Naar inhoud
Voorkant van een rode scooter met de gevels van stadshuizen op de achtergrond

Aansprakelijk­heid in het buitenland 

Tijdens een weekendje Antwerpen, beschadigt de zoon van Martijn per ongeluk een scooter. Wie betaalt de schade?
8 september 2021
De zoon van Martijn, Rico, is geslaagd voor zijn havo-examen. Om dat te vieren, neemt hij hem mee naar Antwerpen. Daar hebben ze de grootste lol. Tot Rico niet goed oplet en per ongeluk tegen een scooter oploopt. Die beschadigt behoorlijk. “Hoe zit dat eigenlijk”, dacht Martijn toen, “met een aansprakelijkheidsverzekering in het buitenland?”

Weekendje naar het buitenland

“Hij had zo hard gestudeerd”, begint Martijn zijn verhaal. “Dagenlang zat hij op z’n kamer met z’n neus in de boeken.” Hij, is Martijn z’n achttienjarige zoon Rico. Net geslaagd voor zijn havo-examen dus. “Blij dat we waren! Toen had hij wel een verzetje verdiend. Daarom nam ik hem een weekendje mee naar Antwerpen. Niet te ver weg en enorm leuk.”

Shoppen op de Meir, terrasjes pakken op ’t Zuid en een heuse rondvaart staan op de planning. Maar voor het zover komt, dreigt een ongelukje al roet in het Vlaamse eten te gooien.

Op de scooter, maar dan anders

Martijn en Rico hebben net hun spullen in het hotel achtergelaten. “We gingen op zoek naar een leuke plek voor de lunch. En om plannen te maken voor de rest van het weekend. We waren er net dus we keken onze ogen uit.” Je kent de uitspraak: als je links kijkt, zie je rechts niks. En laat daar nou net de dure Vespa van een Antwerpse zakenman staan. “Daar liep Rico vol tegenaan”, knikt Martijn.

Een boze Belg

Met een luid kabaal valt de scooter op de grond, waarbij de spiegel volledig afbreekt. “En er zat en flinke kras op de zijkant”, vertelt Martijn. Hij en Rico schrikken behoorlijk. Zeker als er direct een boze man de deur uit komt stormen. “Het was zijn scooter, logisch dat hij boos was dus. Maar het was echt een ongeluk.” Gelukkig realiseert de eigenaar van de Vespa snel dat het allemaal niet kwaad bedoeld is.

Aansprakelijkheids­verzekering: ook in het buitenland

“Ik stelde voor dat ik gelijk even contact op zou nemen met mijn verzekering. Nou, toen was het eigenlijk snel geregeld.” Rico valt gewoon onder de aansprakelijkheids­verzekering van Martijn. En ja, die geldt ook in het buitenland. “We waren dus gewoon verzekerd, dat was een enorme opluchting voor de eigenaar van de scooter.”

Zo konden Martijn en Rico snel weer door naar het dichtstbijzijnde terras. “Ja, daar heb ik wel even een pintje open getrokken. Tegen de schrik”, lacht hij.

Voor Handige Harry’s

Heb je ook een onhandige zoon? Of stoot je zelf regelmatig per ongeluk iets van tafel? Dan kan een aansprakelijkheidsverzekering voor jou ook verstandig zijn. Dan ben je verzekerd als je iemand anders of de spullen van iemand anders beschadigd. En daarvoor aansprakelijk bent. Wel zo’n fijn gevoel. Bereken je premie en je weet binnen 2 minuten wat je dat kost.

Misschien vind je dit ook interessant...