalen we deze meestal binnen 3 werkdagen.

Je apotheek bepaalt samen met je huisarts of specialist welk medicijn het beste bij je past. Wil je weten wat je vergoed krijgt voor je geneesmiddelen? Kijk dan op medicijnkosten.nl.

Een huisarts mag ieder kwartaal geld aan ons vragen. Dit mag hij doen voor alle patiënten die bij hem staan ingeschreven. Dat noemen we inschrijfgeld. Het maakt niet uit of je wel of niet bij de huisarts bent geweest. We verrekenen deze kosten niet met je eigen risico.

Documenten

Lees alles over de zorgverzekering in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Of bekijk vergelijkbare basisverzekeringen (pdf) van Achmea.