Naar inhoud

Ik ga scheiden. Wat nu?

Tijdens een scheiding heb je veel aan je hoofd. Wij helpen je graag met het geven van informatie over je verzekeringen.

Neem contact op met FBTO voor persoonlijke hulp

Voor hulp en informatie neem je contact op met FBTO. Wij helpen je graag om alles te regelen. We controleren alle verzekeringen. Samen kijken we of het nodig is om nieuwe verzekeringen af te sluiten, of dat het veranderen van gegevens voldoende is.

Wat kan je zelf regelen via MijnFBTO?

Wil je zelf alvast dingen regelen? Via MijnFBTO kan je een aantal gegevens zelf al veranderen. Staan er verzekeringen op jouw naam? Heb je een nieuw adres? Of wil je jouw telefoonnummer wijzigen? Geef dit aan ons door via MijnFBTO. Kies onder ‘Mijn gegevens’ voor ‘Contactgegevens wijzigen’.

Nog geen MijnFBTO? Meld je hier aan.

Stond de verzekering op naam van je partner? Dan moet jouw partner de verzekering(en) aanpassen naar de nieuwe situatie. Vraag voor jezelf nieuwe verzekeringen aan. Je premie bereken je snel op FBTO.nl.

Gevolgen voor de no-claimkorting

Ga je scheiden? Dan houd je je no-claimkorting van je FBTO Autoverzekering en FBTO Motorverzekering als de verzekering op jouw naam staat. Staat de autoverzekering op naam van je partner? Dan houdt je partner de no-claimkorting. Wil je meer weten? Bel ons gerust op (058) 234 56 78. Wij zijn op werkdagen open van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Schadevrije jaren verdelen

Je kunt de schadevrije jaren verdelen met je ex-partner. Dit regel je in 4 stappen:

  1. Gebruik het overdrachtsformulier (pdf).
  2. Jij en je ex-partner geven allebei toestemming om de schadevrije jaren over te dragen.
  3. Scan het ingevulde formulier in. Of maak een foto.
  4. Upload het formulier binnen 4 weken in MijnFBTO.