Naar inhoud

Stel zelf je bootverzekering samen

Zoek je een verzekering voor je boot? Kijk dan welke modules je wilt. Keuze gemaakt? Bereken je premie van de FBTO Bootverzekering.

Welke modules wil je verzekeren?

Met de bootverzekering van FBTO kies je zelf hoe je je boot verzekert. Je kunt deze modules kiezen:

Aansprakelijkheid & Hulpverlening verplicht onderdeel

Je bent verzekerd voor schade die je met je boot veroorzaakt aan anderen of aan spullen van anderen. En voor hulp na een ongeluk. Dit onderdeel is verplicht binnen onze bootverzekering.

Wil je je boot en de opvarenden zo uitgebreid mogelijk verzekeren? Kies dan voor alle modules.

Pas je verzekering het hele jaar aan

Heb je een bootverzekering afgesloten? Breid je verzekering dan uit met aanvullende modules. Die kun je het hele jaar door aan- en uitzetten. Bel ons op (058) 234 56 66. Wij regelen het voor je.

Veelgestelde vragen

Volgens de Nederlandse wet hoef je je boot niet verplicht te verzekeren. Het is wel verstandig om je boot minimaal voor Aansprakelijkheid & Hulpverlening te verzekeren. Dit is namelijk vaak niet verzekerd als je alleen een gewone aansprakelijkheidsverzekering (AVP) hebt. Daarnaast stellen jachthavens en winterstallingen het vaak verplicht om je boot voor minimaal aansprakelijkheid te verzekeren. En ook in het buitenland is dit vaak verplicht.

Met Aansprakelijkheid & Hulpverlening ben je verzekerd voor schade die je met je boot veroorzaakt aan (spullen van) anderen tot € 10.000.000,-. En voor hulp na een ongeluk.

Je bepaalt zelf de ingangsdatum van je bootverzekering. Vanaf dat moment ben je verzekerd.

Soms moeten we je aanvraag nog beoordelen. Dat hoor je direct nadat je je verzekering hebt aangevraagd. Op dat moment is je boot nog niet verzekerd.

Nadat je een verzekering hebt afgesloten, heb je 14 dagen bedenktijd. Wil je de verzekering toch niet? Laat het ons dan binnen 14 dagen weten. Je betaalt dan niks.

Belangrijk om te weten: je bent in die 14 dagen niet verzekerd geweest.