Naar inhoud

Aanvaring & Eigen gebrek

Je boot, motor en scheepsuitrusting zijn verzekerd voor schade door een aanvaring, vandalisme en eigen gebrek.

Kies de module direct bij het online afsluiten van je FBTO Bootverzekering. De aanvullende module kun je het hele jaar door aan- en uitzetten.

  • Hulp na een ongeluk
  • Maakt niet uit wie schuld heeft
  • 24/7 hulp via FBTO Alarmcentrale

Dit vergoedt de module Aanvaring & Eigen gebrek

Krijg je een aanvaring met een andere boot? Of heb je schade door vandalisme? Hieronder lees je precies wat wel en niet verzekerd is.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Stel zelf je boot­verzekering samen

Meer verzekeren voor je boot? Breid je verzekering dan uit met deze modules.
Wil je een module aanzetten? Je bent direct verzekerd.

Kies deze opties bij je bootverzekering

Pas je verzekering met opties aan naar jouw wensen. Kies bijvoorbeeld of je een eigen risico wilt en waar je wilt varen.

Eigen risico

Kies je eigen risico en krijg korting op je premie. Hoger eigen risico? Meer korting. Meer over het eigen risico

Vaargebied

Waar ga je varen? Blijf je in Nederland of zeil je de wereld rond? Kies zelf je vaargebied.    Meer over de vaargebieden

Particuliere verhuur

Af en toe je boot verhuren? Verzeker schade dan tijdens de verhuur mee. Een gerust gevoel. Meer over particuliere verhuur

Veelgestelde vragen

Eigen gebrek is een slechte eigenschap die materialen niet horen te hebben.

Eigen gebrek is niet:

  • slijtage
  • schade doordat de boot niet genoeg is onderhouden

Heb je de module Aanvaring & Eigen gebrek aangezet? Dan ben je ook verzekerd als de aanvaring jouw schuld is.

Kan je boot gerepareerd worden? Dan betalen wij de reparatiekosten, het materiaal en het uurloon van de reparateur. Is dat bedrag hoger dan de dagwaarde van je boot? Dan is je boot total loss. Bij total loss vergoeden wij niet de dagwaarde, maar de aanschafwaarde. Tot 3 jaar na aankoop van de boot. En als je boot niet ouder is dan 8 jaar.

Ja, scheepsuitrusting is ook verzekerd. Met scheepsuitrusting bedoelen we alles wat aan de boot gemonteerd is. En apparatuur voor communicatie. Maar ook alles wat bedoeld is om lange tijd aan boord te blijven, zoals kussens, servies, waterkaarten en vouwfietsen. En je spullen om te kunnen zeilen en surfen.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Chatten

Je krijgt eerst antwoord van een virtuele assistent. Komen jullie er niet uit? Dan zit een collega voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.