Naar inhoud

Brand, Storm & Natuur

Schade kan ontstaan zonder dat iemand daaraan schuldig is. Bijvoorbeeld door brand of storm. Met deze module ben je daarvoor verzekerd.

Kies de module direct bij het online afsluiten van je FBTO Bootverzekering. De aanvullende module kun je het hele jaar door aan- en uitzetten.

  • Tot 50% no-claimkorting
  • Scheepsuitrusting meeverzekerd
  • 24/7 hulp via FBTO Alarmcentrale

Dit vergoedt de module Brand, Storm & Natuur

Je boot is verzekerd voor schade door brand en storm. Bijvoorbeeld schade door brand tijdens het koken. Of schade door blikseminslag in je mast.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Stel zelf je boot­verzekering samen

Meer verzekeren voor je boot? Breid je verzekering dan uit met deze modules.
Wil je een module aanzetten? Je bent direct verzekerd.

Kies deze opties bij je bootverzekering

Pas je verzekering met opties aan naar jouw wensen. Kies bijvoorbeeld of je een eigen risico wilt en waar je wilt varen.

Eigen risico

Kies je eigen risico en krijg korting op je premie. Hoger eigen risico? Meer korting. Meer over het eigen risico

Vaargebied

Waar ga je varen? Blijf je in Nederland of zeil je de wereld rond? Kies zelf je vaargebied.    Meer over de vaargebieden

Particuliere verhuur

Af en toe je boot verhuren? Verzeker schade dan tijdens de verhuur mee. Een gerust gevoel. Meer over particuliere verhuur

Veelgestelde vragen

Ja, scheepsuitrusting is ook verzekerd. Met scheepsuitrusting bedoelen we alles wat aan de boot gemonteerd is. En apparatuur voor communicatie. Maar ook alles wat bedoeld is om lange tijd aan boord te blijven, zoals kussens, servies, waterkaarten en vouwfietsen. En je spullen om te kunnen zeilen en surfen.

Dit kan in overleg met FBTO. Je inboedel is dan meeverzekerd tot 20% van de verzekerde waarde van je boot. Heb je plannen om aan boord te gaan wonen? Bel ons dan op (058) 234 56 66.

Kan je boot gerepareerd worden? Dan betalen wij de reparatiekosten, het materiaal en het uurloon van de reparateur. Is dat bedrag hoger dan de dagwaarde van je boot? Dan is je boot total loss. Bij total loss vergoeden wij niet de dagwaarde, maar de aanschafwaarde. Tot 3 jaar na aankoop van de boot. En als je boot niet ouder is dan 8 jaar.

Ja, je kunt je schade 24/7 melden in MijnFBTO.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Chatten

Je krijgt eerst antwoord van een virtuele assistent. Komen jullie er niet uit? Dan zit een collega voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.